Liverpool vs Brighton & Hove Albion

Foto Liverpool vs Brighton & Hove Albion
wedstrijdverslag zondag, 13 mei 2018 // 19:15 uur

Liverpool - Brighton & Hove Albion(2-0)4-0

Brighton-thuis: een punt en we kunnen ook komend seizoen weer vrolijk in de CL meespelen. Liverpool heeft het de laatste weken een beetje laten zitten, vandaag mag dat absoluut niet gebeuren. Het is dus een finale! Klopp begint zonder de geblesseerde Milner. Solanke start daarom voorin. Voor de rest geen verrassingen in de basiself. Uiteraard wordt er niemand gespaard, dat zou echt misplaatste arrogantie zijn. Brigton is veilig en speelt alleen om de eer. Liverpool begint fanatiek aan de wedstrijd. Een vlammend schot van Firmino vanaf zo’n 18 meter wordt al snel geblokt en in de 7e minuut pikt Solanke een terugspeelbal op maar vergeet de bal af te geven. In de 9e minuut een handsbal van een van de verdedigers van de tegenstanders maar een penalty is bij deze scheidsrechter te veel gevraagd. 9 minuten later wordt Salah in de 16 al dribbelend onderuit gehaald, weer vindt de scheidsrechter het geen penalty waard. Na 20 minuten gaat Mané alleen op de keeper af maar schiet zelf in plaats van de bal af te geven op de meelopende Firmino. Wat een kansen! In de 26e minuut is het eindelijk wel raak. Na goed werk van Solanke produceert Salah een schuiver die onhoudbaar voor de keeper in het netje verdwijnt. Liverpool krijgt daarna veel kansen op de 2-0. Firmino puntert over en ook als Mané en Salah samen op de keeper af gaan wordt er niet gescoord. Liverpool gooit onnoemelijk veel energie in de wedstrijd, fantastisch om te zien. Nadat Firmino weer een kans heeft gemist wordt het 5 minuten voor rust gelukkig 2-0 als Lovren een voorzet van Robertson na een corner snoeihard inkopt. Lekker moment zo vlak voor rust. Intussen komt de tegenstander er aanvallend totaal niet aan te pas.

Na het rustsignaal zoeken de spelers onder een daverend applaus de thee op.In de tweede helft gaat Liverpool door. Het wil meer. Dat krijgt het al snel. Na 8 minuten gaan Salah en Solanke er in de omschakeling vandoor en knalt Solanke de bal onhoudbaar in het doel. Het is dubbel feest want het is zijn eerste goal in de PL. Eindelijk! De blijdschap bij alle spelers is aandoenlijk. Daarna neemt Liverpool wat gas terug al mist Firmino nog wel een kans.Een kwartier voor tijd komt de weer fitte Lallana er in voor Mané en een kleine 10 minuten voor tijd vervangen Ings en Woodburn Salah en Firmino. Het kan de pret allemaal niet drukken want het toetje van de dag wordt 4 minuten voor tijd verzorgd door Robertson die na goed werk van Ings in de 16 een bal oppikt en beheerst afdrukt. Weer dubbel feest: het is ook zijn eerste goal. De 4-0 staat. Het is een mooie afsluiting van het PL-seizoen. Op naar Kiew!

Stadion: Anfield Liverpool
Toeschouwers: 50.752
Scheidsrechter: Kevin Friend

Doelpunten: Salah 26, Lovren 40, Solanke 53, Robertson 86

Liverpool: Karius, Alexander-Arnold, van Dijk, Lovren, Robertson, Wijnaldum, Henderson, Mané (Lallana 74), Solanke, Salah (Woodburn 84), Firmino (Ings 84)

Brighton & Hove Albion: Ryan,Schelotto, Dunk, Duffy (Goldson 71), Bong, Pröpper, Stephens, Kayal ( Groß 57), Knockaert, Locadia ( Murray 57), March
manager: Chris Hughton

bron: Frans