Verslag; Ajax - Liverpool FC + Meeting & Liverpool FC - Leeds United

Foto Verslag; Ajax - Liverpool FC + Meeting & Liverpool FC - Leeds United
wedstrijdverslag maandag, 31 okt 2022 // 12:20 uur

Het seizoen in een notendop. Ajax uit en Leeds United thuis

Wij supporters van Liverpool FC maken een seizoen door waar een gemiddelde supporter geen touw aan vast kan knopen. Zeges begrijpen we allemaal. En dus hebben we geen problemen met de resultaten tegen Rangers, Ajax, West Ham en City. Het bevestigt wat je meent te weten. Dan kun je daarnaast ook nog eens tegen een nederlaag aan lopen en is het gewoon mogelijk om nipt bij Arsenal en United te verliezen. We hebben het nu nog steeds niet over het vertoonde spel, maar over de resultaten. En als het dan daarover gaat wordt het vanaf hier even een zuur verhaal. Want hoe kun je steeds gelijk spelen als je speelt tegen zowel Fulham, Crystal Palace, Everton als Brighton ? En verliezen van degradatiekandidaten Forest en Leeds ? En je ergens daar tussendoor nog eens laten wegtikken door Napoli ? Dat is toch wel heel veel van het goede ?

We hebben het eigenlijk tijdens de laatste twee wedstrijden weer precies zo zien gebeuren. Liverpool won ruim in Amsterdam maar kwam voor rust gewoon goed weg. Al na 2 minuten vond Berghuis de paal achter Becker en dat mocht hij zich nog kwalijk nemen ook. Berghuis had een megakans en had geen pech. Hij schoot gewoon slecht. Later kreeg hij een tweede kans nadat Fabinho op het m9ddenveld mistastte. De eerte kans die Liverpool bijeenspeelde noteerden we na 33 minuten. Firmino vond Robertson die echter slechts het zijnet vond. Het was een uiterst magere vertoning in aanvallende opzicht indat eerste half uur. Ajax leek voor rust op 1-0 te komen toen van Dijk zich makkelijk opzij liet zetten door Brobbey, Klaassen veel te gemakkelijk van Gomez won en niemand meer in de buurt van Tadic te vinden was. Zijn harde schot ketste af op de benen van TAA.

In feite was het licht tegen de verhouding in dat LFC op voorsprong kwam. Henderson had een heerlijke splijtende pass in de benen, Pasveer kwam uit maar hield vervolgens in en Salah bedankte hem voor de geboden ruimte; 0-1.

Vanaf dat moment was alles anders. De ruststand had zelfs gewoon 0-2 moeten zijn. Darwin Nunez kreeg de bal van Firmino op een presenteerblaadje maar hij kreeg het voor elkaar de paal te raken in plaats van simpel binnen te tikken. Kort na rust maakte hij die fout goed na een corner van Robertson. In alle vrijheid kon hij met zijn kopbal de verre hoek zoeken voor de 0-2. Amper twee minuten later was het ook al 0-3. Mo Salah had een splijtende pass in de benen en Elliot vond het dak van het doel achter Pasveer. Liverpool gaf Ajax een lesje in doelmatigheid. En dat gaf dan het nodige vertrouwen voor de competitiewedstrijd drie dagen later op Anfield.

Voor de gelegenheid had  Dominique een fraaie gelegenheid gevonden voor een groep Alsin leden. In het Hilversumse ging men er eens goed voor zitten. Liverpool zonder Jota, Diaz en Keita en met b.v. Hendo, Jones en Tsimikas op de bank.

Er was een eerste moment, na amper 40 tellen. Salah brak uit over links maar kwam net niet tot gericht afmaken. Het was zeg maar dat eerste moment van Berghuis drie dagen eerder. Want ook nu kwam die goal er niet maar kwam de achterstand. In dit geval zelfs al na 4 minuten. Gomez had de bal vrij op rechts en dacht met een no look pass zijn keeper aan te spelen. Maar die keeper had zijn doel verlaten en Virgil was ook niet voldoende alert om het naderend onheil nog af te wenden. Rodrigo pakte het cadeautje uit.

Toch hoefde onder andere de grote en gezellige Alsin groep achter het grote scherm niet lang te wanhopen. Terwijl het eerste drankje pas net was besteld in Hilversum schoot Mo de gelijkmaker achter Merlier en dus leek er niks aan de hand. Maar dat was dus het bedrog van deze wedstrijd. Het was helemaal niet Liverpool dat de overhand in de wedstrijd kreeg. Becker was de doelman die de 1-1 overind hield. Met name bij enkele kansen voor Aaronson. En toen ook Becker er niets meer aan kon doen hielp de lat een handje. Wij in Hilversum werden er een beetje stil van.

In de tweede helft was het maar lastig om uberhaupt kansen bijeen te spelen. De klok ging onverbiddelijk verder. Nunez kwam nog tot een mooi indraaiend schot vanaf links dat ook fraai gestopt werd en Firmino kwam een keer recht voor de doelman uit maar mikte zijn kopstoot niet naar een hoek. En verder was het vooral machteloosheid wat de klok sloeg.

En als wedstrijden zich dan toch zo ontwikkelen dan moet je niet gek opkijken als dan gebeurt wat er zaterdag gebeurde. Vlak voor tijd liep iedereen achterin weer lucht te dekken en kon Summerville van de ruimte profiteren. De gifbeker moest weer helemaal leeg.

We zijn gewoon even niet te benijden. We hadden zo lekker gegeten bij Delhi Darbaar en als thuishonk voor de wedstrijd was Hippo in Hilversum een absolute aanwinst. Maar op Anfield is vooralsnog het nodige mis. Blijven klagen over het missen van Sadio Mané gaat niet helpen. We hebben Diaz, Jota, Salah, Firmino en Darwin, stuk voor stuk uitstekende aanvallers waarmee je hoger hoort te staan dan de middenmoot van de PL. Maar het blijft vooral stroefheid troef met deze jongens. Zeven goals tegen Rangers en een week later niks in de competitie, Negen treffers tegen Bournemouth maar dezelfde week dik op je gezicht in Napels en nu weer een 3-0 in Amsterdam gevolgd door 1-2 tegen Leeds. We weten dat Klopp daar niet tevreden over is, en terecht, maar zijn grote vraag is: hoe hef je dat instabiele op ?