Verslag; Everton - Liverpool F.C.

Foto Verslag; Everton - Liverpool F.C.
wedstrijdverslag zondag, 04 sep 2022 // 14:56 uur

Gisteren was het weer een wedstrijd waar de meeste fans bij het uitkomen van het speelschema reikhalzend naar uitkijken. The Merseyside derby !! Tot voor kort the friendly derby, althans buiten het veld dan want erbinnen vlogen regelmatig de vonken ervan af. Helaas waren er vorig jaar al wat vechtpartijtjes met name in Stanleypark. Dit jaar zijn diverse muurschilderijen beklad, vreselijk. De 2 grootste fanclubs en de clubs hebben al aangekondigd de daders op te sporen.

Goed dit helaas vooraf, de wedstrijd dan want dat is veel belangrijker dan het verhaal van idioten. Klopp heeft na goede optredens van Carvalho het talent beloont met een basisplek, wellicht mede doordat nu ook Henderson weer geblesseerd is geraakt. En weer een hamstring, echt hoe dan ?? Verder nog 2 wijzigingen t.o.v. Newcastle thuis, Nunez neemt de plaats in van de uitstekend spelende Firmino en Tsimikas voor Robertson die even mag uitblazen.

De eerste paar minuten begint in een moordend tempo onder luid kabaal op Goodison Park. Misschien heeft LFC dan nog het meest de bal zonder overigens tot kansen te komen. Maar na de beginfase komt ook Everton beter in hun spel. Fel en agressief jagen ze Liverpool af. Maupay is namens de thuisploeg gevaarlijk nog binnen de 10 minuten maar 1 poging kan worden uitverdedigd en een 2e poging gaat naast de goal. Na 9 minuten is daar vanuit beiden supportersgroepen een luid en eervol applaus voor Olivia Pratt-Korbel, het 9-jarige meisje welke jammerlijk van het leven is beroofd. Enough is enough, our city in unity !!
Voor The Reds is Diaz kansrijk na een kwartier maar z'n kopbal zal niet in het doel eindigen. Ook Nunez is tweemaal gevaarlijk met zijn hoofd maar beide keren mikt hij te hoog. Halverwege de eerste helft krijgt Everton de overhand ogenschijnlijk. Het oogt frisser, feller en toont meer de wil te willen winnen. Dit wordt ietwat zorgwekkend. Na ruim een halfuur is daar bijna de op dat moment terechte voorsprong voor The Blues. Chaotisch uitverdedigen bij Liverpool maar uiteindelijk gaat een schot van Davies buiten bereik van Alisson hard op de paal. Daar komen The Reds heel goed weg. Even voor de rust is het dan eindelijk Liverpool wat heel dichtbij de voorsprong is. Nunez neemt een bal prachtig aan op z'n borst en met een volley gaat de bal via een hand van Pickford op de lat. Maar de rebound is dan voor Diaz die een paar verdedigers voorbij snelt en hard uithaalt en Pickford kansloos laat maar ook deze bal spat uiteen op de paal. Derhalve is 0 - 0 de ruststand.

In de rust blijft Carvalho geblesseerd in de kleedkamer achter na een "paardekus" en dus een dood been. Hij wordt vervangen door Firmino. Dit keer is de eerste mogelijkheid voor het rode kamp. Een poging van Nunez wordt geblockt, in de rebound geeft Elliott de bal aan Tsimikas maar de Griek raakt de bal niet goed en schiet hoog over. Nog wat mogelijkheden voor The Reds geven aan dat Liverpool de 2e helft wat beter speelt dan in de eerste helft. Nunez oa met een volley maar recht op Pickford af, Van Dijk kopt een corner over de goal. Na een uur komen, Milner voor de wederom tegenvallende Alexander-Arnold en Robertson komt voor Tsimikas. Toch blijft het ook oppassen voor de gasten, Van Dijk kan net op tijd een schot blocken van Patterson. Aan de overkant is Firmino dichtbij maar kan Pickford net redden in de hoek. En even later weer een hoofdrol voor de keeper bij een kopbal van Bobby, die in tegenstelling tot enkele andere "sterkhouders" wel de juiste vorm te pakken heeft. Kort hierna is ook Fabinho dichtbij maar wederom Pickford, het wordt vervelend dat al die keepers uitblinken tegen Liverpool. Toch moet ook Alisson aan de bak, op een inzet van Maupay kan de Braziliaan ternauwernood redding brengen. Maar in de 69e minuut ontploft Goodison, Liverpool-fan Conor Coady schiet een bal binnen bij de verre paal. Gelukkig werden de lijnen deze keer wel goed getrokken en ging het feestje tot grote hilariteit van The kopite's niet door.
Luttele minuten later ontploft het blauwe deel weer, dit keer omdat ze rood willen zien voor een charge van Van Dijk op Onana. Het blijft bij geel, maar daar zat een rood randje bij. Al geloof ik dat hij werkelijk iets te laat was. Met nog 10 minuten is daar eindelijk de rentree van Jota en ook Matip keert terug van blessureleed. Hopelijk geeft hij de verdediging weer meer rust, want je kan niet zeggen dat Gomez slecht heeft gespeeld maar het oogt veel minder zeker de eerste wedstrijden. Een schot van McNeil wordt van richting verandert maar met een geweldige reactie weet Alisson de bal toch over de lat te duwen. Vlak voor tijd is Firmino dichtbij de winst op een voorzet van Salah maar daar is ook Pickford weer. Dik in blessuretijd nog 1 megakans voor Salah, de tegenvallende ster uit Egypte die keihard werkt maar het lukt gewoonweg even niet, schiet nu heel goed in en ondanks dat natuurlijk Pickford er aan zit passert de bal de keeper maar opnieuw brengt de paal redding voor Everton. Hierna fluit Anthony voor het einde en verspelen we wederom 2 punten in het nog prille seizoen!!

Het lukt Liverpool gewoon niet om de juiste vorm te krijgen en/of vast te houden. Wel is het fijn te melden dat de ziekenboeg langzaam leger wordt. Thiago wordt snel terug verwacht en ook Arthur Melo is inzetbaar dus de mogelijkheden worden groter voor Klopp.
De volgende wedstrijd is woensdag alweer, Napoli uit. Up the mighty Reds

Verslag; John Oosenbrug


 

Deel dit op social media Bekijk gerelateerde items