Verslag; Manchester United - Liverpool F.C.

Foto Verslag; Manchester United - Liverpool F.C.
wedstrijdverslag dinsdag, 23 aug 2022 // 10:46 uur

Verslag Manchester United-Liverpool 2-1 22 augustus 2022

Zo dan, de druk ligt er meteen op voor vandaag. Aansluiting bij de bovensten staat op het spel. Na de ronduit teleurstellende start van Liverpool met twee gelijke spelen in wedstrijden die normaliter 6 punten zouden moeten opleveren, is er nu al sprake van een must-win game tegen onze aartsrivaal. En laat die ploeg nou nog slechter begonnen zijn met nul uit twee!
Het kan aan mij liggen maar ik ben nu al helemaal Ten Hag moe. De nieuwe betaalzender Viaplay (met vrijwel alleen maar ex-Ajacieden als analist) komt niet uitverteld over Ten Hag en Manchester United. Zelfs in voorbeschouwingen van wedstrijden waarin Manchester United niet meespeelt gaat het een kwartier lang hierover. Ridicuul en totaal niet relevant deze Ten Hag hype. Vandaar dus ook gewoon om 20.55 uur ingeschakeld om te kijken naar waar het echt om draait: een goeie pot voetbal en dan liefst van onze Red Scousers.

Door de nu al ellenlange blessurelijst en de schorsing van Nunez, na een oliedomme actie tegen Crystal Palace, is het nu al puzzelen geblazen voor Jürgen Klopp. De oplossing van deze puzzel luidt volgens Klopp als volgt: Becker in het doel, achterin Trent, Gomez, van Dijk en Robertson. Het middenveld bestaat uit Henderson, Elliot en Milner en voorin Diaz, Firmino en Salah. Dit betekent dus dat Fabinho op de bank begint als gevolg van zijn mindere optredens in de eerste twee wedstrijden. Resteert dus een bank met heel weinig ervaring en dat baart toch wel zorgen. Op dit moment lopen we gewoon al achter de feiten aan helaas. Naby Keita bijvoorbeeld is er weer niet bij, de zoveelste keer al. Het is dan ook onbegrijpelijk dat men zijn contract wil verlengen. Je kunt gewoonweg niet met hem bouwen aan een gezonde toekomst.

Eerste helft: helaas is vanaf minuut 1 Manchester United feller en agressiever. En zetten hoog druk op de verdediging van Liverpool, die daar wederom niet mee kan omgaan. Iedereen weet inmiddels dat de achilleshiel van Liverpool zich in de verdediging rechtsachter bevindt. Trent is constant zijn man kwijt en wordt er steeds makkelijk op snelheid uitgelopen door Elanga (die even later de paal zou raken). Het centrum is ook onwennig omdat enerzijds Gomez totaal geen wedstrijdritme heeft en anderzijds van Dijk niet scherp oogt. Van Dijk greep nog wel een keer goed in door de doorgebroken Rashford te blokken maar even later bij de 1-0 van Sancho stond hij erbij en keek ernaar hoe Milner simpel werd uitgekapt. Verder heel opvallend dat er van de backs bijna geen gevaar meer te verwachten is naar voren toe. Daarnaast wordt de bal veel te veel achterwaarts gespeeld in plaats van naar voren. En dat alles ook nog in een veel te laag tempo en met veel onnauwkeurige passes. Het creëren van echte kansen blijft uit. Er is simpelweg te weinig voetbal in de ploeg en we mogen gewoon niet afhankelijk zijn van Firmino, op papier onze spits maar in de praktijk spelverdeler die zich vandaag wel heel diep liet zakken iedere keer. Bovendien speelt Milner een wel heel ongelukkige wedstrijd waarin hij meer fout dan goed doet.
Is er dan niks positiefs te melden? Toch wel. Luis Diaz. De enige speler die dreiging brengt en die alleen maar middels overtredingen te stoppen is. En de laatste 10 minuten voor rust hadden wij eindelijk veel meer de bal en had zuigertje Bruno Fernandes geluk dat Martinez een eigen doelpunt voorkwam. Het zal nu zaak zijn de druk op de tegenstander in de tweede helft behoorlijk op te voeren.

Tweede helft: net als je denkt dat we terug kunnen komen begint het foutenfestival opnieuw. Henderson neemt een bal niet goed aan, van Dijk let ook niet op en Gomez stapt niet waardoor Rashford alleen op Becker afging en beheerst afrondde. En als even later Diaz niet kan intikken mogen we blij zijn dat vlak erna Becker wel goed redde op een schuiver van opnieuw Rashford. Fabinho komt er dan in voor Henderson terwijl het logischer zou zijn geweest dat Milner er af zou gaan. Het schrijnende is dat het team nu al een uitgebluste indruk maakt, onmachtig spelend, zonder vertrouwen en geen urgentie tonend. Ook de wissel Carvalho-Milner zet geen zoden aan de dijk. Het ineens zo fantasieloze aanvalsspel valt des te meer op ondanks dat er veel meer ruimte komt om te voetballen. Het is dan ook een toevalstreffer van Salah die de aansluiting brengt. Hij kopt tussen een man of vier het door De Gea gepareerde schot knap tussen de palen. De laatste minuten is het nog wat blaffen maar niet bijten dus moeten we het doen met een zeer teleurstellend resultaat en een nog beroerdere competitiestart. Voorlopig maken we dus pas op de plaats en dat is op dit moment de bizarre realiteit.

Conclusie: zelfs met de basiself van vandaag hadden we veel meer moeten brengen tegen een toch ook niet geweldig Manchester United. Maar feit is dat het vertrek van Sadio Mané toch een aderlating is gebleken (hij is ook bij Bayern in blakende vorm) en dat Salah sinds zijn contractverlening aan dreiging heeft ingeboet vooralsnog. Er zal snel iets moeten gebeuren want de onoverwinnelijkheid van afgelopen seizoen is gevoelsmatig weg. We komen iedere keer achter te staan en vorig jaar wist je gewoon dat het wel goed zou komen in een wedstrijd. En nu is die overtuiging er niet en dat is een vreemde dan wel wrange gewaarwording.

Walk on with hope in your heart!

YNWA

Verslag; Edwin Schrijnemaekers.

Deel dit op social media Bekijk gerelateerde items