Verslag; Fulham - Liverpool F.C.

Foto Verslag; Fulham - Liverpool F.C.
wedstrijdverslag zaterdag, 06 aug 2022 // 17:06 uur

Vandaag de seizoensopener uit bij het gepromoveerde Fulham. De club waarvandaan Elliott en recent Carvalho gehaald zijn. Bij de Reds ontbreken helaas vanwege blessures Jota, Oxlade, Keita, Jones, Konate, Ramsey en Tsimikas. Een hele lijst alweer. Alisson kan daarentegen weer terugkeren op het veld. Nunez begint (nog) op de bank waardoor Firmino in de spits begint. Verder de bekende namen. Matip krijgt de voorkeur naast van Dijk.

Fulham lijkt vanaf minuut 1 beter bij de les. Mitrovic onderschept een pass van TAA maar diens schot zal naast de goal verdwijnen. Maar Fulham is het meest agressief in de openingsfase en valt brutaal aan. Liverpool wordt teruggedrongen en mede door slordige passing weten ze er niet onderuit te voetballen. Daarbij worden de duels in de meeste gevallen door de gastheren gewonnen. Na een kleine 10 minuten probeert Reed het voor de thuisploeg maar Alisson kan solide ingrijpen. Het eerste gevaar aan de andere kant komt pas na een kwartier wanneer Robertson op doel schiet, maar keeper Rodak kan redden, echter op de rebound van Diaz is ie kansloos. Maar de treffer gaat terecht niet door aangezien Robbo dik buitenspel stond op de pass van Firmino. Dan volgt er een fase waarin Liverpool iets meer druk naar voren begint te geven maar Fulham erg dreigend blijft op de counter. Salah en Henderson komen net een teen te kort om echt gevaarlijk te worden en aan de andere kant is Palhinha gevaarlijk. Toch zou Fulham verdient de voorsprong nemen. Eerst werd een hard schot van Reed nog geblokt, maar luttele tellen later werd Trent eenvoudig in de lucht geklopt door Mitrovic na een mooie assist van Tete, 1 - 0.
The Reds zijn enorm slordig en lijden dus heel veel onnodig balverlies. Toch zou Diaz heel dichtbij de gelijkmaker komen. Na een paar schijven komt de bal op links bij de Colombiaan die keeper Rodak kansloos laat maar het schot spat uiteen op de paal. Fulham gaat terecht met een kleine voorsprong de rust in.

De tweede helft is net een paar minuten onderweg of het volgende blessuregeval dient zich alweer aan. Wie anders dan Thiago zou je haast zeggen? De Spanjaard moet eraf met een hamstringblessure naar het zich laat aanzien. Hij wordt vervangen door Elliott. Ook Firmino mag gelijk de douche opzoeken en voor hem komt Nunez. Voorzichtig probeert LFC meer druk te zetten zonder te overtuigen nog. Daarbij blijft het opletten achterin, want even voor het uur is Fulham erg dichtbij de 2 - 0.  Kebano laat Alisson kansloos maar nu is de paal Liverpool's vriend.
De 3e wissel aan LFC kant is na een uur, Fabinho eraf voor Milner. Kort hierop maakt Diaz bijna de gelijkmaker die steeds iets dichterbij komt, maar het schot wordt knap geblokt al weet de verdediger zelf misschien ook niet hoe. Maar dan eindelijk eens een vloeiende aanval in de 64e minuut. Net over de middenlijn speelt Elliott de wegsprinttende Salah op maat aan die een mooie voorzet geeft op Nunez die met een spectaculaire hakbal de 1 - 1 in het dak van de goal schiet. En de Reds willen meer, iets later is Nunez dichtbij z'n 2e van de dag maar zijn inzet wordt van de lijn gehaald door Ream. Iets later lukt het Diaz wederom niet een geldige treffer te maken als Tosin een sta in de weg is. De counters worden iets spaarzamer maar niet minder gevaarlijk van Fulham. Dit blijkt wanneer opnieuw Mitrovic met de bal de 16 meter indribbelt en van Dijk verrast die hem licht raakt op de knie, penalty! De Serviër neemt hem zelf en maakt zijn 2e van de middag, 2 - 1. Waar Liverpool goed op jacht leek naar de voorsprong hikt het plotseling tegen een nieuwe achterstand aan. Kort na deze domper probeert Nunez het nogmaals maar dit maal gaat het schot ruim naast. Diaz moet dan nog het veld ruimen voor Carvalho die vlak na zijn inbreng direct een goede mogelijkheid kreeg. Helaas was het schot wel hard maar ook te hoog. Toch zou de gelijkmaker komen. Een van de weinige goede voorzetten van Alexander-Arnold komt voor de voeten van Nunez die niet goed kan controleren maar Salah staat prima opgesteld om de bal beheerst tegen de touwen te werken, 2 - 2. Het is de 6e opeenvolgende keer dat de Egyptenaar scoort op de openingsdag! Helaas krijgt Liverpool het niet meer voor elkaar om een goede kans te creëren. Toch gaan de gasten bijna nog met 3 punten weg uit Craven Cottage, maar een afstandsschot van Henderson spat op de lat uiteen. Het zou gezien de wedstrijd niet terecht zijn geweest, maar geen Liverpool - fan die daarom zou malen. Als we naar de afgelopen seizoenen kijken zou dit gelijk weleens kostbaar puntenverlies kunnen betekenen. Want de verschillen zijn erg klein. Ook blijkt het enorme blessuregevoelige middenveld van Liverpool nu al een probleem te worden. Gaat Klopp noodgedwongen toch de markt nog op?? We gaan het zien. Volgende week maandag staat Crystal Palace op Anfield op het programma.

Verslag; John Oosenbrug

 

Deel dit op social media Bekijk gerelateerde items