Verslag; Burnley - Liverpool F.C.

Foto Verslag; Burnley - Liverpool F.C.
wedstrijdverslag donderdag, 20 mei 2021 // 12:37 uur

Burnley – Liverpool Na de “Deus ex machina” genaamd Alisson Becker tegen West Bromwich en de uitslag van Chelsea-Leicester gisteren is het duidelijk…Leicester moet het kind van de rekening worden in de strijd om het begeerde Champions League ticket.Zelf twee keer winnen tegen clubs die al uitgespeeld zijn moet toch geen al te lastige opgave zijn (al verloren we thuis van ze in die dramatische serie),the Reds lijken de weg omhoog langzaam weer te hebben ingezet met (oa) een fraaie overwinning op onze aartsrivaal.Het stugge,defensieve Burnley verloor afgelopen weekend thuis met 0-4 van Leeds;ik teken ervoor…Bij ons de gebruikelijke afwezigen,nog altijd een waslijst geblesseerden met meest recente slachtoffer Diogo Jota,ik hoop van ganser harte dat hij,net als Virgil,ook het EK aan zich voorbij laat gaan (maar de blessure lijkt mee te vallen) Burnley: Norris / Lowton / Tarkowski / Mee / Taylor / Westwood / Cork / Brownhill / McNeil / Gudmundsson / Wood Liverpool : Alisson / Robertson / Williams / Phillips / Alexander-Arnold / Wijnaldum / Fabinho / Thiago / Mane / Firmino / Salah Eerste helft: Scheidsrechter Kavanagh fluit voor het begin,Burnley trapt af.De bedoelingen van de mannen van Klopp worden al snel duidelijk,in de eerste 3 minuten al moet Salah door een tackle van Mee afgestopt worden en krijgt Mane echt een grote kans om van dichtbij binnen te tikken,maar hij schiet rechts van het doel voorlangs.In de 9e minuut een eerste corner voor Burnley na een schot van Lawton.Deze is ongevaarlijk,even later aan de andere kant een voorzet van Robertson die door Mee tot hoekschop wordt verwerkt,ook hier geen gevaar,Alisson bleef in zijn doel…In minuut 16 het volgende gevaar;in het strafschopgebied van Burnley tikt Mane met een hakbal richting Firmino die,weliswaar gehinderd, naast schiet.In de eerste 20 minuten toch weer 3 grote kansen gehad,maar oh oh wat is het toch moeilijk dit seizoen om die kansen af te ronden!En in de 26e minuut een levensgrote kans voor Wood die gelukkig ook naast schiet,Rhys Williams grijpt niet in en laat hem lopen.Ook Thiago doet een duit in het zakje met een schot op doel na een korte combinatie met Salah,ook hij schiet voorlangs en een paar tellen na een dieptepass over de as van het veld schiet Salah (toch met zijn favoriete linker) over.Intussen hebben Phillips en Williams het zwaar met Wood,Burnley schiet elke veroverde bal achterin hoog,hard en ver naar hun targetman.In de 36e minuut mag Trent een keer aanleggen bij een vrije trap vanaf een meter of 30,maar deze gaat toch wel ruim naast.Even later Burnley weer gevaarlijk,eerst geeft Phillips noodgedwongen een corner weg en even later krijgt Alisson een kanonskogel van McNeil te verwerken.Mane verdient een corner en in de nastoot hiervan mag zelfs Phillips aanleggen;vanaf een meter of 11 schiet hij ook over.Na al deze verprutste kansen denk je dat we weer met een 0-0 de kleedkamers moeten opzoeken,maar zowaar…Bij een snelle aanval van Liverpool zet Robertson vanaf links voor achter de laatste linie van Burnley op de inkomende Firmino…eindelijk…0-1 Niet echt overtuigend (via de keeper) but who cares?Een mooie tik uitgedeeld zo vlak voor rust!Een extra minuut blessuretijd maar die levert niets meer op. Tweede helft : Aan het begin van de tweede helft laat Burnley zien dat ze nog meedoen,2 corners kort achter elkaar,even later valt een aanvaller over zijn eigen benen in het strafschopgebied en het Burnley publiek schreeuwt zowaar om een pingel…tja…Aan de andere kant schiet Salah in het zijnet en in de

51 e minuut is daar de bevrijdende 0-2 ; Robertson passt richting Mane die vanaf de achterlijn een voorzet loslaat die panklaar op Phillips’ hoofd eindigt,de rots in de branding scoort,prachtig voor hem!Burnley legt het hoofd in de schoot nu,ze geloven er niet meer in,een gesmoord schot van Westwood en even later moet Alisson een niet al te moeilijke redding brengen op een schot van Brownhill.Over en weer wat kleine kansen nu;een steekpass van Firmino op Salah die niet de juiste controle heeft als hij op Norris afgaat,een vrije trap van Westwood die corner wordt verwerkt,maar deze is wel gevaarlijk;de indraaiende corner wordt bij de 2e paal ingekopt door Mee,passeert Alisson,maar daar is Phillips om de bal van de lijn te koppen.In de 72e minuut weer een diepe bal op Wood die er wederom een corner uit sleept,weer kopt Mee,maar nu (gehinderd) naast.Vydra komt voor Cork bij Burnley en Oxlade-Chamberlain voor Firmino.Even later moet Williams ingrijpen bij een voorzet van Burnley,aan de andere kant haalt Mane uit van buiten de 16 ,maar een corner is zijn deel.Klopp brengt Milner voor Wijnaldum.En dan is daar minuut 88…zowat het eerste balcontact van Oxlade-Chamberlain…met een individuele actie speelt hij zichzelf vrij en haalt met links verwoestend uit in de korte hoek : 0-3 Dit is prachtig natuurlijk voor het doelgemiddelde ten opzichte van Leicester in aanloop naar de laatste speeldag!Over en sluiten na 3 minuten blessuretijd (Klopp brengt Tsimikas nog voor 90 seconden en Salah wordt een laatste keer tevergeefs diep gestuurd) Liverpool doet wat het moest doen,de 4e plaats is nu van ons,achtervolgers zijn er,buiten Leicester, niet meer.Zondag “gewoon” winnen van Palace en dan sluiten we dit merkwaardig seizoen toch op een positieve manier af! Keep calm and walk on!