Foto Southampton - Liverpool
wedstrijdverslag dinsdag, 05 jan 2021 // 18:56 uur

Southampton – Liverpool (1-0) 1-0

Allereerst de beste wensen!
De eerste wedstrijd van kalenderjaar 2021 wordt gespeeld in het zuiden van Engeland, bij onze  hofleverancier Southampton.

De opstelling is aanvallend en op sommige plaatsen verrassend. Zo staat Henderson naast Fabinho achterin en starten zowel Ox als Thiago de wedstrijd. Wijnaldum maakt het middenveld compleet. Links en rechts zullen Robertson en TAA hopelijk veel opstormen en de usual suspects in de voorhoede voorzien van goede voorzetten. Bij Southampton staat Danny Ings in de basis. Ik gun hem alles, maar geen overwinning vandaag.

Ik had eerlijk gezegd wel een rouwband verwacht in verband met het overlijden van Gerry Marsden, maar al het zwarte dat ik zie is gewoon onderdeel van het zwembadblauwe tenue dat we aan hebben. Binnen 2 minuten krijgt Southampton een vrije trap en door bizar raar verdedigen van TAA kan Ings, uitgerekend Ings, de 1-0 maken. Ook heeft Thiago geel gekregen voor de overtreding die leidde tot de vrije trap. Het oogt allemaal weer vreselijk slordig van onze kant. Het middenveld is stroef, wellicht wat overdreven gelijk 2 ‘nieuwe’ namen neer te zetten. Na 10 minuten beginnen we eindelijk wat gevaar te creëren. En voor er een kwartier gespeeld is, pakt ook Robertson een gele kaart. De opleving was helaas van korte duur. Het is echt Southampton dat de bovenliggende partij is, veel gretiger en effectiever aan de bal.
Dooddoener: voor de neutrale kijker is het leuk. Southampton wil voetballen. Tegen West Brom en Newcastle was het of we tegen muren stonden te spelen. Nu krijgen we de ruimte en weten we niet wat we ermee moeten lijkt wel. We blijven zeer onnodige vrije trappen weggeven, op plekken vanwaar the Saints zo de bal voor kunnen slingeren. Na goed een half uur spelen moet Djenepo door een blessure het veld verlaten. Hij heeft het er erg zwaar mee, emotioneel. Zijn plek wordt ingenomen door Tella. Sneu, dat gun je niemand. De lange ballen komen niet aan, ballen schieten van voeten, zeer frustrerend vooralsnog. In de 40e minuut is het zowat een slapstick met onze verdedigers en dat leidt nog bijna tot de 2-0. Ik hoop echt dat de hoge heren nu wel de portemonnee trekken en een goede, betrouwbare en niet-breekbare verdediger aantrekken. Vlak voor rust krijgt Salah nog een prima kopkans die rakelings overgaat. 6 kansen waarvan 0 op doel. Dat is pijnlijk voor een kampioen. Het was een draak van een eerste helft. We MOETEN beter in de 2e helft, de 3 punten zijn heel hard nodig. Van het getoonde spel worden de mancs niet bang.

De 2e helft begint met de zelfde 22 als dat de 1e eindigde. Ik hoop dat Klopp iedereen heeft wakker geschud, dan wel geschreeuwd. Robertson is nog niet helemaal bij de les. 2 maal in korte tijd de bal ingeleverd. Verder ziet het er wel beter uit in de eerste paar minuten. Er wordt hands gemaakt in de 16, heel duidelijk. Maar wij zijn united niet, dus krijgen wij, ook van de VAR, geen strafschop. Na 10 minuten spelen maakt Shaqiri zich klaar om in te vallen. Ox gaat eraf. Mané krijgt een grote kans, maar er lag een verdediger in de weg. Er komen wat kansjes, maar alles wordt om zeep geholpen. TAA is het echt helemaal kwijt vandaag. Een heleboel wel, maar hij spant toch wel de kroon. Met nog een minuut of 20 te gaan gaat puntverlies, groot puntverlies, steeds reëler lijken. Een comeback, zoals we die vorig seizoen vaak hebben gezien, lijkt er niet in te zitten. In de 77e minuut verlaten Ings en TAA het veld. Bij ons neemt de jarige Milner het stokje over, bij Southampton komt N’Lundulu erin. Vlak daarna pakt Shaqiri geel en geeft een vrije trap weg op bijna dezelfde plek als de vrije trap die de 1-0 veroorzaakte. Een paar minuten na de wissels mag ook Walcott gaan uitrusten en Valery nog wat minuten pakken. Alisson moet ook nog even meedoen met rare dingen doen en dat leidt weer bijna tot de 2-0, we komen goed weg. Maar bij een achterstand is het toch al redelijk troosteloos. Persoonlijk denk ik dat het tijdperk van de ‘Fab 3’wel een beetje voorbij is, het spelletje uitgemolken. Iedereen kent het en weet hoe het onschadelijk te maken. En nogmaals, puur mijn mening, vers bloed in de aanval, al dan niet zijnde Jota, zou geen kwaad kunnen. Echter denk ik dat hij niet in plaats van Firmino moet komen, als die 2 op elkaar ingespeeld raken, denk ik dat er prachtige kansen weer ontstaan die zowaar worden afgemaakt. Ik, en ik denk de andere verslagschrijvers met mij, willen wel weer de loftrompet kunnen afsteken, maar over het huidige spel valt weinig lof te uiten. Waar zijn onze mentality monsters? Natuurlijk, we staan nog (eventjes?) bovenaan, maar we scoren gewoon niet en laten veel te veel punten liggen, terwijl de rest van de ploegen opstoomt. Bij de corner in de laatste minuut komt Becker mee naar voren, maar het is Mané die over kopt. Dat is het dan, na 2 gelijkspelen, nu een verliespartij. Wake up call? Laten we het hopen. Je zou denken dat Southampton de league heeft gewonnen aan de reactie van de trainer van Southampton. Tranen met tuiten. Bij mij ook bijna, maar dan van frustratie en verdriet. Maar goed. Het blijft Liverpool, het blijft de voetballiefde van mijn leven. En we zijn nog lang niet bij wedstrijd 38.