Newcastle United - Liverpool

Foto Newcastle United - Liverpool
wedstrijdverslag donderdag, 31 dec 2020 // 10:25 uur

Newcastle United - Liverpool 0-0

Nadat Everton - City en Spurs - Fulham afgelast worden wegens de vele Covid gevallen ging de discussie voorafgaand deze wedstrijd voornamelijk over het wel of niet stilleggen van de competitie gedurende de aankomende twee weken. De Premier League kwam al snel met het statement dat de protocollen die gevolgd worden veilig genoeg zijn om gewoon door te kunnen gaan met de competitie. The show must go on.

Liverpool start zonder Wijnaldum in de basis, Gini kijkt toe vanaf de bank. Mede-bankzitter is Thiago. De middenvelder komt terug van vervelend blessureleed. Phillips vervangt de geblesseerde Matip en gaat het partnerschap achterin met Fabinho aan. Newcastle is klaar om de titelhouder tegen te houden. Maar liefst vijf verdedigers en vier middenvelders moeten de gevreesde rode aanvalsmachine afhouden van scoren. Wilson staat eenzaam in de spits, hopend op een uitbraak.

Vanf het begin af aan kan het middenveld van Liverpool geen vuist maken tegen de vesting Newcastle. Hierdoor krijgt de thuisploeg de eerste serieuze kans van de wedstrijd. Na een lange bal van Longstaff kan Wilson op een gemakkelijke manier Phillips over de linkerflank passeren. Gelukkig voor Liverpool is de aanvaller zelfzuchtig en dribbelt de zestien binnen, de hoek verkleinend en zijn inzet wordt dan ook gemakkelijk gestopt door Fabinho. De eerste noemenswaardige kans voor Liverpool kwam na een half uur spelen. Door de bal almaar achterin de ploeg rond te spelen wordt Newcastle verleidt iets verder voor hun doel te spelen. Salah voelt gelijk de ruimtes aan en Henderson heeft het in de gaten en lepelt de bal over de laatste linie van de thuisploeg. Hierdoor komt Salah in een 1  op 1 situatie terecht met de keeper en schiet geplaatst de bal in de verre hoek. Helaas voor Mo keept Darlow een uitstekende wedstrijd en duwt de bal met zijn vingertoppen rakelings naast het doel. De laatste doelpoging voor rust komt op naam van Firmino. Mané kapt en draait de zestien binnen en legt de bal op het hoofd van de nummer negen. De harde kopbal wordt wederom gestopt door de doelman van de Magpies.

ImageDe tweede helft begint Newcastle nog een stukje verdedigender. De kansen voor de bezoekers komen dan vanuit spelhervattingen. Eerst kopt Mané de bal in het zijnet vanuit een hoekschop. Een uitbraak van Salah verdwijnt een meter naast de paal. Na ruim een uur spelen grijpt Klopp in. Gini komt erin voor Jones. De volgende kans komt wederom uit een hoekschop, Firmino kopt naast de tweede paal. Dan wordt de tactiek alles of niets gehanteerd door beide ploegen. Hierdoor moet Alisson nog aan de bak om een tegendoelpunt te vermijden en behoedt Schar de thuisploeg van een verliespartij door de bal van de lijn te halen. Ondertussen is Thiago binnen de lijnen gekomen voor Milner en laat gelijk zien wat we al die weken hebben gemist. Ruim 90 procent van zijn passes komen aan, 21 van de 23 in het laatste kwartier van de wedstrijd. En hij wint al zijn vijf luchtduels. De laatste kans komt wederom uit een hoekschop en weer keert de doelman de kopbal van Firmino. En zo blijft het bij een teleurstellende brilstand.

Newcastle United:  Darlow, Yedlin, Clark, Fernandez, Schar, Ritchie (Lewis 86'), Murphy (Almiron 67'), Longstaff, Hayden, Joelinton, Wilson.
Liverpool: Alisson, Alexander-Arnold, Phillips, Fabinho, Robertson, Jones (Wijnaldum 68'), Henderson, Milner (Thiago 73'), Salah (Shaqiri 92'), Firmino, Mané.
Gele kaarten: Clark 12', Fabinho 49', Milner 65', Phillips 78', Hayden 85'.

Verslag Ronald.

Coolshop | Online winkelen - gemakkelijk, leuk en cool

Deel dit op social media Bekijk gerelateerde items