Verslag; Fulham - Liverpool F.C.

Foto Verslag; Fulham - Liverpool F.C.
wedstrijdverslag zondag, 13 dec 2020 // 20:35 uur

Fulham – Liverpool

In deze 12e speelronde wacht Fulham,een tegenstander die te doen moet zijn,zij bivakkeren net boven de gevarenzone en de laatste keer dat ze van ons wonnen was in seizoen 2011-2012. De laatste 4 uitwedstrijden in de Premier League wisten we niet in winst om te zetten,dus het wordt weer een keer tijd. De wetenschap dat directe achtervolger Chelsea verloor bij Everton en Spurs de volgende tegenstander op Anfield is kan ervoor zorgen dat we een uitgelezen mogelijkheid hebben om alleen lijstaanvoerder te worden. Uiteraard is de ziekenboeg nog vol, na Mydtjylland konden Diogo en Tsimikas hier aan toegevoegd worden,maar we kregen in die wedstrijd Keita en Trent weer te zien en met het oog op de rest ben ik hoopvol voor de komende weken.Alisson en Oxlade-Chamberlain zijn terug en Milner en Shaqiri zouden erg dichtbij hun rentree zijn.Thiago zou pas in januari weer inzetbaar zijn en van Gomez en van Dijk weten we het…daar rekenen we het hele seizoen niet meer op, al laat Virgil op verschillende social media zien dat hij volop aan zijn herstel werkt (Memphis 2.0 na 3 maanden terug?) Zoveel blessures betekent improviseren,maar daardoor tonen de sterren van de toekomst zich vroegtijdig; Adrian is in no-time 3e keeper geworden door de prestaties van Caoimhin Kelleher,we zullen zijn voornaam nooit goed uit kunnen spreken,deze dialectvorm van Kevin…spreek het maar uit als “krwirwkrsavemrhncwantit”…Rhys Williams voelt zich steeds meer op zn gemak in het centrum en Nathaniel Phillips heeft zich gepresenteerd als een no-nonsense verdediger die zeer bruikbaar is.Billy Koumetio en Leighton Clarkson maakten afgelopen woensdag hun CL-debuut en hadden duidelijk plankenkoorts maar vooral Koumetio is een absoluut toptalent. Uiteraard zijn enkelen al veel verder, zoals Neco Williams en Curtis Jones die onderhand vanzelfsprekend zijn in de basisopstellingen van Klopp. Vooraanstaand journalist Dan Morgan noemt Curtis al een “50 million pound kid”

Fulham : Areola / Aina / Andersen / Adarabioyo / De Cordova-Reid / Robinson / Zambo Anguissa / Lemina (80. Reed ) / Loftus-Cheek (74.Kamara) / Lookman ( 88. Bryan) / Cavaleiro Liverpool : Alisson / Robertson / Matip (46.Minamino) /Fabinho / Alexander-Arnold / Jones / Wijnaldum / Henderson / Mane / Firmino / Salah (84.Origi) Scheids: Andre Marriner 17:30 Na een minuut applaus voor de recent overleden ex Fulham speler Pape Bouba Diop begint de wedstrijd.Liverpool gunt Fulham de bal en dat resulteert al in de 4e minuut in een gevaarlijke kans voor Cavaleiro waardoor Alisson een redding moet verrichten,inzet geblokt van dichtbij.

Firmino ziet zijn schot op rand 16 geblokt worden;in de 10e minuut zien we de eerste voorzet van Trent ,maar staat Salah buitenspel. In de 14e minuut is Fulham wederom gevaarlijk, Cavaleiro stuit weer op Alisson al leek het buitenspel. Zijn we nu eindelijk wakker Reds?!?!? En zoals bij zoveel wedstrijden van LFC dit seizoen hebben we weer een VAR-moment. Fabinho zou een overtreding hebben gemaakt.Iedereen ging van een corner uit, maar de VAR meent te moeten ingrijpen en laat Marriner het uiteindelijk zelf beoordelen; dit keer zit het eens mee, Marriner vindt het geen pingel. In de 20e minuut pas de eerste corner voor Liverpool, maar levert niets op. Even later is Fulham weer gevaarlijk, Lookman trekt naar binnen en stuurt een geplaatst schot richting verre hoek en weer brengt Alisson redding. Maar even later krijgt Fulham loon naar werken, De Cordova-Reid passeert Alisson met een diagonaal schot.1-0. Even later een verrassend moment als Adarabioyo voor Alisson opduikt, kopt en Alisson pareert de inzet recht op t hoofd Anguissa die in de carambole gelukkig overwerkt. 6-1 in doelpogingen in het voordeel van Fulham tot dit moment! Traag spel,slordige passing,dieptepasses die niet aankomen,ze hebben het gewoon niet op t moment. Pas de laatste 10 minuten van de eerste helft wordt meer druk en overwicht gecreeerd en levert eindelijk gevaar op, een kopbal van Mane en een inzet van dichtbij van Salah die helaas naast gaat. Na 3 minuten blessuretijd is het rusten,een donderspeech geven mag Jurgen!

Bij aanvang van de 2e helft zien we dat Matip eruit is en Minamino in het veld komt,Matip blijkt (wederom) een blessure te hebben opgelopen.Henderson gaat het als CV proberen.Al snel is Fulham wederom gevaarlijk in de persoon van Cavaleiro. Vanaf dat moment worden de duimschroeven aangedraaid door Liverpool, Fulham wordt teruggedrongen, Trent oefent als vanouds weer zijn oude hobby uit nl voorzetten geven. Fulham verdedigt alleen nog maar en komt er niet meer uit, hoe lang zullen ze dit volhouden?Na een dik uur een schietkans van Henderson die erin had gemogen,Areola redt. Daarna een vrije trap door een overtreding van de Cordova-Reid op Mane,ook weer niets…Fulham dwingt in de 68e minuut een corner af na een spaarzame uitval en Adarabioyo kopt, maar treft gelukkig geen doel. Neco komt Trent vervangen en haalt kort daarna al de trekker over in het strafschopgebied van Fulham,helaas wordt zijn schot geblokt en is een corner het maximale. Een paar minuten later krijgt Lookman een kaart voor een vieze overtreding op Neco. Dan breekt de 77e minuut aan,Curtis Jones zet aan voor een dribbel en wordt 2 meter buiten het strafschopgebied gevloerd, vrije trap! Nu Trent afwezig is en de bal ideaal voor een rechtspoot ligt is Gini Wijnaldum de aangewezen persoon om em te nemen;zijn poging belandt op een arm van een Fulham-verdediger en Marriner geeft een strafschop. Wie anders dan Mo Salah zal deze nemen? Normaal altijd overtuigend maar deze schiet hij niet echt goed in al gaat ie erin via Areola…1-1 Doorduwen nu,de ruimtes worden groter, Fulham dreigt te bezwijken en kan niet meer dan tegenhouden. Curtis Jones test Areola nog maar eens met een afstandsschot en een corner na een voorzet van Henderson is ook geen beter lot beschoren. 4 minuten extra maar het levert geen doelpunt meer op,eindstand 1-1 en dat mogen we als een teleurstelling betitelen. Woensdag komt Spurs, dus moeten ze hen maar pijn doen om daarna alleen koploper te zijn.Hoeveel bussen zal Mourinho meenemen? Ben benieuwd…