Verslag; Manchester City - Liverpool F.C.

Foto Verslag; Manchester City - Liverpool F.C.
wedstrijdverslag maandag, 09 nov 2020 // 10:36 uur

Remise in Manchester

Vandaag de clash met (nog steeds denk ik) onze voornaamste uitdagers voor een nieuwe titel. Sinds Atalanta uit toch wel nieuwsgierig wie Klopp in de basis zet. Krijgt Diogo de voorkeur boven Bobby Firmino vanwege zijn Salahiaanse doelpuntenmoyenne of kiest hij voor zijn verbindingsman in de kleine ruimte? Matip komt terug,voor Fabinho en Thiago komt deze wedstrijd nog te vroeg.Ox en Virgil hoeven we het voorlopig niet over te hebben.Keita is ook terug. City moet het voorlopig doen zonder (oa) Aguero en Fernandinho (en Gerard Wiekens…). En dan …16.30 uur opstellingen bekend,zowel Diogo als Bobby spelen. Klopp hanteert een 4-2-3-1 opstelling met Mo Salah als meest vooruitgeschoven anvaller,Firmino erachter en Mane en Diogo vanaf de vleugels. Kunnen zij de City verdediging (de 4 van vandaag hebben een transfersomtotaal van 255 miljoen,onze 4 achtersten nog geen 20 miljoen bij elkaar) pijnigen? Vooraf de ceremonie voor Remembrance Day waarbij de trainers een krans leggen.   Remembrance Day is Dodenherdenkingsdag waarop alle slachtoffers van de Eerste Wereldoorlog en alle oorlogen en conflicten tot heden worden herdacht. Symbool hiervoor is de Poppy (klaproos). 17:30 Scheidsrechter Pawson fluit voor de aftrap en het begin is veelbelovend,in minuut 1 al dringen we door in hun strafschopgebied waarbij Firmino de achterlijk bereikt maar de bal helaas niet meer kan voorgeven. De beginfase is duidelijk voor ons,de aanvallende dreiging is er,City houdt voorlopig alleen maar tegen. Maar lang duurt dit niet,in de 11e minuut al begaat Kyle Walker een domme overtreding op Sadio en de penalty is een feit. Dit kunnen we met een gerust hart overlaten aan Mo… 0-1. Verdiende voorsprong, Liverpool controleert de wedstrijd,geen vuiltje aan de lucht. City deelt wat speldenprikken uit via een vrije trap van de Bruyne en een kans voor Sterling na balverlies van Wijnaldum,maar echt dreigend is het niet. De 1-1 valt dan ook uit het niets,vrije trap de Bruyne , Jesus draait goed weg bij Gomez en Matip en puntert langs Alisson. City leeft op,de dominantie van Liverpool zakt weg,de Bruyne pegelt naast. Vlak voor rust wil de Bruyne vanaf rechts een voorzet geven die in het strafschopgebied wordt geblokt door Gomez met de arm;VAR komt weer in actie en de VAR is dit seizoen niet echt in ons voordeel en ook nu niet,echter dit keer niets op af te dingen, terechte penalty. Met de Bruyne achter de bal weet je het wel,die mist niet (laatste misser van hem was 2016). Maar tot ieders verbazing…hij mist wel en schiet de pingel naast,das zwijnen. Liverpool koestert de gelijke stand bij rust al had Trent nog een kans maar stuitte op Ederson. Van grote afstand mag Trent ook een vrije trap nemen aan het begin van de tweede helft die hij over schiet.

De tweede helft wordt door beide clubs weinig nog gecreeerd,zware regenval,zwaar veld,druk programma,weinig vakantie gehad,wie zal het zeggen? Matip laat zich gelden tegenover de Bruyne en ziet geel,wat kleine kansjes voor Diogo en Firmino maar echt spectaculair wordt het niet meer. Een vervelend moment is dat Trent zich met een kuitblessure moet laten vervangen.Milner valt voor hem in en speelt hierdoor zijn 550e (!) PL-wedstrijd. Daarna sleept de wedstrijd zich naar het einde,de bal wordt veel rond gespeeld achterin bij ons,weinig risico’s worden genomen en uit alles blijkt dat Klopp dit puntje wel prima vindt. Ook de ingevallen Shaqiri kan weinig teweeg brengen. In minuut 94 nog een vrije trap voor Salah die niets opbrengt. Game over !! Puntje koesteren,niets meer,niets minder.

We handhaven ons hierdoor in de top op 1 punt van Leicester die de volgende competitieronde op bezoek komt

Manchester City: Ederson – Walker – Ruben Dias – Laporte – Cancelo – Rodri – Gundogan – Ferran Torres (61.Bernardo Silva) – de Bruyne – Sterling – Jesus

Liverpool: Alisson – Trent (63.Milner) – Matip – Gomez – Robbo – Hendo – Gini – Diogo – Bobby (59.Shaqiri) – Sadio – Mo

Geel:Matip , Walker , Laporte , Sterling