Verslag; Liverpool F.C. - West Ham United

Foto Verslag; Liverpool F.C. - West Ham United
wedstrijdverslag zondag, 01 nov 2020 // 13:20 uur

Op de laatste dag van oktober moest de ploeg van Klopp nog een wedstrijd spelen tegen de verrassend presterende ploeg van Moyes. Winnen uit bij Leicester, een puntje van respectievelijk Tottenham en vorige week nog Manchester City. Liverpool hoeft dus niet op een makkie te rekenen. Bij de ploeg van Moyes ontbreekt Antonio die al 3 treffers op z'n naam heeft en wordt vervangen door oud FC Utrecht spits Haller. Bij Liverpool ontbreken nog steeds, The Ox, Van Dijk, Matip, Thiago en Fabinho. En de goed presterende Rhys Williams begon op de bank en Nathaniël Phillips neemt z'n plek over. Op zich logisch aangezien de Engelsman niet is ingeschreven voor de Champions League. Stel dat Williams geblesseerd zou raken mis je gelijk 2 spelers in de CL. Verder een basisplek voor Jones, naast Henderson en Wijnaldum op het middenveld. De fab 3 voorin. En achterin Alisson, Gomez, TAA en Robertson. De wedstrijd onder leiding van Kevin Friend. 

De wedstrijd begon vrij aftastend met Liverpool aan de bal. The Hammers met name vrij teruggetrokken maar bij balbezit er wel enorm snel counterend uitkomend. Hoewel The Reds dus de bal hadden in de beginfase werd er niet direct gevaar gesticht voor het doel van Fabianski. Dit was aan de andere kant wel het geval maar het luchtduel tussen Haller en Phillips werd gewonnen door de debutant in de Premier League. Toch zou het 2 minuten later wel raak zijn voor de gasten. Op de helft van West Ham leed Liverpool balverlies waarna de bal snel naar de linksbuiten werd gespeeld, Alexander Arnold gaf teveel ruimte en de voorzet werd door Gomez door het midden weggekopt zo in de voeten van Masuaku, die schoot vanaf de rand 16 onberispelijk via de paal binnen, 0 - 1 na 10 minuten. The Reds zijn even aangeslagen maar gaan wel op zoek naar de gelijkmaker. Maar The Hammers hebben hun verdediging goed dichtgetimmerd. En geven nauwelijks iets weg, overigens Liverpool ook niet (meer). Alexander Arnold probeert het eens van afstand net als Henderson maar geen problemen voor Fabianski. En mocht Liverpool eens iets verder doorbreken is er altijd nog een Londens voetje. Een gevaarlijke counter wordt uitstekend verdedigd door Andy Robertson in de 16 meter anders was Bowen alleen voor Alisson gekomen. Diezelfde Robertson probeert een voorzet van Manè binnen te schiet maar de volley gaat helaas over. Zelfs een vrije trap van TAA komt niet verder dan de muur. Toch zou 0 - 1 niet de ruststand worden. Salah krijgt in het strafschopgebied van West Ham een schop op z'n voet van doelpuntenmaker Masuaku en Friend wijst na de schrikreaktie van de verdediger naar de stip, ook de var is het daarmee eens. Salah zelf achter de bal. De Egyptenaar schiet hard maar recht door het midden raak. Vlak voor rust is het 1 - 1. Gezien het percentage balbezit terecht maar LFC creëert nauwelijks iets.

Net nadat Friend heeft gefloten voor de 2e helft zet Jones met een mooie dribbel een aanval op, Firmino maakt ruimte voor een schot maar deze is uiteindelijk te slap en een eenvoudige prooi voor de keeper. Een mooie voorzet van TAA wordt gekopt door Salah maar opnieuw geen probleem voor Fabianski. Ditzelfde overigens bij een spaarzame counter van West Ham, maar dan een makkie voor Alisson op een poging van Fornal. Even later weer een uitstekende ingreep van Phillips met het hoofd op een voorzet van Cresswell. Diezelfde Cresswell krijgt aan de overkant nog net een teen tegen de bal waardoor het schot van Manè over gaat. Weer aan de andere kant wederom Phillips maar nu met een goed blok op een poging van Fornal. Met nog 20 minuten op de klok een prachtige bal van Henderson op Robertson maar Fabianski kan het schot keren bij de paal. Tijd voor 2 wissels, Shaqiri en Diogo Jota erin voor Jones en de teleurstellende Firmino. Een mooie 1/2 tussen Salah en Manè levert helaas niet meer op dan een bal naast de paal aan de verkeerde kant. Bij The Hammers Yarmolenko voor Haller die geen kans heeft gekregen van de uitstekend spelende debutant Phillips. Met nog zo'n 12 minuten plotseling een scrimmage voor het doel van West Ham. De bal rolt richting Fabianski en Manè en Ogbonna glijden beiden op de keeper af, de bal is los en valt voor de voeten van Jota die hard binnenschiet 2 - 1. Nu moet ik zeggen dat, gezien de scrimmage voor het doel, ik zelf de bui al voelde hangen en tot verbazing was het dus geen hels kabaal in huize Oosenbrug. En ja hoor na 5 minuten besloten var en Friend geen goal. Dus nog steeds 1 - 1. Maar met de frisse benen van Shaqiri en Jota is het levendiger voorin, dit ook uiteraard omdat de vermoeidheid toeslaat. En zo'n minuut of 7 later is het dan toch raak !! En wie anders dan onze Portugese aanwinst is de maker van de goal !! Diogo Jota !! Maar wat een prachtige steekbal van Shaqiri waarmee hij de doorgelopen Jota bereikt. Manè in buitenspelpositie neemt slim geen deel aan de aanval en als gezegd schiet Jota onberispelijk hard raak 2 - 1. En nu zat de straat weer strak van schrik van de herrie als huize Oosenbrug de treffer bescheiden viert. Er volgen nog enkele wissels, bij The Reds Milner voor Salah voor wat extra zekerheid. Maar er zou professioneel worden uitgespeeld en de winst wordt bijgeschreven. Als man of the match wordt uitgeroepen Nathaniël Phillips, hoe leuk is dat voor de debutant! Voor de 63e keer op rij ongeslagen op Anfield en een evenaring van het record van Bob Paisley. De volgende thuiswedstrijd is na de interlandbreek tegen Leicester City. Maar eerst nog uitwedstijden tegen Atalanta Bergamo en Manchester City.

Verslag; John Oosenbrug

Deel dit op social media Bekijk gerelateerde items