wedstrijdverslag zaterdag, 24 okt 2020 // 19:08 uur

Liverpool - Sheffield United (1-1) 2-1
Berge 13', Firmino 41', Jota 64'.

Terug op Anfield na een tripje Amsterdam.
En terug onder de lat: Alisson!! En een bijzonder aanvallende opstelling. Op het middenveld Henderson en Wijnadum met daarvoor Firmino, Mané en Jota en Salah helemaal naar voren geschoven. Dat moet toch leiden tot doelpunten?! Achterin is het wederom Fabinho die de lege plek invult. Tegen Ajax deed hij dat geweldig!
Tegenover hem staat Rhian Brewster. Ik vind het persoonlijk nog steeds erg jammer dat hij verkocht is. Maar vandaag moet hij zich maar even koest houden.  Thiago is nog niet hersteld. Op de bank vinden we Milner, Shaq, Adrian, Minamino, Jones, Williams en Phillips. Voor Andy Robertson is het zijn 100e wedstrijd voor Liverpool. Hopelijk nog heel veel meer!

Na 1 minuut gespeeld te hebben is het al bijna raak! Robertson vindt Mané op een briljante manier en die speelt de bal weer om de keeper heen. Maar voor Salah er tegenaan kan lopen, wordt hij door een verdediger weggewerkt.
Het eerste geel is er ook al vlot. Salah wordt tegen het gras gewerkt. Trent verrast uit de daaropvolgende vrije trap bijna de keeper, maar die kan de bal nog net over de lat tikken.
Sheffield krijgt een vrije trap op randje 16, maar Fabinho speelt eigenlijk gewoon de bal. En de VAR gaat zich er ook nog mee bemoeien of het niet ook nog eens een penalty is. En het wordt een penalty. Bizar!! 0-1 Sheffield. Totaal onterecht. Tweede competitiewedstrijd op rij dat de VAR ons heel erg benadeelt. Nu zal Sheffield wel met 10 man achter de bal gaan staan en hopen op een counter.  Of toch niet. Ze hebben een vertrouwensboost gehad en het was bijna 0-2. En niet 1 keer, maar meerdere keren. Alisson wordt flink aan het werk gezet.  Pas als de klok op 30 minuten staat lijkt het of Liverpool zich weer een beetje herpakt. We komen in elk geval weer in de buurt van de goal van Sheffield.  Met nog 5 minuten te gaan maken we het goed! Mané schiet de bal tegen de keeper aan en Firmino kan de rebound intikken. 1-1. Gerechtigheid en gelukkig nog vóór rust. Hopelijk verstomd de kritiek op Firmino nu ook weer een beetje. Mijn inziens sowieso al onterecht.

Eerste kans van de tweede helft is voor Sheffield. De bal gaat een metertje naast, maar is aangeraakt, dus nog een corner ook. Gelukkig komen we er ongeschonden uit. Trent en Robertson zijn van kant gewisseld. En dat komt niet heel goed uit, aangezien Robertson met zijn mindere been 2 kansen om zeep helpt. Dat was de rest denk ik ook duidelijk, want ze zijn een paar momenten later weer op hun vaste plek te vinden.  Sheffield wisselt vroeg in de 2e helft. In de 54e minuut komt Burke erin voor Brewster. Rhian was, gelukkig, zo goed als onzichtbaar.  Alisson deed even een Adriaantje. Om ons fans even wakker te schudden, denk ik. Niet nodig, Ali!  We laten Sheffield veel te vaak in de buurt komen van onze goal en daar zijn ze dan ook best gevaarlijk. Maar wij hebben Salah!!!!! 2-1!! Nee, het was buitenspel. Terecht afgekeurd. 1-1. Maar nog geen 2 minuten later kopt Jota heerlijk binnen. Toch 2-1!!! Ik vind het een fijne aanwinst, de Portugees.  Sheffield geeft echter niet op. Wat de wedstrijd aantrekkelijk maakt. Zenuwslopend, maar ook aantrekkelijk.
2e wissel sheffield. Lundstram eraf, McGoldrick erop. Aanvallende wissel. Eng. En hij schiet gelijk bijna raak.
Met nog een klein kwartier te gaan ben ik alweer bijna door mijn nagels heen. Het zou zo lekker zijn weer eens heel dik en relaxed te winnen.  Ohhhh, Salah had de 3-1 op de schoen, maar raakt de paal. Zonde! Dat had de 10.000e Liverpool goal ooit kunnen zijn.  Jota wordt gewisseld voor Milner, Minamino komt erin voor Firmino. Beide doelpuntenmakers mogen rusten.

Wat mij vooral opvalt aan Minamino is dat hij veel te veel dingen wil doen met de bal en hem daarom steeds kwijt raakt. Ik ben nog niet overtuigd om eerlijk te zijn.  Hoe dan ook, de 3 punten zijn binnen! Heel belangrijke punten, omdat City, United en Chelsea punten hebben gemorst vandaag.