Verslag Manchester City - Liverpool

Foto Verslag Manchester City - Liverpool
wedstrijdverslag vrijdag, 03 jul 2020 // 16:26 uur

 

Manchester City - Liverpool (3-0) 4-0 (De Bruyne 25', Sterling 35', Foden 35', Oxlaid-Chamberlain e.d. 66')

De kersverse kampioen tegen de aftredende kampioen. Voorafgaand aan de wedstrijd werden vele vragen gesteld. Zou Liverpool nog scherp genoeg zijn na het behalen van de titel. Zou City zich gaan toeleggen op de prijzen die ze nog wel zouden kunnen behalen. Werd het een strijd met de eer als prijs? Zou City zich groots opstellen en een erehaag hanteren als begroeting naar de bezoekers. Gaat Liverpool met het mes tussen de tanden nog enkele records breken? 

Liverpool gaat van start in de sterkst mogelijke opstelling. Dat kan ook gezegd worden van City. Al zit Aquero geblesseerd aan de kant, Gabriel Jesus is toch een vervanger van prima kwaliteit. De eerste kansen zijn voor Liverpool. In een vlugge uitbraak schiet Salah op het doel. Een schot dat weg gebokst wordt door doelman Ederson. De afvallende bal komt dan voor de voeten van Firmino, deze schiet slap in en de keeper redt andermaal. Gelijk daarna krijgt Salah weer een kansje. Hij schiet hem helaas tegen de paal. In de rebound krijgt Mané de bal niet onder controle. City speelt dan op balbezit. De bal achterin rond spelen. Zelfs in hun eigen zestien. Na ruim 20 minuten spelen krijgt Sterling de bal in de 16 van Liverpool en zoekt direct zijn 'maatje' Gomez op. De twee hangen wat aan elkaar, er worden wat armen uitgestoken en dan laat Sterling zich vallen. De scheids beoordeelt het voorval en vindt het een strafschop voor City. De Bruyne achter de bal, neemt een aanloop en schiet. Alisson ligt rechts in de hoek, de bal in de linker. En zo staat het 1-0 voor de thuisploeg. Na deze goal blijft Liverpool druk op de bal houden en City verandert ook niets aan de taktiek wachtend op persoonlijke fouten. Tien minuten later breekt City razend snel uit hun genomen stellingen. Met vlot combinatie werk wordt de counter perfect afgerond door Sterling. Twee tegen nul. Het zou dan ook nog 3-0 worden vlak voor rust. Deze keer is het het supertalent Foden die scoort na snel combinaties vanaf eigen veld.

Na rust verandert er weinig aan het spelbeeld. Liverpool probeert zijn eigen spel te spelen. Maar het lukt niet. Vooral Alexander-Arnold en Robertson willen teveel en werken te hard wanneer City de bal heeft. Hierdoor blijven De Bruyne en Foden een zee aan ruimte vinden. Is het eerst Virgil die de 4-0 nog van de lijn weet te werken is het kort later toch weer Sterling die de ruimte krijgt na een counter. Zijn inzet wordt door Oxlaid-Chamberlain in eigen doel gegleden. Ontzettend ongelukkig voor Ox, die verder prima inviel. De 5-0 werd ook nog gemaakt, maar helaas voor Mahrez werd de treffer afgekeurd door de VAR wegens knullig hands. Maar een aanvallende handsbal is nou eenmaal altijd een overtreding.

Al met al is de uitslag wat geflatteerd. City was mentaal vele malen sterker. Ook tactisch had Pep een prima antwoord op de sneltrein uit Liverpool. Zou Salah's bal niet op de paal terecht gekomen zijn, hadden we een ander spelbeeld gezien. De strafschop was discutabel, twee doelpunten uit een counter en een doelpunt na een inworp.
Over inzet van de spelers niets te klagen. Er ging veel mis op cruciale momenten. Momenten die een goed, scherp Liverpool nooit had laten gebeuren. En dan maakt de engelse, europese en de wereldtitel niet uit. Zeker niet tegen City. Twee ploegen die al 24 maanden niet voor elkaar onder doen. 

 

Manchester City 
Ederson, Walker (Cancelo 73'), Garcia, Laporte (Otamendi 78'), Mendy, Rodri, Gundogan, Foden, De Bruyne, Sterling (B. Silva 79'), Jesus (Mahrez 58').

€ 99,90
Liverpool
Alisson, Alexander-Arnold (Williams 76'), Gomez (Oxlade-Chamberlain 46'), Virgil, Robertson, Henderson, Fabinho, Wijnaldum (Keïta 62'), Salah, Firmino (Origi 62'), Mané (Minamino 85').

 

Verslag, Ronald 

Deel dit op social media Bekijk gerelateerde items