Verslag; Liverpool F.C. - West Ham United

Foto Verslag; Liverpool F.C. - West Ham United
wedstrijdverslag dinsdag, 25 feb 2020 // 10:41 uur

Gisteren als laatste wedstrijd van het premier league weekend Liverpool - West Ham United. De ploeg van Moyes had nog maar enkele weken terug LFC ontvangen en nu dus op een winderig Anfield. Henderson die een hamstring blessure heeft werd vervangen door Keita. Ook Milner is afwezig met een lichte spierblessure. De wedstrijd onder leiding van Moss begon in een enorm tempo. The Reds hadden er duidelijk zin in. De ene na de andere corner en veel balbezit. Robbo met een schot die net over de lat verdween. Maar al in de 9e minuut is het raak. Na een aanval met Keita en Salah die achter dreigt te lopen is het (wie anders) Alexander-Arnold die de bal niet alleen binnenhoudt maar ook een prachtige voorzet op maat heeft op het hoofd van Gini Wijnaldum. De Nederlander kopt hard naar de grond en Fabianski raakt hem wel maar kan de goal niet voorkomen 1 - 0. Maar direct na de aftrap willen de Hammers e.e.a. herstellen. En de gelijkmaker laat dan ook niet lang op zich wachten, de organisatie bij Liverpool is niet optimaal even. Want na een aanval uit de aftrap ontstaat een corner welke hard (vergelijkbaar met Gini's goal) wordt ingekopt door Diop. Gomez springt wel maar moet het eenvoudig afleggen 1 - 1. Maar het beeld van hoe de wedstrijd begon is wel weer terug, LFC met het balbezit en de dreiging. Enkele minuten na de 1-1 is Salah dichtbij maar Fabianski tikt de bal net over. Het moet gezegd gaandeweg heeft Liverpool het meest de bal maar de dreiging wordt wat minder en The Hammers houden prima stand. Na ruim een half uur probeert TAA het maar eens van afstand met een hard schot maar deze zou naast het doel eindigen. De rust nadert en The mentality-monsters zetten nog eens aan. Alexander-Arnold schiet weer eens een corner de 16 meter in en Virgil torent boven de Londense verdediging uit. Zijn kopstoot belandt helaas op de lat en zou blijft de stand bij de rust steken op 1 - 1.

Salah trapt af voor de 2e helft en luttele tellen later is het Firmino met de eerste kans maar de bal daalt te laat en gaat helaas over. Het beeld in de tweede helft is gelijk aan de eerste qua balbezit maar de passing wordt slordiger bij de thuisploeg en West Ham komt er zo nu en dan vliegensvlug uit met gevaarlijke counters. Dit blijkt ook in de 54e minuut wanneer vanaf rechts Rice de bal voorgeeft en Fornals de bal in de hoek prikt en Anfield even stil krijgt 1 - 2. Een domper waarop Klopp onmiddellijk reageert door Keita te wisselen door de meer dreigende Oxlade-Chamberlain te brengen, waar Keita meer controlerend speelt. Dit verandert het beeld direct. LFC zoekt het doel van Fabianski sneller op, sterker nog het eerste balcontact van de Ox is een schot, welke echter naast zou gaan. Maar de druk op de Hammers neemt toe, TAA probeert het ook van afstand maar Fabianski heeft een mooie save in huis. En weer een minuut later is het Firmino met een poging maar het vizier van de Braziliaan staat te hoog afgesteld vandaag. Maar de gelijkmaker kon gewoon niet uitblijven... Anfield moest tot de 68e minuut erop wachten maar daar was ie dan!
Robertson wiens voorzetten (wellicht door de wind) vaak te hoog/hard waren was nu op maat en Salah kon gelijk afdrukken, de bal ging door de benen van de tot dan betrouwbare keeper 2 - 2. Het geluid op Anfield is oorverdovend. En The Reds willen meer dan een punt. Een paar minuten na de gelijkmaker is het weer Salah maar Fabianski kan deze keer wel redden, maar moet wel een rebound toestaan. Ook deze vrije mogelijkheid is niet aan Firmino besteed die op de lat kopt. Aan de overkant blijft het oppassen met de vlijmscherpe counters van WHU. Zo moet Alisson redding brengen op een inzet van Haller. Maar het is de thuisploeg welke nadrukkelijk op zoek is naar de voorsprong. En in de 81e minuut is daar het gaatje. Gomez probeert het van afstand maar diens schot wordt geblokt en daar is de kampioen van de assist weer, TAA verslaat van dichtbij Fabianski en van dichtbij is Manè de maker van de bevrijdende 3 - 2. Anfield viert alweer feest. Wat later lijkt na een prachtige snelle aanval Manè zelfs z'n 2e goal te maken maar de treffer wordt geannuleerd wegens buitenspel. Twee minuten voor tijd was Alisson gelukkig goed bij de les wanneer Bowen plots alleen voor hem opduikt, maar hij zich voor de speler werpt en de bal via z'n hoofd achter gaat. In blessuretijd komt Matip nog voor Manè. Moss heeft 5 minuten gevonden en in die laatste minuut daarvan staat Robertson goed om het laatste schot van de wedstrijd te blokken van Noble. De 3 -2 wordt over de streep getrokken. Nog 4 overwinningen te gaan !!! Zal het Crystal thuis worden ???