Verslag; Liverpool F.C. - Sheffield United

Foto Verslag; Liverpool F.C. - Sheffield United
wedstrijdverslag vrijdag, 03 jan 2020 // 18:18 uur

De eerste wedstrijd van 2020 was thuis tegen de verrassend sterk presterende promovendus Sheffield United. De ploeg is terug te vinden halverwege de competitie op de 8e plek.Klopp kon niet veel rouleren t.o.v. de wedstrijd tegen de Wolves. Er zijn nog geen langdurig geblesseerden terug. En tijdens het laatste schot van Keita in de warming-up raakte hij weer eens geblesseerd aan zijn lies. Dus voor hem Milner... Verder dezelfden als tegen Wolves. Liverpool begint direct energieker als dat het tegen Wolves begon. Nadat eerst Alisson de bal had ging deze naar van Dijk, die vond op zijn beurt de wegsprintende Robertson. De Schot zette de bal uitstekend voor waar Salah heerlijk tegenaan kon lopen 1 - 0 in de 4e minuut. Sheffield probeerde om direct te reageren maar Alisson kon een goed schot van McGoldrick over de lat duwen. Na zo'n 10 minuten verdubbelden The Reds bijna de score, nadat Henderson Salah wist te vinden met een prachtige bal maar het eveneens goede schot van de Egyptenaar wordt middels een mooie save gered door de keeper van Sheffield ( die ook luistert naar de naam Henderson ). Iets later weer een poging van de gasten met zelfs een goal maar Lundstram stond overduidelijk in buitenspel positie dat niemand schrok eigenlijk. En dit werd ook gezien, zonder VAR. Ondanks enkele pogingen van Sheffield is er maar 1 ploeg de baas op het veld en dat is Liverpool F.C.. Die ook kansen krijgen, bijvoorbeeld Wijnaldum die net overschiet na een mooie aanval waarbij hijzelf al eerder was betrokken maar ook Firmino en Manè. Of iets later wanneer TAA, Milner vindt in de 16 meter maar de vice-aanvoerder de bal net niet goed genoeg onder controle kreeg. Salah was ook nog dichtbij een tweede maar Henderson was weer een sta-in-de -weg. Een dreigende situatie van een counter werd resoluut door Van Dijk gecorrigeerd middels een sliding. Zo heeft Liverpool absoluut de controle maar blijft de ruststand 1 - 0.

De tweede helft is niet anders dan de eerste, The Reds zijn de baas, bijna iedere 2e bal is ook voor de thuisploeg. Waardoor de bal bijna continue in bezit blijft. Nog voor een kwartier in het 2e bedrijf is gespeeld is Firmino erg dichtbij, Henderson is verslagen maar de bal gaat net langs de paal, aan de verkeerde kant dan. Luttele minuten later nog dichterbij zelfs, namelijk op de paal. Salah brengt de bal in en Van Dijk lijkt te koppen maar raakt de bal net niet, echter Henderson staat daardoor op het verkeerde been en is kansloos, maar zoals gezegd via de paal stuitert de bal terug en kan de doelman alsnog pakken. Toch kan de goal niet uitblijven, The Reds zijn TE sterk. En dat deed ie ook niet. In de 64e minuut wordt het 2 - 0 door wie anders dan Manè...
Met een mooie 1/2 tussen Salah en Manè komt laatstgenoemde voor Henderson die eerst kan redden wanneer Manè vallend schiet maar zo snel weer opstaat dat hij iedereen kansloos laat in de rebound 2 - 0. En deze beide mannen kunnen ook de 3 - 0 maken maar Henderson is sterk evenals in de uitwedstrijd. Een kwartier voor tijd krijgt Manè rust van Klopp en wordt vervangen door Origi. De angel is wel uit de wedstrijd en Liverpool speelt de tijd vol. Sheffield zou uit het niets nog een hele grote kans krijgen waardoor de slotfase nog iets spannender had kunnen worden maar de volledig vrijstaande McBurnie raakt de bal volledig verkeerd en zodoende kan Alisson eenvoudig redding brengen, Robertson gaat er nog af voor Lannana en Elliot krijgt een minuut van Klopp (??) De jonge speler zou geen balcontact noteren. Dit had naar mijn idee wel iets eerder gekund.
Als ik èèn puntje van kritiek zou mogen benoemen is dat LFC wedstrijden iets eerder in het slot zouden moeten gooien zodat bepalende spelers iets meer rust gegeven kan worden. Zondag aanstaande de mersey-side derby voor de FA - cup, benieuwd welke 11 spelers dit klusje moeten proberen te klaren?

Verslag; John

Deel dit op social media Bekijk gerelateerde items