Verslag; Liverpool F.C. - Everton

Foto Verslag; Liverpool F.C. - Everton
wedstrijdverslag donderdag, 05 dec 2019 // 13:32 uur

Gisteravond stond er weer een Merseyside-derby op het programma, de eerste van 3 dit seizoen. Liverpool heeft namelijk thuis geloot tegen Everton voor de FA-cup in de eerste week van januari 2020. Maar goed, first things first. Klopp had z'n ploeg op 5 plekken gewijzigd, 1 noodgedwongen vanwege rood Alisson, verder Milner, Lallana, Origi en Shaqiri in de basis. De wedstrijd ging na een gedenk moment voor Hillsborough van start in een moordend tempo. Leuk om naar te kijken direct vanaf de start. Met een beetje meer precisie hadden The Reds al een voorsprong genomen in de 1e minuut. maar na een mooie pass van Van Dijk op Robertson kon Manè diens voorzet net niet binnen knikken. Maar na slechts 6 minuten kwam die voorsprong er alsnog ... Een aanval van The blue's werd afgeslagen waarbij Manè de bal kreeg en na een sprint snijdt hij de bal prachtig voor de defensie van Everton langs waardoor Origi er mooi 1 - 0 van kan maken. Weer Origi dus, de plaaggeest van Everton. Het was alweer z'n 4e goal tegen de blauwe buren. Liverpool speelt een uitstekende en aantrekkelijk wedstrijd maar moet wel op hun hoede blijven voor snelle counters van The Evertonians. Even na een kwartier heeft Alexander-Arnold een belachelijk mooie pass over zo'n 60 meter die door Manè perfect wordt aangenomen, Shaqiri vertrekt gelijk en de nummer 10 legt de bal weer panklaar voor de Zwitser. 2 - 0. Is Everton rijp voor een slacht? Nou misschien toch niet want enkele minuten na de goal doen ze iets terug als LFC de bal niet goed verwerkt in de eigen 16 en de bal via via voor de voeten valt van Keane die Adrian klopt door hard en hoog binnen te schieten 2 - 1.
Everton probeert direct door te drukken. Calvert-Lewin wordt weggestuurd en Van Dijk lijkt verkeerd te staan. De Nederlander blijkt sneller en met een uiterste krachtsinspanning probeert hij de bal nog te blokken op het moment dat Calvert-Lewin probeert te schieten. Raakt Van Dijk de speler of ook de bal, die overigens naast de goal verdween. De scheidsrechter (en ook VAR) oordelen,rechtmatig. Hmmm? Lekker, maar hier werd met vuur gespeeld. Alexander-Arnold is de eerste die geel ontvangt in deze derby. Hij leek er ook wel naar op zoek. Overigens net als Richarlison, die dan ook terecht in het boekje verdwijnt. Rond het half uur is het alle hens aan dek voor Liverpool achterin maar Lovren kan de situatie redden. Maar dat doet hij door een fantastische bal op Origi. De aanname van de Belg is net zo geweldig, Pickford komt uit maar ziet de bal over hem heen tegen de touwen slaan 3 - 1.  Goal nummer 5 tegen the Blue noses. Silva grijpt gelijk in, Sidibe wordt vervangen door Bernard. Everton lijkt volledig onder de voet te worden gelopen in het sfeervolle Anfield. Pickford redt op een inzet van Wijnaldum. Iwobi schiet naast en Calvert-Lewis komt net tekort doordat Lovren de bal net iets beroert. Dus hoewel Liverpool veel sterker blijkt dan Everton is het ook soms opletten geblazen. Maar vlak voor rust lijkt Manè aan aspiraties van Everton aan diggelen te schieten, TAA speelt samen met Manè naar elkaar over de linkerkant en de Senegalees schiet hard en laag de bal uiteindelijk langs Pickford 4 -1 in de 45e minuut, game over denk je dan. Nope. Want in de extra tijd is het weer LFC wat moet incasseren. De defensie is met de gedachten al bij de thee als ze Richarlison volledig over het hoofd en hij Bernard's pass ongehinderd kan binnenkoppen. 4 - 2 is dus de ruststand.

De 2e helft lijkt zich rustiger af te spelen dan de eerste. Het is Liverpool wat het verschil heeft gemaakt en de wedstrijd controleert zonder heel nadrukkelijk op zoek te gaan naar uitbreiding van de score. Na een uur op de klok probeert Everton nog eens aan te zetten, Richarlison kan koppen na een corner maar recht in de handen van Adrian. Davies probeert het met een volley, maar wederom een prooi voor Adrian. Met nog een ruim kwartier op de klok wisselt Klopp, Henderson en Firmino voor Lallana en Origi. De pogingen van Everton nemen af en tot 2x keer toe krijgt Manè de kans de score uit te breiden. Maar 1x schiet hij net naast en 1x raakt hij uit balans als hij Pickford passeert en kan Holgate redden. Toch kan Anfield nog een keer uit hun dak. Op de linkerkant stuurt Firmino z'n tegenstander het bos in, geeft af op Gini die op z'n beurt de bal in de verre hoek plaatst 5 - 2 !!! Heerlijke pot !! De volgende editie wordt ongetwijfeld met nog meer invallers gespeeld maar deze is lekker.

Verslag; John

Deel dit op social media Bekijk gerelateerde items