Verslag Liverpool - Brighton & Hove Albion

Foto Verslag Liverpool - Brighton & Hove Albion
wedstrijdverslag zondag, 01 dec 2019 // 13:26 uur

Liverpool - Brighton & Hove Albion 2-1 (vDijk 18', vDijk 24', Dunk 79')

Na het puntverlies in de Champions League tegen Napoli, moest er tegen B&HA aan het zelfvertrouwen gewerkt worden. Grote afwezige wegens blessureleed was de Braziliaan Fabinho. Henderson zou zijn rol overnemen en Oxlaide-Chamberlain begon in de basis.

Vanaf het begin van de wedstrijd was Liverpool de bovenliggende party. Helaas voor hen stond Brighton op een uitstekende manier te verdedigen, waardoor de gewenste vroege voorsprong uitbleef. De eerste grote kans kwam zelfs pas na en kwartier spelen. Wanneer Mané de bal diep krijgt aangespeeld door Robertson, is de defensie van Brighton het spoor even bijster. De voorzet van Mané komt, na een overstapje van de doorgelopen Robertson, bij Firmino terecht. De nummer 9 haalt snoeihard uit. Maar er staat een prima keeper op het doel bij de gasten en deze keert de bal fantastisch. Even later zou het dan toch raak zijn. Een vrije trap genomen door Alexander-Arnold wordt meesterlijk binnen gekopt door 'onze' Virgil van Dijk. In deze fase van de wedstrijd is het alle hens aan dek aan de kant van de bezoekers. Liverpool drukt en drukt en wil die tweede op het scoreformulier bij geschreven hebben. Na een afstandsschot van Oxlaide-Chamberlain valt de bal voor de voeten van Mané. Helaas is de keeper wederom attent en voorkomt een bijna zeker doelpunt. Na 23 minuten gespeeld te hebben, krijgt Liverpool een corner. Het is weer Alexander-Arnold die het hoofd van van Dijk weet te vinden. De Nederlander springt boven iedereen en alles uit en maakt zijn tweede van de middag. Nu heeft Brighton niet veel meer te verliezen en kruipt wat uit zijn schulp. Een kansje voor Pröpper eindigt in een redding van Allison middels een mooie zweefduik. Liverpool vindt het dan wel goed met die 2-0 voorsprong en lijkt zijn krachten wat te willen sparen.

Na rust veranderd er niet veel aan het spelbeeld. Het is Brighton wat opzoek is naar de aansluitingstreffer. Maar de ploeg komt duidelijk kwaliteit te kort om echt gevaarlijk te worden. Liverpool speelt nog altijd op halve kracht, met het aankomende programma in gedachten. Maar de thuisploeg loert op een grotere voorsprong en wanneer de kans zich voordoet wordt er razendsnel een tandje bij gezet. Mané bereikt de achterlijn met de bal aan de voet en weet hem terug te leggen in de 16. Het is Oxlade-Chamberlain die mag scoren, maar verdediger Dunk werpt zich voor de bal en weet een doelpunt te voorkomen. En dan gebeurd hetgeen waar nog lang over na gepraat zal worden. Brighton weet uit te breken en Allison staat buiten zijn zestien opgesteld. Uit reflex zet hij zijn hand tegen een hoge bal aan en voorkomt een zekere treffer, maar incasseert daarom wel de rode kaart. En dan is het snel handelen. Oxlaide-Chamberlain wordt gewisseld voor doelman Adrían en nog voordat deze goed en wel zijn verdediging heeft georganiseerd, fluit de scheidsrechter op zijn fluitje. Brighton & Hove Albion heeft zijn aansluitingstreffer te pakken. En dan zijn de rollen omgedraaid. Met een man minder, staat Liverpool onder druk. Een geweldige uithaal van Mooy namens de bezoekers wordt prachtig gekeerd door Adrían. En zo bewijst de keeper dat hij echt wel een hoog niveau heeft. Vlak voor tijd maakt Brighton bijna nog de gelijkmaker. Een goed opgestelde Adrían laat de bal na een redding los, maar weet zich te herstellen. Eind uitslag 2-1.

Liverpool: Allison, Alexander-Arnold, Lovren, vDijk, Robertson, Henderson, Wijnaldum, Oxlade-Chamberlain (Adrían 78'), Salah (Lallana 69'), Firmino (Origi 76'), Mané.
Brighton & Hove Albion: Ryan, Montoya (Alzate 69'), Dunk, Webster, Burn, Stephens, Pröpper, Bissouma (Trossard 69'), Gross, Connolly (Maupay 76'), Mooy.
Toeschouwers: 53319
Scheidsrechter: Martin Atkinson
Rode kaarten:  Allison 78'.

Verslag Ronald

Deel dit op social media Bekijk gerelateerde items