Verslag; Burnley - Liverpool F.C.

Foto Verslag; Burnley - Liverpool F.C.
wedstrijdverslag maandag, 02 sep 2019 // 09:34 uur

Burnley - Liverpool

De opstelling is geen verrassing. Mijns inziens is dit de sterkste basis op dit moment, met op de 'rouleerbare' plaatsen Matip (geen Gomez) en het middenveld bestaat uit Wijnaldum, Fabinho en Henderson. De wedstrijd begint heerlijk; binnen de minuut al 3 maal gevaarlijk. Maar ook Burnley is wakker. Adrian kan net aan de bal keren en deze wordt wat paniekerig tot corner verwerkt. Even later knalt Salah de bal op de paal. Het spel gaat in rap tempo van de ene naar de andere kant. Alexander-Arnold heeft zijn handen vol aan zijn directe tegenstander en is hem ook met enige regelmaat kwijt. Er wordt flink wat gemopperd op elkaar, passes zijn slordig. Wordt het weer een eerste helft om snel te vergeten? Rond de 20e minuut heeft Salah een prachtactie, zelf opgezet, vrij doorlopen naar de goal, maar met zijn knie tikt hij de bal over de achterlijn. Burnley speelt met lef en maakt het ons behoorlijk lastig, er worden veel overtredingen gemaakt om de aanvallen van de thuisspelende ploeg te stoppen.
En dan een bal van Alexander Arnold, je begint al te mopperen dat het weer een slechte voorzet is, maar hè, de bal ligt in de goal !!! 0-1, blijkbaar door een pluisje op het shirt van een verdediger nog aangeraakt. Nog geen 5 minuten later kan Firmino de bal onderscheppen en legt de bal heerlijk klaar voor Mané, 0-2. En dat in de eerste helft.

In de 2e helft zie je dat we voor staan, iets minder gas wordt er gegeven waardoor Burnley wat kansjes krijgt. Wel krijgt het middenveld steeds meer grip op de tegenstander. Salah wil heel graag scoren, misschien iets té graag. Klopp laat dit merken vanaf de zijlijn op zn Klopps. Henderson, die overigens een erg goede wedstrijd speelt, komt hard in botsing met Lennon. Na overleg met de medische staf komt hij toch weer het veld in. Echter neemt Klopp 5 minuten later toch het zekere voor het onzekere en laat Oxlade Chamberlain de plek van Henderson innemen. Niet veel later wisselt Burnley ook, Barnes gaat eraf en wordt vervangen door Rodriguez. In de 80e speelt Salah de bal net te ver voor zich uit, gaat er achteraan, maar Firmino ziet zij kans en haalt verwoestend uit. Met deze prachtgoal wordt Bobby de eerste Braziliaan met 50 goals in de Premier League. Hij viert het met een mooi dansje. Our number 9 :) 0-3. Dan 2 wissels; Shaqiri (ohja, die was er ook nog) voor Bobby en Origi voor Mané. Dit schiet in het verkeerde keelgat bij de laatste. Een uitbarsting volgt. Terecht? Het gevoel wel, Salah was erg egoïstisch. Handig? Misschien is de volgende keer een goed gesprek in de kleedkamer een beter idee. 4 maal winst uit 4 wedstrijden, 13 Premier League wedstrijden op rij gewonnen, 50 goals voor Firmino, allemaal vele malen leuker én belangrijker dan een argument dat ongetwijfeld allang is uitgesproken.