Verslag; Southampton - Liverpool F.C.

Foto Verslag; Southampton - Liverpool F.C.
wedstrijdverslag maandag, 19 aug 2019 // 14:18 uur

Afgelopen zaterdag de 2e premier league wedstrijd van het seizoen. En deze volgt na het bekroonde overwerk van afgelopen woensdag waar na verlenging en penalty's met 7-6  (na 2-2) werd afgerekend met Chelsea en de 4e Europese Supercup werd toegevoegd aan de prijzenkast. De wedstrijd was in het zuiden in het St. Mary's van Southampton. Fabinho begon op de bank i.v.m. de kramp in Istanbul. Wel was er een basisplek voor The Ox.Liverpool start fel en heeft veelvuldig de bal in de openingsfase. In het eerste kwartier zijn er speldeprikjes maar het vizier staat nog niet echt goed afgesteld, zo schiet Oxlaid voorlangs en Southampton kan net wegwerken voor Manè kan intikken. Of Gunn is de baas en vangt de bal. Milner heeft medische zorg nodig na een botsing met Ward-Prowse en houdt hieraan een snee in z'n wenkbrauw over. Maar James komt uiteraard weer snel terug in het veld met een hoofdverband. Maar toch speelt LFC even 5 minuten met 10 man en dat is voor The Saints een mooi moment om de verdediging van Liverpool eens te testen. Yoshida komt net tekort om een voorzet van Adams binnen te werken. 3 minuten later is de Japanner nog veel dichterbij de openingstreffer, maar Adrian kan met een katachtige reflex z'n doel schoon houden op de kopbal van dichtbij. Langzamerhand krijgt Southampton de overhand. Het spel van The Reds oogt steeds slordiger, de bal wordt steeds weer ingeleverd. Adrian komt goed weg als hij nonchalant een terugspeelbal van Van Dijk tegen een tegenstander schiet maar de bal over de achterlijn rolt. Na ruim een half uur weer eens gevaar van Liverpool als Salah een mooie pass krijgt van Oxlaid-Chamberlain maar de Egyptenaar het doel niet vindt. Maar hierna is het toch weer Southampton. Adams moet volledig vrijstaand tussen Matip en Alexander-Arnold raak koppen uit een voorzet van Romeu maar hij kopt over, tot opluchting van Klopp die boos is op zoveel vrijheid. Zo gaat de wedstrijd richting de rust met 2 extra minuten. Liverpool zet nog eenmaal aan, via de rechterkant komt de bal op links terecht en na wat korte passes komt de bal bij Manè die naar binnen dribbelt en verwoestend uithaalt.... Gunn is kansloos als de bal in de hoek ploft
0 - 1. Gezien het spelbeeld van het laatste half uur niet geheel terecht maar geen Red die daarom maalt. Rust!!

De laatste paar wedstrijden speelt Liverpool steeds beter in de 2e helft. Hoe zou dit deze wedstrijd zijn? Het antwoord is simpel. Ook dit keer is dit de beste helft. The Reds zijn fel, veel energieker en de bal gaat veel sneller rond en dit betekent dat LFC weer de baas is op het veld. Nadat eerst een vrije trap van Salah in de muur eindigt is Firmino iets later gevaarlijk maar Vestergaard kan net op tijd redding brengen. Iets later gaat een schot van Milner (en Matip) rakelings naast en gaat Salah alleen op snelheid op Gunn af, maar de Egyptenaar krijgt de bal niet omhoog waardoor de keeper net redding kan brengen met z'n voet. Het is wachten op Liverpool's 2e goal. Milner schiet net over en een flitsende aanval via Wijnaldum, Manè en Firmino eindigt met een bal net naast de paal van laatstgenoemde. Een doelpunt kan niet uitblijven maar het blijft oppassen. De inmiddels ingevallen Danny Ings weet aan de overkant Milner uit te spelen en zijn schot gaat maar net over de lat. Maar enkele minuten later is het spel weer terug waar het zich de 2e helft voornamelijk afspeelt, namelijk op de helft van de thuisploeg. Southampton krijgt een uitbal te nemen op eigen helft maar geklungel tussen 2 verdedigers geeft Manè de kans de bal te ontfutselen en af te geven op Firmino. De spits gaat op snelheid de 16 binnen en met een diagonaal schot laat hij iedereen kansloos 0 - 2. Hierna vervangt Fabinho, Milner. Liverpool speelt fank en vrij en laat mooie dingen zien. Manè is dicht bij zijn 2e goal van de dag maar Gunn kan redding brengen op zijn harde kopbal schuin voor het doel. Ook Salah krijgt rust van Klopp en Origi is zijn vervanger waardoor Manè naar rechts gaat. Tien minuten voor tijd moet Adrian nog een goal voorkomen met een mooie save... Maar enkele minuten later kan de Spanjaard wel door de grond zakken. Weer is het Van Dijk met een ogenschijnlijk simpele terugspeelbal. Adrian kan rustig aannemen en wordt niet direct aangevallen. Echter hij lijkt te twijfelen wat te doen en schiet dan recht in de voeten van ? Ings 1 - 2 FOR REAL. Weer eens een belachelijke keepersblunder bij Liverpool, Welkom!!
Gelukkig is LFC niet helemaal van slag en speelt het de wedstrijd uit. Toch zou Southampton nog een punt hebben kunnen overhouden aan deze wedstrijd. Wanneer wederom Ings dicht bij een goal is. Hij kan een voorzet vanaf rechts net niet vol raken waardoor de bal niet in het doel gaat maar net voorlangs. Henderson verschijnt nog op het wedstijdformulier ten koste van Oxlaid-Chamberlain maar aan de stand verandert niets meer. Opluchting overheerst na de zware wedstrijd midweeks dat ook deze lastige uitwedstrijd resulteert in 3 belangrijke punten. Arsenal next.