Verslag; Newcastle United - Liverpool F.C.

Foto Verslag; Newcastle United - Liverpool F.C.
wedstrijdverslag zondag, 05 mei 2019 // 13:00 uur

Gisteren stond een zeer lastige uitwedstijd op St. James Park tegen Newcastle United op het programma voor The Reds. The Magpies zijn altijd lastig voor Liverpool, blijkt als je naar de voorbije jarenru kijkt. Op voorhand een paar wijzigingen, Bobby Firmino is niet op tijd fit gebleken ( en mist ook Barcelona thuis) en Gomez en Matip maken plaats voor Alexander-Arnold en Lovren. Keita is de komende 2 maanden zoet met een blessure en mist hierdoor ook de Afrika Cup. De wedstrijd begint wat rommelig en LFC kan de bal moeilijk binnen de ploeg houden. Newcastle zit er heel kort en fel op. Iedere balaanname van Manè of Salah eindigt met een van hen op de grond. De eerste mogelijkheid is toch voor de Reds, wanneer Sturridge, Manè wegstuurt op links maar hij in eerste instantie goed verdedigt wordt door Schar maar de bal alsnog bij Salah uitkomt die het met een halve volley probeert maar de bal in het zijnet schiet. Luttele tellen later een zelfde soort inzet van de Egyptenaar maar deze keer kon Ritchie de bal blokken ten koste van een corner. Maar deze corner van wie anders dan TAA zou wel de voorsprong betekenen vor Liverpool, want na wat duw en trekwerk is de verdediging van Newcastle Van Dijk volledig kwijt en dus kan de Nederlander via de grond hard binnenkoppen, 0 - 1. Alweer de 11e assist van de verdediger dit seizoen in de PL, overigens net zoveel als Robertson op dat moment. Ongekend. Toch geeft de thuisploeg zich niet gewonnen en knokt nog harder en al na 7 minuten na de 0-1 komen de Magpies langszij. Een voorzet van rechts vindt Rondon die hard binnenschiet maar Alexander-Arnold weet deze op de lijn te keren, overigens met z'n elleboog, Maar in de rebound schiet Atsu de bal tegen de touwen, 1 - 1. Overigens wellicht maar beter dat de bal erin ging anders had hij een penalty tegen gekregen en de rode kaart ontvangen. En de gastheren ruiken bloed en willen gelijk doordrukken. Alisson kan redding brengen op een kopbal van Manquillo. En Liverpool komt heel goed weg wanneer enkele minuten later wanneer Perez met een mooie volley hard de lat boven Alisson raakt, nadat ie Van Dijk te snel af was. Maar hoe kan je beter onder de druk uit komen door zelf toe te slaan....
Aan de overkant heeft helemaal bij de cornervlag Sturridge de bal en laat 2 verdedigers met een hakbal kansloos, TAA (12e) slingert de bal in 1 keer voor het doel waar Salah, die iets teveel vrij wordt gelaten, zijn voet tegenaan zet en de bal onhoudbaar langs Dubravka in de hoek verdwijnt, 1 - 2. En het kon 2 minuten later nog erger worden voor de thuisploeg maar bij een mooie 1-2 tussen Salah en Manè zou de laatste de bal tegen Dubravka schieten. Tot de rust zou er weinig meer gebeuren op een onschuldig schot van Rondon na, maar dat was een eenvoudige bal voor Alisson.
De tweede helft begint levendig, met kansjes aan beide zijden. Eerst Salah die naast schiet en aan de overkant draait Rondon zich goed vrij maar Alisson pakt de bal. Na zo'n 5 minuten in de 2e helft MOET Sturridge de 1 - 3 maken maar na een mooie snelle aanval schiet hij de voorzet van Robertson hard en wild ruim over het doel van Dubravka. Liverpool lijkt het duel onder controle te hebben. Echter Newcastle geeft zich niet gewonnen en uit een spaarzame counter die een corner oplevert komen ze wederom langszij. De corner lijkt te worden weggewerkt door Wijnaldum maar komt terug in de 16 en valt zo voor de voeten van Rondon die verwoestend hard binnenschiet, 2 - 2. Alisson was kansloos. LFC heeft het even lastig en moet knokken. Een schot van Perez kan worden geblokt. Klopp grijpt in, Wijnaldum naar de kant voor Shaqiri. Met nog 22 minuten officiële speeltijd houdt iedereen z'n adem in, bij een hoge voorzet voor het doel van Newcastle komt Salah klem te zitten tussen een verdediger en Dubravka waarbij Salah hard op z'n hoofd wordt geraakt door de keeper met zijn heup. De Egyptenaar blijft na even verdwaast om zich heen te hebben gekeken roerloos liggen en de medische staf is vervolgens minutenlang bezig met hem bezig. Uiteindelijk zou hij op advies van de dokter op een branchard onder luid applaus het veld verlaten. Voor hem komt Origi. Met nog 7 minuten off speeltijd brengt Klopp nog Milner voor Lovren. Atsu is nog dichtbij zijn 2e treffer maar Alexander-Arnold weet de bal te blokken. Het is nu knokken geblazen. Milner en Fabinho proberen een aanval op te zetten waarbij Fabinho na eerst een stevig duel te winnen zich duidelijk laat vallen maar Marriner op advies van de grensrechter een vrije trap toekent. (mooi afgekeken van Messi vorige week). TAA nestelt zich achter de bal omdat hij de vrije trappen altijd neemt vanaf rechts maar Van Dijk grijpt in en gebaart dat Shaqiri hem moet nemen. Dit gebeurt en de Zwitser draait de bal voor het doel waar Origi hoog boven iedereen uit springt en via het hoofd ook van Lascelles binnen kopt 2 - 3. De resterende minuten worden wat nerveus uitgespeeld. The Magpies claimen nog ten onrechte een penalty maar in de stand verandert niets meer. Milner ontvangt nog geel met een professionele overtreding maar de belangrijke winst wordt meegenomen naar de Merseyside. De eerste berichten over de ernst van de blessure van Salah blijken mee te vallen. Hij heeft het restant van de wedstrijd op tv gekeken in de kleedkamer en liep op eigen kracht naar de bus.