Verslag; Fulham - Liverpool F.C.

Foto Verslag; Fulham - Liverpool F.C.
wedstrijdverslag maandag, 18 mrt 2019 // 14:45 uur

Gisteren in Londen de wedstrijd op Craven Cottage tegen het tegen degradatie vechtende Fulham. Op voorhand geen makkelijke opgave. Bij winst is Liverpool wel weer tenminste 2 weken de lijstaanvoerder van de premier league doordat City voor de FA-cup moest spelen (en ternauwernood won). Bij Liverpool zijn Henderson en Keita niet beschikbaar vanwege (lichte) blessures en daardoor een basisplek voor Adam Lallana. Fulham trapt de wedstrijd af maar het is al snel LFC met het balbezit. Dit levert in de beginfase wat kleine mogelijkheden op en/of halve kansjes voor Salah bijv. Het eerste wat krachtigere schot is voor de gastheren maar het schot van Seri zou over het doel van Alisson verdwijnen. Verder was het jammer dat de mooie pass over het halve veld van Matip door Robertson geen goed vervolg kreeg, doordat de Schot de voorzet zo in de handen van de keeper schoot i.p.v. op de vrijstaande Manè. Na zo'n kwartier was het jammer dat niemand een lichaamsdeel tegen de mooie voorzet van Alexander-Arnold kreeg. Die luttele minuten later Matip vond maar zijn kopbal verdween ruim naast de goal van Rico. Maar het is alleen LFC met het balbezit en aanvallende intenties dus een goal kon niet uitblijven.
En dat deed ie dus ook niet.... wel moest tot de 25e minuut worden gewacht maar daar was zoals gebruikelijk de laatste weken Manè weer.... Via de linkerkant zocht en vond hij de combinatie met Firmino die de 1/2 aanging en de Senagalees scoorde fraai z'n negende goal in evenzovele wedstrijden en komt daarmee naast Salah op 17 competitietreffers, 0 - 1. En The Reds lijken gelijk te willen doorstomen naar meer treffers. Salah probeert het vlak na de openingstreffer maar waar hij vorig seizoen vaak de verre (boven) hoek vond eindigen zijn schoten momenteel allemaal in de handen van de keepers. Lallana en Robertson probeerden het ook d.m.v. een 1/2-tje, maar Rico kon redding brengen met z'n knie op het schot van Robertson. Vlak voor rust nog een teken van leven van Fulham maar een schot van Cairney zou over de lat verdwijnen nadat Babel de mogelijkheid had geboden. Overigens zou Fabinho wederom tegen een gele kaart aanlopen na een overtreding op diezelfde Cairney. Maar aan de stand zou voor rust niets meer veranderen.

Liverpool begon de 2e helft in een iets hoger tempo en leek de wedstrijd snel in het slot te willen gooien. Chambers kon Lallana ternauwernood van de 0-2 afhouden. En weer iets daarna is het Wijnaldum die de bal niet in het net krijgt van dichtbij. Verder zijn de verdedigers Matip en Van Dijk nog dichtbij treffers na corners. Maar gaandeweg wordt het minder aan de kant van Liverpool en krijgt Fulham ook een aandeel in de wedstrijd en ook het thuispubliek heeft dit in de gaten en gaat massaal achter de ploeg staan. Dit lijkt The Reds geen goed te doen. Passes komen allemaal net zo hard terug en LFC komt onder druk te staan maar op een manier die geen vertrouwen geeft. Net na een uur spelen slaat de schrik om het hart bij iedere Liverpool - fan. Seri kopt de bal langs Alisson in het doel maar gelukkig staat de grensrechter op te letten, 4 man buitenspel..... dus nog steeds 0 - 1. Maar het voetbal is even ver te zoeken bij The Reds. Tussendoor claimt Wijnaldum nog een penalty omdat hij zegt te zijn vastgehouden maar dit was te licht voor 11 meter. Maar Fulham is dichter bij een goal na een eerst sterke counter middels Babel en Ayite die zijn schot geblokt zag worden door Robertson en vervolgens pakt Alisson een afstandsschot van Fosu-Mensah. Hierna is Manè dicht bij zijn 2e treffer maar de bal belandt bovenop de lat. Direct hierna probeert Fulham het met een aanval maar de ingevallen Milner lijkt makkelijk de kunnen opruimen maar raakt de bal erg ongelukkig, nog niets aan de hand. Van Dijk lijkt rustig te kunnen terugkoppen op Alisson gebarend dat ie moet komen..... Echter Alisson blijft staan, de bal van Van Dijk is (hierdoor) te zacht en de snelle Babel zit ertussen en krijgt de bal in de kluts met de Braziliaan mee en kan eenvoudig de 1 - 1 binnenlopen. Hij juicht niet en lijkt zich zelfs te verontschuldigen. Liverpool heeft nog ruim een kwartier om het naderde onheil te voorkomen, want puntverlies bij Fulham kan Liverpool zich niet veroorloven in de race met City. Het moet gezegd worden, hierna lijkt LFC wel weer wakker te zijn geschoten... niet dat het plotseling erg goed is. Maar de bal gaat weer rond, de dominantie is weer terug en daarmee ook de dreiging. En 6 minuten na de gelijkmaker wordt de reddingsboei uitgeworpen door keeper Rico wanneer hij Manè geheel onnodig duidelijk vasthoudt, PENALTY. Gelukkig is Milner al ingevallen want bij de hardwerkende Salah ontbreekt momenteel het geluk en de overtuiging mogelijk. Milner maakt geen fout vanaf 11 meter en schiet hard raak 1 - 2. Hierna lijkt het verzet bij The Cottagers wel te zijn gebroken. Wijnaldum zou nog naast schieten en ook Salah zag nog een poging gered worden maar in de stand zou geen verandering meer komen. Na een pittig weekje een mindere wedstrijd met 3 punten besluiten is een fijne opluchting. En WE zijn weer koploper voor tenminste 2 weken door het komende interlandweekend.

Verslag; John Oosenbrug


 

 

Deel dit op social media Bekijk gerelateerde items