verslag Liverpool - Burnley

Foto verslag Liverpool - Burnley
wedstrijdverslag maandag, 11 mrt 2019 // 12:37 uur

Liverpool - Burnley (2-1) 4-2
0-1 (6' Westwood), 1-1 (19' Firmino), 2-1 (29' Mané), 3-1 (67' Firmino), 3-2 (91' Gudmundsson), 4-2 (93' Mané).

De wedstrijd tegen Burnley moest gewonnen worden, om zodoende de aansluiting met Manchester City te behouden. Klopp koos daarom het aanvallende 433 systeem met een verrassende basisplaats voor Lallana. De Engelsman moest de creatieve rol op zich nemen en deed dit uitstekend.

De beide elftallen komen zelfverzekerd het veld op lopen. Liverpool gaat voor de drie punten en Burnley is niet afgereisd naar Liverpool om zich te verstoppen. Die instelling van Burnley wordt beloont door verdediger Matip die vrij goedkoop een hoekschop weggeeft aan de bezoekende partij. Westwood gaat hem nemen en plaats de bal bij de tweede paal. En zonder dat iemand de bal raakt valt hij binnen het doel van Alisson. 1-0 voor Burnley en terwijl de gasten hun voorsprong aan het vieren zijn bewijst de herhaling op de televisie dat de goal afgekeurd had moeten worden. Alisson is terecht woest, hij wordt gehinderd door twee speler van Burnley, waardoor hij de bal niet uit de lucht kon plukken. De voorsprong voor de bezoekers blijft staan.
De eerste grote kans voor Liverpool onstond pas na 13 minuten. Wanneer Liverpool een counter van Burnley weet te voorkomen en gelijk in de tegenaanval gaat, komt de bal bij Firmino. Zijn schot vliegt via een Burnleybeen over het doel. Vanuit de opvolgende corner ontstaat niets. Even later komt Mané ongelukkig in botsing met het hoofd van Bardsley. De verdediger van Burnley heeft verzorging aan de kant nodig, maar blijkt vrij vlug weer mee te kunnen doen. In de 19de minuut weet Firmino dan eindelijk te scoren. Een aanval via Salah, waar ook Wijnaldum een uitstekende rol in speelt, eindigt met een gelukje bij Firmino die simpel de gelijkmaker kan maken. De voorsprong laat daana niet lang op zich wachten. Lallana verovert op fantastische wijze de bal, waarna Salah de bal iet wat gelukkig bij Mané krijgt. De nummer 10 scoort op geweldige wijze de tweede voor Liverpool deze middag. Voor rust zou alleen Salah nog een kans krijgen. Helaas schiet hij de bal naast het doel van Burnley.

Na de thee is de eerste grote kans voor Liverpool. In een mooie aanval komt Firmino voor de keus te staan. Schieten of afgeven op Salah. En zoals zo vaak, eindigt ook dit dilemma in een halve pass/half schot op doel en uiteindelijk wordt het een keepersbal voor Burnley. Salah oogt wat gefrustreerd na dit hele gebeuren. De volgende kans is voor Wijnaldum. Via een goed opgebouwde aanval met Lallana als architect, weet Robertson de bal voor te zetten, alleen mist Gini net de bal door een in de weglopende Mané. En dan krijgt Salah een cadeautje van de keeper van Burnley. De Egyptenaar moet eigenlijk gewoon scoren, maar het duurt allemaal net te lang, waardoor Taylor een goede sliding in kan zetten namens Burnley. Gelukkig valt de bal voor de voeten van de opkomende Firmino, die verwoestend uithaald en scoort. 3-1 is nu de voorsprong voor de thuisspelende ploeg. Het is nu zaak om de wedstrijd professioneel uit te spelen. Dit lukt prima en er worden ook nog kansen gecreëerd. Waar Mané de lat weet de raken wordt een inzet van Salah, enkele minuten later, stijlvol geparreerd door de keeper van Burnley. In blessuretijd weet Burnley toch ook nog te scoren. Gudmundsson treft doel. En dan wordt er nog een onnodig spannend slot van de wedstrijd verwacht. Gelukkig denkt Sturridge daar anders over. Met veel inzicht zet hij Mané alleen voor de goal en laatst genoemde scoort de 4de. Einduitslag 4-2!

Een af en toe slordige wedstrijd laat toch zien dat Liverpool over voldoende veerkracht bezit. Voor het eerst sinds december heeft men het niet meer in eigen hand en dan zo vroeg in de wedstrijd ook nog op achterstand komen in eigen huis tegen Burnley. Ga er maar aan staan. Deze 4-2 overwinning is razend knap. Een voorbode op het kampioenschap?

Liverpool: Alisson (8' geel), Alexander-Arnold (86' Sturridge), Matip, van Dijk, Robertson, Wijnaldum (69' Henderson), Fabinho (71' geel), Lallana (77' Keïta), Salah, Firmino, Mané
Burnley: Heaton, Taylor, Mee, Tarkowski, Bardsley, McNeil, Cork, Westwood, Hendrick (79' Gudmundsson), Wood (79' Crouch), Barnes (86' Vydra).

Verslag: Ronald