Brighton & Hove Albion - Liverpool

Foto Brighton & Hove Albion - Liverpool
wedstrijdverslag zondag, 13 jan 2019 // 10:55 uur

Op bezoek bij Brighton, 'even' drie punten ophalen. Dat lag in de lijn der verwachting van iedere voetbalkenner. Niets bleek minder waar. Een stug verdedigende B&HA bleek lastig te verslaan. Dit type wedstrijden maken vaak het verschil als het om het kampioenschap gaat.

Brighton's intenties werden vanaf het begin duidelijk. Geconcentreerd verdedigen met het middenveld vlak voor de verdediging. Hierdoor kon Liverpool nauwelijks tot niet combineren. Manager Chris Hughton had zijn huiswerk goed gedaan, deze taktiek werkte prima. De kansen voor Liverpool waren spaarzaam. De eerste grote mogelijkheid kwam vanaf de voet van Robertson. Zijn voorzet was hard en laag, maar zowel Mané als Firmino konden hem niet binnen glijden. B&HA is gevaarlijk met een lange bal. Gelukkig kopt Murray huizenhoog over. De volgende grote mogelijkheid komt wederom vanaf de flank. Deze keer is het Alexander-Arnold die de bal in de zestien plaatst. Shaqiri komt toch wat lengte te kort en kopt de bal net naast het doel van Brighton. 
Na rust komt Brighton niet zo goed georganiseerd uit de kleedkamer als in de eerste helft en staat redelijk hoog op het veld. Dit resulteerd direkt in een grote kans voor Liverpool. Salah duikt in de ontstane ruimte en krijgt de bal van Mané in de loop mee. Helaas kiest hij voor eigen succes en schiet, na een dribbel, de bal in de handen van Brightonkeeper Button. Vlak na deze kans krijgt Salah de bal binnen de zestien in bezit en dueleert met Pascal Groß. Groß, duidelijk geen verdediger, werkt Salah naar de grond. Een penalty wordt terecht gegeven. Salah achter de bal en schiet met binnenkant voet de bal snoeihard in de hoek van de goal. De voorsprong is eindelijk daar. Helaas veranderde het spelbeeld niet na deze goal en bleef B&HA stug verdedigen. Wjnaldum krijgt een schietkans van net buiten de zestien, maar mist op een haar. De grootste kans is nog voor Salah. Milner weet de bal vanaf de achterlijn bij Salah te krijgen, maar deze raakt hem volkomen verkeerd en mist een zeker doelpunt. Het blijft bij 0-1.

Na verlies in de competitie tegen City vorig weekend en het verlies tegen Wolves in de beker was deze overwinning nodig. Niet alleen voor de drie punten, maar ook voor het teambelang. Nu is het afwachten wat de concurenten doen dit weekend.

 

Brighton & Hove Albion: Button, Montoya, Duffy, Dunk, Bong, Groß (Kayal 79'), Stephens, Pröpper, March (Knockaert 66'), Locadia, Murray (Andone 66').
Liverpool: Alisson, Alexander-Arnold, Fabinho, van Dijk, Robertson, Henderson, Wijnaldum, Shaqiri (Milner 72'), Firmino, Mané (Keïta 90'), Salah (Origi 94'). 
 

 

Verslag Ronald Kleinman

Deel dit op social media Bekijk gerelateerde items