Verslag AFC Bournemouth - Liverpool

Foto Verslag AFC Bournemouth - Liverpool
wedstrijdverslag zondag, 09 dec 2018 // 11:41 uur

AFC Bournemouth - Liverpool (0-1) 0-4
Salah (25', 48', 77') Cook (e.d. 68') 

In de zestiende speelronde van de Premier League stond de uitwedstrijd tegen AFC Bournemouth op het programma. De verwachtingen waren hoog gespannen, aangezien de koppositie in de competitie ovegenomen kon worden van ManCity. Moest er wel 'even' gewonnen worden van Bournemouth, waarna ManCity zou moeten verliezen uit bij Chelsea. Dat laatste gebeurde. ManCity ging met 2-0 onderuit bij Chelsea, terwijl ruim 10.000 toeschouwers zagen hoe Liverpool eerder op de dag overtuigend won. Top of the league!
De eerste twintig minuten was de wedstrijd in het Vitality Stadium behoorlijk in evenwicht. De eerste grote kans was voor Bournemouth. Brooks is gevaarlijk met een hard geplaatst schot laag bij de linker paal. Alisson voorkomt de goal met een prima redding. Even later is Liverpool gevaarlijk. Na een snelle uitbraak schiet Firmino vanuit de tweede lijn hard op de goal van Bournemouth. Keeper Begovic kan alleen zijn vuisten tegen de bal plaatsen en in de rebound schiet Salah koel de 0-1 binnen. In de herhaling blijkt Salah buitenspel gestaan te hebben, maar de vlag blijft naar beneden en de voorsprong staat.
Vroeg in de tweede helft breekt Liverpool uit en komt de bal bij Salah terecht. Na een goede solo en een doodstrap op zijn enkel door Cook, scoort Salah zijn tweede van de middag. Hard en laag geschoten, raakt hij de tweede paal aan de binnenzijde. De koppositie lijkt binnen handbereik na deze 0-2. Met nog een half uur te spelen, komt een voorzet van Robertson op de hak van Bournemouth verdediger Cook terecht en eindigt de bal voor de derde keer in het doel van Begovic. Bournemouth zet daarna behoorlijk aan, op zoek naar de eretreffer. Dit resulteerde echter in een prachtige counter van Liverpool. Vanuit een inworp krijgt Shaqiri de bal en die ramt hem naar voren waar hij voor de voeten van Salah valt. De snelle aanvaller ontdoet zich van  verdedigers, kapt de keeper twee keer uit en stuurt vervolgens de teruggesprinte Bournemouthspelers het bos in en scoort zijn derde.
Een mooie einduitslag van 0-4 en het wachten was op wat er op Stamford Bridge zou gaan gebeuren. In de Nederlandse media wordt na de wedstrijd voornamelijk gespeculeerd over de reden dat Salah niet juicht na het scoren van een doelpunt. Het maakt de Liverpoolfan niet veel uit. Mo scoort weer. Een hattrick heeft hem de wedstrijdbal opgeleverd. Zijn MotM-award stond hij af aan James Milner. De vice-aanvoerder speelde zijn vijfhonderdste Premier League wedstrijd en is daarmee pas de dertiende speler sinds de oprichting van de competitie die dat behaald heeft. Kort om, een prachtmiddag.

AFC Bournemouth: Begovic, Francis, Cook, Aké (geel 12'), Daniels (Salguero 83'), Brooks (Mousset 65'), Surman, Lerma (geel 15'), Stanislas (Mings 83'), Fraser, King.

Liverpool FC: Alisson, Robertson, van Dijk, Matip, Milner, Keita (Lallana 65'), Fabinho (geel 70'), Wijnaldum, Shaqiri (Mané 65'), Firmino (Henderson 81'), Salah.

 

verslag Ronald Kleinman

Deel dit op social media Bekijk gerelateerde items