Verslag; Burnley - Liverpool F.C.

Foto Verslag; Burnley - Liverpool F.C.
wedstrijdverslag donderdag, 06 dec 2018 // 14:47 uur

Op sinterklaasavond stond de uitwedstrijd op Turf Moor op het programma, dus in en tegen Burnley tegen de mannen van Sean Dyche. Klopp heeft mede noodgedwongen wat wijzigingen moeten doorvoeren in de basisopstelling. Mane, Robertson, Wijnaldum, Lovren waren allen niet in staat om te spelen.
En Alexander-Arnold, Salah en Firmino werd rust gegund. De instelling van Burnley was van het begin af aan duidelijk, de Reds geen meter ruimte geven en ze agressief bestrijden. Hierin slaagde Burnley uitstekend tot frustratie van Klopp en z'n ploeg. Liverpool begon enorm slordig en stroef aan de wedstrijd, iets wat Klopp ook een beetje had verwacht gezien de vele mutaties, zou hij na de wedstrijd zeggen. De eerste 20 minuten valt er eerlijkshalve niet iets bijzonders te melden vanuit Turf Moor. Tot de 21 minuut dan.... Door een van de vele harde tackels moet Gomez helaas per brancard van het veld gedragen worden met naar het zich laat aanzien een zware enkelblessure. Alexander-Arnold is de logische vervanger. Na een half uur een mogelijkheid(je) voor The Reds via Van Dijk, maar zijn kopbal is een makkelijke prooi voor Joe Hart. Verder is tot tweemaal toe Keita gevaarlijk voor het doel, maar een keer wordt z'n schot geblokt de andere keer is Hart de baas. Wel moet gezegd dat Keita een uitstekende wedstrijd speelt. Voor rust nog eenmaal een noemenswaardig moment wat het vermelden waard is. Namelijk een prachtige goal van Barnes van Burnley die met een geweldige volley Alisson kansloos laat, maar deze werd terecht geannuleerd wegens buitenspel (van wel 3 man).  
In het tweede bedrijf aanvankelijk hetzelfde beeld, hoewel Sturridge het wel probeert met een schot van afstand maar Hart kan het pareren. Na een minuut of 8 in de 2e helft is wederom Keita heel dicht bij de openingstreffer maar zijn kanonskogel spat op de buitenkant van de paal uiteen. Vanuit de toegekende achterbal begint Burnley aan een aanval die tot een corner zou leiden. Alisson weet knap te redden vervolgens op een kopbal van Tarkowski's uit deze hoekschop maar moet bij de rebound worstelen met Barnes en komt daardoor net te laat bij de bal die voor de voeten valt van Cork die Burnley aan de leiding zet met een intikkertje, 1 - 0. Hiervoor mogen we de gastheren overigens hartelijk danken !!! Want dit werd beschouwd als een wekker. De in het grijs spelende Reds zijn wakker, het tempo gaat omhoog, de bal sneller rond....  Na een uur spelen gaat de bal van rechts naar Moreno op links die Keita aanspeelt en de Afrikaan vindt in de 16 meter Origi die terug legt op de vragende Milner, die de bal weer langs diverse verdedigers mooi en hard in het hoekje plaatst, 1 - 1. En Liverpool gaat nu door, Salah en Firmino worden in de ploeg gebracht en Burnley wordt teruggedrongen. Een paar minuten later krijgt Liverpool via Alexander-Arnold een vrije trap op zo'n 40 meter van het doel, Van Dijk komt uitstekend voor de verdediging en met een vliegende volley legt hij de bal panklaar voor Firmino !! Met zijn eerste balcontact zorgt hij voor de 1 - 2. Hierna probeert LFC de beslissing te forceren maar ook Burnley probeert op jacht te gaan naar de gelijkmaker. Het wordt dus een open wedstrijd in de slotfase. Westwood test Alisson maar de Brazilaan is betrouwbaar. Even later aan de overkant is het onvoorstelbaar dat het geen 1 - 3 staat, zowel Keita als Salah testen Hart maar de keeper wint, de rebound wordt hard ingeschoten door Henderson en nog verlengt door weer Keita maar nu staat Bardsley weer op de lijn om de bal te keren. Nog iets later nog een kans voor Salah maar weer is Hart de sta in de weg. Aan de overkant moet Alisson nog een zeer belangrijke redding brengen vlak voor tijd via de paal waarbij Alisson vervolgens een uiterste poging doet de bal binnen de lijnen te houden. Alisson gooit ver uit naar Sturridge die de bal met een hele fraaie effectbal neerlegt voor Salah die op zijn beurt met buitenkantje voet Shaqiri alleen voor Hart zet, de Zwitser maakt geen fout en met een droge knal zorgt hij voor de zekere 3 punten, 1 - 3. Een zeer belangrijke winst gezien het feit dat Chelsea verliest en Man.U en Arsenal tegenelkaar gelijkspelen. Zaterdag naar Bournemouth.

Verslag; John Oosenbrug

 

 

 

Deel dit op social media Bekijk gerelateerde items