Verslag; Liverpool F.C. - Everton

Foto Verslag; Liverpool F.C. - Everton
wedstrijdverslag maandag, 03 dec 2018 // 16:35 uur

Liverpool - Everton 2 december 2018

Daar gaat ie dan, de 232e Merseyside derby. Na de wedstrijd in Parijs kunnen we wel een oppepper gebruiken!  Voor Pickford wordt in de 1e minuut duidelijk dat hij beter niet te veel kan kletsen van tevoren over keepers en blunders....1e corner voor ons. Helaas vindt de trap van Shaqiri niemand. De eerste grote kans is voor Everton in de 4e minuut. Mina kopt net naast uit een vrije trap. Het tempo zit er vanaf het begin al goed in. Jammer genoeg komt dit de kwaliteit van het spel niet ten goede. In de 10e en 12e minuut zien we iets dat we graag zien: Mané en Salah die elkaar enigszins aanvoelen. Allebei krijgen in korte tijd 2 kansen om iets te doen, maar benen raken in de knoop, er wordt over geschoten of er komt iets blauws eerder bij de bal . Pickford krijgt na een kwartier nog een momentje tot nadenken, wederom over keepers en blunders...En om daarna even te laten zien dat hij echt geen slechte keeper is, redt Alisson ge-wel-dig op een kopbal van hooguit 2 meter afstand en daarna is Gomez de held door de afvallende bal van de doellijn weg te schuiven en in de weg te liggen voor de aanstormende Everton speler. Het tempo is ietsje minder dan in de openingsfase, maar helaas blijft de slordigheid er wel, vooral bij de mannen voorin. Het lukt gewoon niet! Shaqiri lanceert Salah, Salah lanceert Shaqiri, maar allemaal tevergeefs. Trouwens wel een goed moment van Pickford helaas, die redding op het schot van Shaqiri.
2e helft
Veel kansen, vooral Mané (hoeveel heeft hij er nodig?!?!) en Salah krijgen er een aantal. Van Alisson tot en met Fabinho loopt de wedstrijd gewoon goed, zodra de laatste 4 mannen erbij betrokken raken, gaat het eigenlijk geheid mis. Wellicht moeten Firmino, Salah en Mané eens een weekendje met zn 3tjes een stilte klooster in o.i.d. om zo de prachtige connectie die er vorig seizoen was weer terug te vinden. In de 71e minuut komt Keita erin ten koste van Shaqiri. Vervolgens mag Salah een potje judoën in de 16, helaas vindt de scheids het niets. Ik zag toch echt een arm om Salah. Vlak daarna wordt Salah uit zijn lijden verlost en komt Sturridge op het veld. Echter kan ook hij geen vuist maken. De frustratie slaat toe; geel voor Fabinho en Gomez. In de 84e minuut de laatste wissel: Firmino eraf, Origi erop. Dat is lang geleden. De laatste 10 minuten is het Everton dat aandringt. Bij ons volgt de ene slechte voorzet de andere op, werkelijk geeneen weet een medespeler te vinden. Op het middenveld speelt Gini stiekem en stilletjes een zeer prima wedstrijd. In de slotfase van de officiële speeltijd kletst een bal van Origi op de lat en na een beetje pingpong maakt een blauwe speler toch echt hands!! Toch??!!?? Volgens de scheids niet. Het wordt nog een paar keer spannend voor onze goal, maar gelukkig blijft de 0-0 staan. 4 minuten extra tijd. Ook deze gaan voorbij zonder echt goede kansen. In de 95e minuut is er een opstootje bij de cornervlag tussen Gomez en een tegenstander, maar het loopt met een sisser af. Nog 1 vrije trap. Van Dijk wil de bal. Die komt ook. Wat een mispeer van onze Virgil! Hij loopt al weg, maar gelukkig is Origi heel goed aan het opletten. Hij laat Pickford niet met rust, de bal stuitert 2x op de lat....huh, 1-0!!!! Ja het is gewoon 1-0!!!! Hoe dan?!?! Wow, Origi, wat een maf maar ontzettend welkom doelpunt!!! Ook Klopp weet even niet meer hoe, wat en waar hij is en rent als een bezetene naar Alisson om de 3 punten te vieren. Hoe lang gaan we echter nog wegkomen met middelmatig voetbal in de league?!?!