Verslag; Liverpool F.C. - Fulham

Foto Verslag; Liverpool F.C. - Fulham
wedstrijdverslag zondag, 11 nov 2018 // 20:10 uur

Een vroege zondagmiddagwedstrijd tegen de hekkensluiter van de Premier League.

Het is Remembrance Day, dus de wedstrijd wordt vooraf gegaan aan een minuut stilte, welke perfect in acht wordt genomen door spelers en supporters. Helaas is de wedstrijd van dusdanig niveau dat het niet heel veel luidruchtiger wordt de rest van de middag. Het begint weliswaar met een kans voor Mané in de 4e minuut, maar wat vooral opvalt is het statische spel en dat men elkaar, vooral in de voorhoede, nog steeds niet echt kan vinden. Er zijn wel kansjes, maar waar je vorig jaar op het puntje van je stoel ging zitten wanneer Salah, Mané of Firmino de bal kreeg, is het nu vooral frustratie. In de 22e minuut vindt Shaqiri dan toch Salah, maar de bal wordt door de keeper achter gewerkt...toch?! Volgens de officials niet, doeltrap...hoe dan? Fulham begint aan te dringen, ze krijgen kansen en goeie ook. De verdediging staat erg slecht. 39e minuut: Fulham krijgt een corner en scoort, echter, de goal wordt afgekeurd wegens buitenspel. Alisson twijfelt geen moment en neemt razendsnel de vrije trap die Salah vindt en dit maal weet Salah op zijn beurt dan het net te vinden. Van afgekeurde 0-1 naar mooie 1-0 in 14 seconden.

De 2e helft is Fulham minder sterk. Ze komen amper nog in de buurt van Alisson. Liverpool krijgt wel kansjes en uit een prachtige voorzet van Robertson scoort Shaqiri! 2-0. Het lijkt of ze de spirit weer te pakken hebben nu, tempo gaat omhoog, ook het publiek warmt de stembanden, maar het is van korte duur. Wel rond de 80% balbezit, maar het is vooral ellenlang heen en weer tikken achterin. In de 59e minuut begaat Chambers een smerige overtreding op Salah en krijgt geel. Komt hij goed mee weg, in de herhaling leek het toch meer op rood. We krijgen een aantal corners die stuk voor stuk erg treurig worden genomen. Het is wel typerend dat wanneer Shaqiri een corner neemt, de Kop ineens loskomt. Shaqiri is duidelijk Man of the Match, alleen al vanwege zijn inzet. In de 69e minuut mag een onzichtbare Wijnaldum eraf en krijgt Henderson de kans nog 25 minuten te pakken. Gomez pakt nog een gele kaart wegens vasthouden. In de 81e minuut wordt Shaqiri eraf gehaald voor Milner. In de allerlaatste minuten lijken Firmino en Salah nog een beetje op te leven, maar dat is veel te laat natuurlijk. Voor de vorm wordt Fabinho nog gewisseld voor Keita.  Na de zeperd van afgelopen dinsdag hadden we allemaal gehoopt op vuurwerk tegen de nummer laatst. Niets was minder waar.  Met het risico weer tot ajax-fan te worden gebombardeerd: ik vind er weinig positiefs van te maken de afgelopen westrijden. Ik kijk zowaar uit naar de internationale break in de hoop dat de spelers met hervonden elan terugkeren in Liverpool en de Premier League.