Verslag Liverpool - Southampton

Foto Verslag Liverpool - Southampton
wedstrijdverslag maandag, 24 sep 2018 // 10:36 uur

Afgelopen zaterdag kwam Southampton op bezoek. Na een vermoeiende ChampionsLeague wedstrijd tegen PSG was het even puzzelen voor Klopp om met een 110 procent fit elftal het veld te betreden. Het werd uiteindelijk een 4-2-3-1 opstelling, waar nog amper op geoefend was werd na de wedstrijd bekend. Joel Matip en Shaqiri mochten voor het eerst in de basis beginnen ten koste van Gomez en Milner. Firmino zijn oog is voldoende hersteld voor een basisplaats.

Liverpool ging voortvarend van start, al was het vaak zoeken naar de juiste oplossingen en combinaties. Duidelijk een onbekend spelsysteem zonder de automatismen die we gewent zijn te zien. Gelukkig liep onze landgenoot Wesley Hoedt in de tiende minuut de bal ongelukkig in eigen doel, stond Liverpool met 1-0 voor en was de ban vroeg in de wedstrijd gebroken. Anders had het zomaar een hele lange middag kunnen worden. Southampton bleek individueel gewoon te weinig kwaliteit te hebben om het Liverpool moeilijk te maken en met de 1-0 achterstand, leek de tactiek om de schade zo klein mogelijk te houden voor the Saints. Dit resulteerde in en aantal goede kansen voor Liverpool. Gescoord werd er. Joel Matip kopte vanuit een corner de 2-0 binnen tiijdens de eenentwintigte minuut van de wedstrijd. Waar Salah eerst nog een bijzonder hakballetje naast zag rollen, scoort hij vlak voor rust wel. Shaqiri raakt vanuit een vrije trap de lat en Mo Salah is het snelst bij de bal en ramt hem tegen de touwen.

Na de rust bleek Shaqiri gewisseld te zijn en betrad Milner, uit tactische overwegingen, het veld. De wedstrijd werd professioneel, zoals dat zo mooi heet, uitgespeeld. Dit resulteerde in een handje vol halve kansen. Van Southampton werd niets meer vernomen. Een poging van Milner werd nog van de lijn gehaald, waarna Salah vanuit buitenspelpositie binnen werkte. De goal werd terecht afgevlagd. De met een blessure uitvallende van Dijk kan opgelucht adem halen. Het lijkt allemaal mee te vallen met zijn ribbenkast.

Liverpool: Alisson, Alexander-Arnold, Matip, Van Dijk (Gomez 55), Robertson, Wijnaldum, Henderson, Shaqiri (Milner 46), Mane, Salah, Firmino.

Southampton: McCarthy, Cedric, Vestergaard, Hoedt, Bertrand, Romeu (Armstrong 55), Lemina, Hojbjerg, Redmond, Targett (Bednarek 55), Long (Austin  79).