Wedstrijdverslag Liverpool vs. Brighton & Hove Albion

Foto Wedstrijdverslag Liverpool vs. Brighton & Hove Albion
wedstrijdverslag zondag, 26 aug 2018 // 11:11 uur

In het derde duel van dit Premier League seizoen staat onverwachts de koppositie op het spel. Manchester City speelde eerder op de dag gelijk tegen Wolverhampton Wanderers. Daarnaast speelde Bournemouth ook nog eens gelijk tegen Everton. Vandaag de winst pakken en Liverpool zou twee punten los zijn van de nummers twee en drie in de competitie. Kat in het bakkie, volgens de kenners.

De Reds gaan voortvarend van start. Dit resulteert binnen tien minuten in een 100% kans voor Firmino na een geweldige cross van Robertson. Maar ondanks dat Roberto, met een kopbal van dichtbij, hard en laag de hoek zoekt, redt Brighton keeper Mathew Ryan met een prachtige redding. Nog voor het eerste kwartier verstreek mocht Trent-Alexander van net buiten de zestien een vrije trap nemen. Helaas weet hij de lat te raken. Dan is het in de tweeëntwintigste minuut toch raak. Mané zet via Firmino de aanval op. Waarna Salah de bal koeltjes in één keer in de verre hoek plaatst. Een typische Liverpoolgoal, waarbij de snelheid van de drie aanvallers optimaal gebruikt wordt. In het laatste kwartier van de eerste helft, laat Wijnaldum zich nog positief gelden. Hij stuurt met een hoogstandje drie Brighton spelers het bos in, waarna hij neer gehaald moet worden. Geen beslissende aktie, maar de supporters gaan uit hun dak. Even later krijgt Wijnaldum de bal in de zestien van Brighton aangespeeld. Na knap draaien en kort schieten, blijkt andermaal dat er bij Brighton een prima keeper onder de lat staat.

Na de rust begint Brighton de jacht op een gelijkmaker. Davy Pröpper krijgt een goeie kans, maar na slecht aannemen schiet hij de bal ruim naast het doel van Alisson. De tweede helft vordert onrustig. Geen van beide ploegen weet een vuist te maken. Er wordt gewisseld. Henderson komt voor Keita. Bij Brighton komen ex-Eredivisiespelers Jahanbakhsh en Jürgen Locadia binnen de lijnen. Veel verandert er niet aan het spel. Trent-Alexander pakt zijn derde geel van het seizoen alweer. De eerstvolgende noemenswaardige kans komt pas in de vijfentachtigste minuut. Henderson opent knap en legt de bal, zoals alleen hij dat kan, achter de defensie van Brighton. Robertson duikt daar op en legt terug op Trent-Alexander. Deze plaatst de bal op een haar aan de verkeerde kant van de paal. De stand blijft 1-0 voor de gastheren met nog vijf minuten te gaan. Vanuit een corner is Wijnaldum gevaarlijk, maar vindt andermaal de keeper. Vervolgens gaat Brighton nog een keer. Alisson bewijst zijn waarde en voorkomt een zeker doelpunt van Pascal Gross. En zo blijft het 1-0.

Een matige wedstrijd, waarin de doelmannen beslissend waren. Dat is de conclussie die getrokken kan worden na negentig minuten. En toch overheerst een positief gevoel bij eenieder met een rood hart. Dit zijn de wedstrijden die alleen de uiteindelijke kampioen wint. Negen punten uit drie wedstrijden. Geen tegendoelpunten in tweehonderdzeventig minuten voetbal. Twee punten los van de nummer twee en drie in de competitie. Het is nog lang geen mei 2019, maar dit seizoen heeft alles in zich om weer een memorabele te worden in de geschiedenis van onze mooie club.

Liverpool team: Alisson, Alexander-Arnold (Matip 89)., Gomez, Van Dijk, Robertson, Wijnaldum, Milner, Keita (Henderson 76),, Mane (Sturridge 80), Salah, Firmino.
Substitutes: Mignolet, Moreno, Lallana, Shaqiri.

Brighton team: Ryan, Montoya, Duffy, Balogun, Bong, Knockaert (Locadia 75), Stephens, Propper, March (Jahanbakhsh 75), Bissouma (Gross 79), Murray.
Substitutes: Button (GK), Bernardo, Suttner, Kayal.

Verslag: Ronald Kleinman