Verslag: Liverpool fc - West Ham United

Foto Verslag: Liverpool fc - West Ham United
wedstrijdverslag maandag, 13 aug 2018 // 17:00 uur

West Ham-thuis: na de prima voorbereiding nu maar eens een mooie start van de Premier League.

Tijdens de voorbereiding zag het er allemaal prima uit. Zelfs tijdens de verloren wedstrijd tegen Borussia Dortmund was het genieten geblazen. Het lijkt alsof de aanwinsten goed zijn ingepast in het elftal. Er heerst optimisme rond Anfield. Klopp begint op de zondagmiddag met Allison uiteraard op doel en Gomez centraal achterin naast Van Dijk. Keita, Wijnaldum en Milner vormen het middenveld. Voorin staan de grote drie. Fabinho heeft een lichte blessure en Henderson moet nog wat meters maken na zijn terugkomst van het WK. Direct na het eerste fluitsignaal zijn de bedoelingen van Liverpool duidelijk: de tegenstander wordt direct vastgezet op de eigen helft. Spelend naar de Kop krijgt Firmino na 8 minuten het eerste halve kansje maar hij wacht net te lang met afdrukken. Na een kwartier komt Mané net te kort om een diepe bal van Milner af te ronden. In de 18e minuut geeft weer Milner een prima voorzet vanaf rechts die achtereenvolgens door Salah, Firmino en Mané wordt gemist. Het wachten is op de 1-0 die dan ook komt. In de 19e minuut stuurt Keita slim Robertson diep die vanaf links een strakke lage voorzet produceert waar Salah alleen maar tegenaan hoeft te lopen. Anfield ontploft: Salah heeft zijn eerste goal alweer binnen. Ook een prima assist trouwens. Halverwege haalt de keeper een vrije trap van Alexander-Arnold uit de kruising. In de 26e minuut is het toch even schrikken als West Ham gevaarlijk is in de counter en een corner ook gevaar oplevert. Daarna is Liverpool weer aan de beurt. Firmino, goed vrijgespeeld door de prima spelende debutant Keita, speelt dicht bij de goal Salah aan die tegen de keeper aan schiet. Een paar tellen voor rust wordt het dan toch verdiend 2-0. Robertson geeft een verre voorzet richting achterlijn op Milner die de bal prachtig teruglegt op Mané die simpel in kan tikken. Wat een heerlijk moment! Rust 2-0.

Liverpool begint de 2e helft een beetje slap. Balverlies en een corner leveren wat gevaar op maar tot een echte schotpoging komt de tegenstander niet. In de tussentijd straalt Allison tussen de palen erg veel vertrouwen uit. Het is merkbaar aan de reacties vanuit het publiek. In de 53e minuut komt Liverpool op 3-0 als Firmino een slimme assist heeft op Mané die in buitenspelpositie van zo’n 14 meter de bal uit de draai in het doel schuift. Het kan maar beslist zijn. 20 minuten voor tijd vervangt Henderson de moe gestreden Firmino die onder een klaterend applaus het veld verlaat. 10 minuten voor tijd komt Shaqiri erin voor Mané en even later komt de topscorer van de voorbereiding Sturridge erin voor Salah. Dezelfde Sturridge zorgt voor het toetje van de dag door bij zijn eerste balcontact een doorgekopte corner in het doel te tikken. Wat een geweldige binnenkomst.

De 4-0 voor een gedreven en bij vlagen ptima spelend Liverpool staat. Wat een heerlijke start van de competitie!