Everton vs Liverpool

Foto Everton  vs Liverpool
wedstrijdverslag zaterdag, 07 apr 2018 // 19:06 uur

Everton - Liverpool (0-0)0-0

Van het doordeweekse Europese kampioenenbal naar een vroege zatermiddagmatch tegen de blauwe buur. Waar het voetbal er niet beter op is geworden sinds het ontslag van Ronald Koeman. Noem het gerust afbraakvoetbal, waarmee Sam Allardyce het huidige Everton nog net in het linkerrijtje weet te houden. En tegen zo’n ploeg proberen te herstellen van de show tegen Manchester City, voor je drie dagen later het vervolg speelt, dat is op voorhand niet makkelijk.

Maar goed, in de Premier League heb je het eigenlijk nooit heel erg makkelijk. The Reds moeten natuurlijk ook dit “tussendoortje” zien te overleven. En er waren wat zorgen. Met Mohamed Salah werd geen risico genomen. En anderen mochten bijkomen op de bank. Dat betekende basisplaatsen voor Dany Ings, Dominic Solanke, Nathaniel Clyne en Ragnar Clavan.
Op het natte Goodison Park hoefden de fans ook vanmiddag geen spektakel te verwachten. Dat was in het verleden wel eens anders, maar hoe Allardyce ooit aan zijn trainersdiploma’s is gekomen, is voor de wereld buiten het Verenigd Koninkrijk nog wel eens de vraag. Tegen het op-hoop-van-zegen voetbal kwamen The Reds het eerste kwartier niet heel erg in de problemen, en eigenlijk had Solanke al de 0-1 op de schoen. Niet veel later moest Loris Karius voor het eerst goed gestrekt voor een prima redding op een afstandskrul van Bolasie. En dat in een fase waarin de gasten sterker leken te worden. Ook James Milner was dichtbij het openingsdoelpunt. En niet veel later ook Virgil van Dijk met een vrije trap. Veel  spannender werd het eigenlijk niet, want Everton voetbalde gaandeweg steeds meer naar voren, maar was tegelijkertijd ook weer bang om in het mes te lopen. De eerste helft eindigde dan ook best wel saai.
En in hetzelfde tempo werd aan het tweede bedrijf begonnen. Voor Milner was het zo wel lekker controleren op het middenveld. De enige hoogtepunten, net voor het verstrijken van het eerste uur, waren de hoofden van Ings en Coleman tegen elkaar voor een kleinigheidje, én het wisselen van Wayne Rooney. Die gaat ongetwijfeld ná dit seizoen de nodige dollars pakken in de MLS, want hij liet overduidelijk blijken het niet eens te zijn met zijn vroege vervanging. Terwijl hij geen schim meer is van de speler die 8 jaar lang in het blauw schitterde, voor de overstap naar Old Trafford .
Milner mocht ook voortijdig naar de kant, voor Alex Oxlade-Chamberlain. En die schoot een minuutje later maar net over. En met nog een kwartier te gaan kwam ook nog Roberto Firmino in het veld. Toevallig of niet, de fase waarin Everton zo waar kansen begon te krijgen. Tosun en Walcott – wie kent hem nog?- brengen nog even wat hoop in de harten van het thuispubliek. Met vlak voor affluiten nog wel dé mogelijkheid voor Calvert-Lewin. Maar ook hij krijgt de bal niet tussen de palen.
En de drie minuten toegevoegde tijd hadden ook schriftelijk afgedaan kunnen worden, als toepasselijk einde van een weinig opwindende derby. Waarin beide ploegen eigenlijk wel blij waren met een puntje.

Stadion: Goodison Park  Liverpool
Toeschouwers: 39.220
Scheidsrechter: Michael Oliver

Liverpool: Karius, Clyne, Lovren, van Dijk, Klavan, Wijnaldum, Henderson, Milner (Oxlade-Chamberlain 68), Ings (Alexander-Arnold 89), Solanke, Mané(Firmino 74)

Everton: Pickford, Coleman, Jagielka,Keane, Baines, Rooney (Gueye 57), Schneiderlin, Davies(Baningime 79), Walcott, Tosun Bolasie(Calvert-Lewin 61)
Manager: Sam Allardyce 

bron: Joop
Deel dit op social media Bekijk gerelateerde items