Liverpool vs Newcastle

Foto Liverpool vs Newcastle
wedstrijdverslag zaterdag, 03 mrt 2018 // 22:22 uur

Liverpool - Newcastle utd (1-0)2-0

Gisteren op een koud, volgepakt Anfield de wedstrijd tegen de ploeg van Rafa Benitez Newcastle United. In de opstelling niet veel verrassingen, Wijnaldum is nog ziek. De beginfase is wat aftastend maar duidelijk is  dan wel gelijk dat Newcastle het zoekt in een gesloten verdedigende opstelling en dus heeft LFC veelvuldig de bal. Het oogt wat stroperig doordat Liverpool rustig zoekt naar openingen en daarbij veelvuldig de bal laat rondgaan achterin en op het middenveld. Wat wel opvalt hierbij ook is dat men niet meer zo snel nerveus oogt wanneer The Magpies aan een countertje denken. Mane is plotseling kansrijk in de 16 meter maar zijn aanname is net niet goed genoeg waardoor Newcastle kan opruimen. Na een kwartier claimt Salah een pingel wanneer de bal de hand en gezicht raakt van Dummett. Niet gegeven. Salah heeft nog een prachtige volley in huis na een splijtende pass van Can, maar Dubravka is alert. Can kopt een voorzet van Alexander net naast. En naarmate de tijd verstrijkt lijkt het erop dat het wachten is op de bevrijdende openingstreffer. Hierdoor zou Newcastle ook wat meer gaan voetballen, zou je denken. Na een half uur is Lovren er 2x erg dichtbij met een kopbal uit een corner, de eerste is een prooi voor Dubravka en de tweede voor Merino. De sfeer is overigens erg goed op Anfield. Toch kan de goal niet uitblijven en vlak voor rust is het zover.... Op het middenveld komt de bal bij Chamberlain terecht die een mooie assist geeft op wie anders dan Farao Salah die door de benen van Dubravka de 1 - 0 maakt. Op slag van het rustsignaal is daar plots een gevaarlijke aanval van The Magpies die eindigt met een mooi schot van Diame welke in de linkerbovenhoek lijkt de verdwijnen maar Karius weet er net een hand tegen te krijgen.

De tweede helft zou je denken dat Newcastle gaat aandringen maar eigenlijk is Liverpool vele maten te groot voor de ploeg van Rafa. al in het begin krijgt Salah tot 2x toe de kans de voorsprong uit te breiden maar z'n eerste schot gaat naast en de tweede levert weer een claim op een penalty op maar weer niet. Toch komt de 2 - 0 er al vrij snel. Na een lange aanval van The Reds komt de bal bij Firmino die prachtig aflegt op Mane die geen moeite heeft de bal in de hoek naast de keeper te spelen. En eigenlijk is de wedstrijd dan gespeeld, Newcastle gelooft niet in een stunt en Liverpool lijkt zich te sparen voor de komende wedstrijden. Dinsdag al tegen Porto bijvoorbeeld hoewel daar niet de sterkste ploeg aan de aftrap wordt verwacht. Wel is er nog een sterke schreeuw om een penalty in de laatste minuut als Slah onderuit wordt gelopen. Was ie er binnen of net er buiten?? Feit is dat tot woede van Klopp er helemaal niets wordt gegeven. Who cares, weer 3 punten erbij voor Klopp en z'n team.... En Mane z'n 2-0 was de 200e treffer onder Klopp!! Op naar Manchester United volgende week.... Maar eerst Porto nog definitief uitschakelen dinsdag.

Stadion: Anfield Liverpool
Toeschouwers: 53.287
Scheidsrechter: Graham Scott

Doelpunten: Salah 40, Mané 55

Liverpool: Karius, Alexander-Arnold, Lovren, van Dijk, Robertson, Henderson, Can, Oxlade Chamberlain (Milner 79), Mané (Lallana 74), Salah, Firmino (Matip 88)

Newcastle utd: Dubravka,Yedlin, Lascelles, Lejeune, Dummett, Atsu, Merino (Hayden 73), Diamé, Kenedy, Murphy (Perez 84), Gayle (Joselu 66)
Manager: Rafael Benitez

bron: John
Deel dit op social media Bekijk gerelateerde items