Liverpool vs West Ham utd

Foto Liverpool vs West Ham utd
wedstrijdverslag zondag, 25 feb 2018 // 12:33 uur

Liverpool - Westham utd (1-0)4-1

West Ham-thuis: 3 punten zijn wederom een must tegen deze op papier mindere tegenstander. De CL-plaatsing komt steeds dichterbij. Klopp begint na de break van 10 dagen met Karius op doel en Matip en van Dijk centraal achterin. Alexander-Arnold en de in prima vorm zijnde Robertson spelen aan de zijkanten. Oxlade, Milner en Can staan op het middenveld en in de voorhoede spelen uiteraard Salah, Mané en Firmino. De wedstrijd is nog maar net een paar minuten onderweg als Anfield al bijna ontploft als Salah na een prima actie van Firmino de bal tegen de paal schiet. Had mooi geweest. Daarna heeft Liverpool zoals verwacht erg veel balbezit. Toch is het na een kwartier schrikken als West Ham uit het niets via de vingertoppen van Karius de lat raakt. Vlak daarna gaat een schot van de Londenaren naast. Liverpool heeft een waarschuwing ontvangen. Daarna neemt Liverpool weer het heft in handen en neemt het na een half uur de leiding als Can uit een corner van Salah koppend scoort. Prima goal! Liverpool wil direct doordrukken. Robertson, heen en weer pendelend, geeft een paar minuten later een prachtige voorzet die door Salah over het doel wordt gekopt. De 2-0 valt voor de rust (nog) niet. Karius redt vlak voor het rustsignaal prima op een vlammend schot. Rust 1-0.’

Na de rust zijn de bedoelingen van Liverpool duidelijk. Niet achterover leunen maar de wedstijd snel beslissen. Dat gebeurt dan ook. Na 5 minuten zorgt Oxlade met een prima solo en een wat gelukkige assist er voor dat Salah slim met een schuiver kan scoren. Daarna missen zowel Firmino als Mané alleen voor de keeper. Toch wordt het binnen het kwartier 3-0 als Can een uittrap oppikt en Firmino diep stuurt die de uitlopende keeper verschalkt en de bal in het lege doel schuift. Heerlijk deze ruime voorsprong. 2 minuten later is de marge echter weer 2. Can heeft balverlies op het middenveld en in de omschakeling is het direct raak en wordt Karius met een goed geplaatste schuiver verslagen. Het kan Liverpool niet deren. Het speelt geduldig de bal rond op het middenveld en waar mogelijk worden de spitsen aangespeeld. Dat heeft resultaat. Eerst mist Salah een grote kans en schiet Mané vrij voor de keeper op de paal. Een klein kwartier voor tijd produceert Liverpool de mooiste aanval van de wedstrijd, het speelt de bal achterin rond, Robertson wordt diep gestuurd richting achterlijn waarna Mané zijn voorzet beheerst tegen de touwen tikt. Wat een schitterende goal! Robertson wordt hierna volkomen terecht toegezongen door een blij Anfield. Het was vanmiddag sowieso genieten van een inspirerend en goed spelend Liverpool.

Stadion: Anfield Liverpool
Toeschouwers: 53.256
Scheidsrechter: Stuart Attwell

Doelpunten: Can 29, Salah 51, Firmino 57, Antonio 59, Mané
Gele kaarten: Collins 43, Kouyaté 47

Liverpool: Karius, Alexander-Arnold, , Matip, van Dijk, Robertson, Oxlade-Chamberlain, Can, Milner, Salah (Solanke 87), Firmino (Lallana 82), Mané (Moreno 87)

West Ham utd: Adrián, Zabaleta, Collins, ,Ogbonna, Cresswell, Evra, João Mário (Rice 83), Kouyaté, Noble, Lanzini, Antonio 58), Arnautovic (Hernández 83)
manager:David Moyes