wedstrijdverslag zondag, 11 feb 2018 // 19:55 uur

11-02-2018: Southampton - Liverpool (0-2)0-2

Gisteren de traditioneel lastige uitwedstrijd in het St. Mary's tegen Southampton. Tevens lastig doordat enkele
ex - spelers flink zouden worden uitgefloten etc. met name Van Dijk uiteraard. Henderson is een rustdag gegund,
voor hem speelt Oxlade Chamberlain, ook Wijnaldum start in de basis ten koste van Milner. Liverpool in het oranje begint erg scherp en jaagt de tegenstander overal op in de beginfase. Al in de eerste minuten krijgt Firmino hierdoor een kans maar Southampton kan nog redding brengen. Dit zou in de 6e minuut niet lukken wanneer LFC  razendsnel omschakelt vanuit de verdediging via Karius en The Ox en de bal via Hoedt bij Salah terecht komt die een mooie afgemeten voorzet heeft op Firmino die op zijn beurt de keeper kansloos laat 0 - 1. Na deze snelle goal zou er een lange periode volgen waarin S'oton de bal zou hebben en ook kansen weet te creëren. Karius moet een  aantal keren in actie komen maar zijn vertrouwen groeit iedere wedstrijd. In de 18e minuut wordt Robertson in de lucht geklopt waardoor Hojbjerg een op een tegen de Duitser staat maar laatstgenoemde de bal uitstekend weet te blokken. Of even later wanneer eerst Carrillo inkopt en in 2e instantie Ward-Prowse hard inschiet maar Karius de bal over weet te duwen. Verder straalt ook Van Dijk veel rust uit en kopt en schiet veel weg. Na ruim een half spelen doet LFC weer eens van zich spreken wanneer Wijnaldum, Manè aanspeelt maar de Senegalees de bal net zou schieten. Matip zou geel ontvangen wanneer hij een counter stopt door Tadic vast te houden. Maar The Reds weten zich weer onder de druk van Southampton uit te spelen in de laatste fase van de 1e helft. Vlak voor het rustsignaal is Liverpool begonnen aan een mooie aanval waarbij de bal uiteindelijk terecht komt bij Salah en hij zet  een èèn-tweetje op met Firmino die Salah met een mooi hakje alleen voor McCarthy zet die hij kansloos laat 0 - 2 vlak voor rust.
De tweede helft zou je denken dat er een stormloop zou volgen van Southampton maar niks is minder waar. The Reds controleren de wedstrijd. En krijgen zelf mogelijkheden genoeg om de score uit te breiden... Manè heeft een
acrobatische trap in huis maar het schot zou geblokt worden. Salah schiet over, Firmino en Wijnaldum krijgen de bal ook niet in het net. De ingevallen Lallana is het eindstation van een hele mooie aanval maar zijn schot gaat rakelings naast. Aan de overkant is alleen Hoedt een beetje dichtbij wanneer hij probeert een vrije trap te verlengen maar de bal naast en over gaat. Liverpool speelt de wedstrijd professioneel uit en lijkt zich te sparen voor de uitwedstrijd tegen Porto woensdag voor de Champions League.

Stadion: St.Mary's Stadium Southampton
Toeschouwers: 31.915
Scheidsrechter: M.Atkinson

Doelpunten: Firmino 6, Salah 42
Gele kaarten: Matip 37, Can 47, Romeu 62

Liverpool: Karius; Alexander-Arnold, Matip, Van Dijk, Robertson, Can, Oxlade-Chamberlain (Milner 60), Wijnaldum; Salah (Lovren 89), Firmino (Lallana 79), Mane.

Southampton: McCarthy, Soares, Stephens, Hoedt, Bertrand, Romeu (Davis 80), Lemina (Boufal 57), Ward-Prowse (Long 71), Højbjerg, Tadic, Carrillo
 Manager: Mauricio Pellegrino