Brighton & Hove Albion FC vs Liverpool

Foto Brighton & Hove Albion FC vs Liverpool
wedstrijdverslag zaterdag, 02 dec 2017 // 18:34 uur

Brighton &Hove Albion (02)1-5

Vandaag de 2e uitwedstrijd op rij, dit maal naar het zuiden van Engeland en wel in en tegen Brighton & Hove Albion. De nummer 10 van de league en club van Propper en Krul. Klopp had flinke problemen in aanloop naar de wedstrijd want Klavan was eigenlijk nog ziek en kon niet meer dan op de bank zitten. Matip geblesseerd, Gomez ziek en Moreno had rust nodig. De "gaffer" had het volgende uit d hoge hoed getoverd. Alexander-Arnold, Lovren, Can en Wijnaldum als achterste 4. Robertson op het middenveld bij Henderson en Milder en voorin Coutinho, Firmino  en Salah. Liverpool begon zeer dominant hoewel dat ook nog heel lastig was want Hughes had zijn mannen de verdedigende stellingen in gestuurd. LFC was 2 maal via Firmino zeer dichtbij de openingstreffer na een corner, maar beide keren verdween de bal naast de goal. Alleen Murray deed  namens de thuisclub iets terug maar ook zijn bal zou naast de goal verdwijnen. Na een half uur spelen is de derde corner raak, gelegenheids centrale verdediger Can torent hoog boven iedereen uit en kopt hard raak 0 - 1. En de meegereisde fans konden exact 79 seconden na de openingstreffer opnieuw juichen, wat een prachtige snelle counter. Salah snelt door  het midden naar voren, speelt naar Coutinho aan de linkerkant die de bal prachtig voor iedereen langs schiet en Firmino vindt, die koeltjes weetaf te ronden 0 - 2. Dit zou de ruststand ook worden.

De tweede helft zou spetterend beginnen. Al na 3 minuten krijgt Brighton in de vorm van Murray een enorme kans maar Mignolet heeft een bijzonder knappe en ook nuttige redding. De overigens goed spelende Lovren schiet vervolgens de bal weg, die Henderson doorkopt op Salah en dan weet je dat het snel gaat, de Egyptische Farao zet de turbo aan trekt wat verdedigers naar zich toe, waardoor Firmino wat meters vrijheid krijgt en dat ziet Salah die de bal precies goed in de loop meegeft en de Braziliaan schiet hard en hoog binnen 0 - 3 waar het bijna 1-2 was geweest 14 seconden eerder !!! Toch zou er ook weer snel een domper volgen want na enkele minuten als Liverpool een bal eenvoudig denkt uit te verdedigen ziet scheidsrechter Scott als enige een overtreding van Henderson en legt de bal op de stip. Deze keer faalt Murray niet oog in oog met Mignolet 1 - 3. Hierna is LFC het even een minuut of 10 helemaal kwijt, veel balverlies, Mignolet die een aantal te korte ballen geeft maar schade lopen The Reds  hierbij gelukkig niet op. Mignolet weet zich nogmaals met een paar reddingen te onderscheiden. Langzaam maar zeker trekt Liverpool de wedstrijd weer naar zich toe. Er komen wat kansen, oa een grote voor Salah maar de Farao zal deze wedstrijd een keer niet scoren. Dit zou de tweede Braziliaan in het veld nog wel doen. Een aantal minuten voor tijd krijgt Coutinho net buiten de 16 een vrije trap die hij zelf zou nemen en onder de muur door prachtig zou binnenschieten 1 - 4. Leuk als dit vooraf wordt geanalyseerd en er dan een goal uit voortkomt. Vlak voor het eindsignaal zou Liverpool de eindstand zelfs nog op 1 -5 bepalen als wederom uit een snelle omschakeling Coutinho opstoomt en via Dunke de bal nog achter keeper Ryan schiet 1 - 5. De verdediger krijgt de goal op zijn naam wat al zijn 3e eigen goal van dit seizoen is. De eindstand is wellicht hoger dan het spel verdiende maar weer winst is wat telt onder deze omstandigheden. Woensdag wacht Spartak Moskou alweer.

Stadion: Amex Stadium Brighton
Toeschouwers: 30.631
Scheidsrechter: Graham Scott

Doelpunten: Can 30, Firmino 32,48, Murray (pen)51, Coutinho 87, Dunk 89 (ed)
Gele kaarten: Bruno 61

Liverpool: Mignolet, Alexander-Arnold, Can, Lovren, Robertson, Milner, Henderson (Grujic 90), Wijnaldum, Salah (Oxlade-Chamberlain 80), Firmino (Solanke 88), Coutinho.

Brighton: Ryan, Bruno (Schelotto 77), Duffy, Dunk, Bong, Knockaert (March 70), Stephens, Pröpper, Brown ( Izquierdo 70), Groß, Murray
manager: Chris Hughton

 

bron: John
Deel dit op social media Bekijk gerelateerde items