Liverpool vs Southampton

wedstrijdverslag zaterdag, 18 nov 2017 // 18:19 uur

Liverpool - Southampton (2-0)3-0

Southampton-thuis: dat is traditioneel een moeilijke en vaak zelfs vervelende wedstrijd. Het doelsaldo van The Saints, 9 voor en 11 tegen, zegt wat dat betreft genoeg. Dit is weer zo’n wedstrijd die gewoon gewonnen moet worden wil Liverpool mee blijven doen om de bovenste plaatsen. Gelukkig is er na het interlandweekend geen schade bij spelers van Liverpool. Even ging het gerucht dat Mané niet zou kunnen spelen maar gelukkig bleek het slechts een gerucht. Klopp begint met Alexander-Arnold en de opgeleefde Moreno op de flanken, Klavan en Lovren staan centraal. Matip is geblesseerd. Can begint verrassend genoeg op de bank, Henderson, Wijnaldum en Coutinho spelen op het middenveld. Voorin uiteraard Maneé, Firmino en Salah. Liverpool begint geduldig maar wel zeer aanvallend aan de wedstrijd. Na 8 minuten scoort Alexander-Arnold bijna van dichtbij de openingstreffer maar kan de keeper zijn inzet blokken. Daarna blijft het bij wat afstandsschoten en wat halve mogelijkheden. De intenties van de tegenstander zijn wel weer ouderwets duidelijk: 11 man voor de poort en hopen op een spaarzame counter. Na een half uur scoort Liverpool de bevrijdende openingstreffer: en wat voor een! De weer oh zo nuttige en hard werkende Firmino onderschept randje 16 de bal van een tegenstander, geeft hem aan Wijnaldum die hem weer op zij legt waarna Salah met een prachtige krul van een meter of 20 de bal in de kruising schiet. Anfield ontploft! De treffer verandert niets aan het spelbeeld. Nog voor de rust komt Liverpool op 2-0. Coutinho geeft een diepe bal op de van zijn tegenstander weglopende Salah waarna hij simpel binnentikt. Weer een prima doelpunt met een dito assist..Vlak voor de rust het eerste schrikmoment als een vrije trap van Southampton maar net naast de goal van Mignolet verdwijnt. Rust 2-0.

Liverpool heeft honger en wil na de rust meer. Na 10 minuten is Firmino dicht bij de 3-0 maar redt de keeper zijn inzet. Halverwege komt dan eindelijk de dik verdiende derde goal: Mané bedient Firmino die op doel knalt waarna Coutinho in de rebound de bevrijdende goal scoort. Coutinho en Firmino vieren samen een leuk feestje. Direct na de goal wordt Coutinho vervangen door Can. Even later komt Oxlade er in voor Mané. Logische wissels gezien de belangrijke wedstrijd komende dinsdag. 10 minuten voor tijd is er de publiekswissels als Milner uitblinker Salah vervangt. Het blijft 3-0 voor een goed spelend Liverpool. Mignolet heeft geen schot op doel mogen verwelkomen, dat zegt genoeg. Een mooie overwinning die vertrouwen geeft voor de komende CL-wedstrijd.

Stadion: Anfield Liverpool
Toeschouwers: 53.256
Scheidsrechter: Mike Jones

Doelpunten: Sala 31, 41, Coutinho 68
 Gele kaarten: Lovren 43, Romeu 61

Liverpool: Mignolet, Alexander-Arnold, Klavan, Lovren, Moreno, Henderson, Wijnaldum, Coutinho (Can 69), Mane (Oxlade-Chamberlain 74), Salah (Milner 80), Firmino.

Southampton: Forster, Soares, Hoedt, van Dijk, Bertrand, Davis, Romeu, Tadic (Austin 55), Boufal (Ward-Prowse69), Redmond, Long (Gabbiadini 79)
 Manager: Mauricio Pellegrino