West Ham utd vs Liverpool

Foto West Ham utd vs Liverpool
wedstrijdverslag zaterdag, 04 nov 2017 // 23:22 uur

West Ham utd - Liverpool (0-2)1-4

West Ham-uit: een wedstrijd die moet worden gewonnen wil Liverpool mee blijven doen in de strijd om de CL-plaatsen. Het programma dit weekend is aantrekkelijk aangezien er sowieso een aantal concurrenten punten gaan verspelen.
Bij de tegenstander heerst er spanning. De resultaten vallen tegen en volgens de pers moet de trainer opstappen bij een nieuwe nederlaag. Een mooie uitdaging voor Liverpool om dat te bewerkstelligen. Klopp begint vandaag met Klavan en Matip centraal, Gomez en de opgeleefde Moreno staan aan de zijkanten. Coutinho is geblesseerd. Wijnaldum, Oxlade en Can spelen op het middenveld. Mané is weer terug, dat is een mevaaller. Firmino en Salah completeren de voorhoede. Liverpool begint lekker en al na een dikke minuut krijgt Firmino een moeilijke kans, helaas redt de uit zijn doel gekomen keeper. In de 9e minuut is het schrikken als na een diepe bal een tegenstander alleen voor Mignolet opduikt, gelukkig belandt de inzet op de buitenkant van de paal. West Ham laat het balbezit grotendeels over aan Liverpool.  Halverwege krijgt West Ham een corner die wordt weggekopt waarna de bal in de voeten van Mané terecht komt. Daarna volgt een counter uit het boekje. Mané en Salah weten wel raad met de ontstane twee tegen een situatie en Salah scoort uiteindelijk het openingsdoelpunt. Mooi moment. Een paar minuten later wordt het nog mooier. West Ham krijgt een corner niet goed weggewerkt en Matip kan zomaar binnen tikken. Wat een luxe! Heel even lijkt het alsof Mignolet het nog even spannend wil maken maar gelukkig gaat Liverpool met een 0-2 voorsprong de rust in.
Na een rommelige eerste 10 minuten speelt Liverpool weer eens voor sociaal werker als Gomez zich in een duel na een hoge bal kinderlijk verkijkt en het is weer spannend: 1-2. Het ongeloof is van de gezichten van de supporters van Liverpool af te lezen. Dat ongeloof wordt nog groter als vanaf de aftrap Firmino zich prachtig vrij speelt op het middenveld en Oxlade diep richting keeper stuurt. De keeper stopt de eerst poging, de tweede poging is het wel raak en is het verschil weer twee. Wat een opluchting!  2 minuten later, minuut 59, is het weer bijna spannend maar schiet een tegenstander uit kansrijke positie voor Mignolet over het doel.Het blijft rommelig. Liverpool heeft te veel balverlies, gelukkig wel veel minder dan de tegenstander. 20 minuten voor tijd gaat de prima spelende Firmino op doel af maar schuift hij de bal naast het doel. Jammer, hij verdient een doelpunt. Toch komt de 1-4 even later als Mané met een mooie assist Salah bedient die met een prachtig laag diagonaal schot de keeper verschalkt. 1-4, heerlijk, het kan niet op.
In de laatste 10 minuten krijgt Liverpool nog kans op meer. Invaller Milner schiet naast, Firmino knalt nog een keertje over, invaller Solanke schiet naast: het kan de pret niet drukken. Het is een mooie middag!

Stadion: London Stadium   Londen
Toeschouwers: 56.961
Scheidsrechter: Neil Swarbrick

Doelpunten: Salah 21, Matip 24, Lanzini 55, Oxlade-Chamberlain 56, Salah 75
Gele kaarten: Noble 37, Reid 47, Lanzilli 90

Liverpool: Mignolet, Gomez, Matip, Klavan, Moreno, Can, Wijnaldum, Oxlade-Chamberlain,( Lovren 87) Salah, Mane (Milner 77), Firmino (Solanke 87).

West Ham utd: Hart, Reid, Kouyaté, Ogbonna, Fernandes (Carroll 45), Obiang, Lanzini, Noble (Arnautovic 61), Cresswell, A Ayew, Hernández (Sakho72)
Manager: Slaven Bilic