Newcastle vs Liverpool

Foto Newcastle vs Liverpool
wedstrijdverslag zondag, 01 okt 2017 // 19:35 uur

01-10-2017 Newcastle utd - Liverpool (1-1)1-1

 

Vandaag een 4e uitwedstrijd op rij en wel aan de Tyneside tegen Newcastle United. Een vol St.James Park een het weerzien met een oude bekende namelijk Benitez. Klopp had een basisplek voor Sturridge na een aantal slechte wedstrijden van Firmino. De eerste 10 minuten was Newcastle brutaal en leek Liverpool onder druk te zetten. Dit resulteerde er dan ook in dat Mignolet even aan de bak moest. Maar na de beginfase pakten de The Reds het initiatief en werd gevaarlijk, Salah kwam net een teen tekort om een voorzet van Mane in de goal te lopen. LFC zou het initiatief niet meer weggeven zo lijkt het, Salah lijkt er een aantal maal op snelheid door te komen maar wederom zoals zo vaak de assist komt maar niet. Net een been ertussen of iets voor de man of erachter. Toch zou Liverpool de ban heel terecht breken. Door wie anders dan Philippe Coutinho, een vrije trap op een mooie plek en net als vorige week draait de Braziliaan de bal prachtig in de linkerhoek.0-1. Maar lang kon Liverpool niet genieten van de terechte voorsprong want enkele minuten na de 0-1 is het oude bekende Shelvey die Joselu wegstuurt door het midden tussen Lovren en Matip door alleen op Mignolet af. Matip kan hem bijhalen, maakt een sliding die echter via het been van de aanvaller in het uiterste hoekje achter de Belg binnenrolt....... zit het ooit eens mee.... 1-1. LFC kan weer van voor af aan beginnen. Sturridge heeft geen geluk met een schot en Salah kan de rebound niet in het lege doel schieten. Na rust was er èèn ploeg die wilde aanvallen en scoren maar het ontbreekt de ploeg aan ideeën om de verdedigende stellingen kapot te spelen van de thuisclub. Tot de laatste pass gaat het allemaal prima voor The Reds maar dan lijkt het gedaan met het doortastende voetbal. Ballen vallen niet gewoonweg niet goed. Het wordt stroperig en er lijkt niemand meer verantwoording te willen pakken. Mane, Salah, Sturridge en in mindere mate Coutinho lijken er moedeloos van te worden. Klopp haalt Mane en Sturridge naar de kant voor Solanke en Firmino en later ook Salah nog voor Chamberlain. Laatstgenoemde krijgt nog de beste kans op de 1-2 maar zijn duikkopbal gaat over de goal en ook de vallende kopbal van Solanke verdwijnt aan de verkeerde kant van de paal. In de laatste  paar minuten zou Newcastle hun loopgraven zelfs nog verlaten en dan is het direct gevaarlijk met een vrije trap en corner, maar zoveel onrecht blijft Liverpool bespaard. Het blijft bij 1-1 en wederom 2 dure verliespunten erbij. Na afloop is Klopp van mening dat het zeer spoedig allemaal goed komt met de rode doelpuntenmachine vanwege het grote aantal kansen wat iedere wedstrijd weer wordt gecreëerd. Maar dat voor nu iedereen zeer teleurgesteld is. Nou gezien de reakties op de Alsin site zijn wij de fans dit ook. En ik sluit ook niet uit dat het tij zal keren maar hopelijk is de opgelopen schade dan niet alweer veel te groot. 

Stadion: St. James' Park Newcastle
Toeschouwers: 52.303
Scheidsrechter: Craig Pawson

Doelpunten: Coutinho 29, Joselu 36
Gele kaarten: Perez 55, Gomez 58

Liverpool:  Mignolet, Gomez, Matip, Lovren, Moreno, Henderson, Wijnaldum, Coutinho, Salah (Oxlade-Chamberlain 84), Mane (Solanke 74) Sturridge (Firmino 74).

Newcastle utd: Elliot, Yedlin, Lascelles, Clark, Manquillo, Shelvey, Merino (Hayden 74), Ritchie, Pérez (Diamé 90+1), Atsu, Joselu (Gayle 79)
Manager: Rafael Benitez

bron: John
Deel dit op social media Bekijk gerelateerde items