Liverpool vs Burnley

wedstrijdverslag zaterdag, 16 sep 2017 // 18:18 uur

16 September 2017: Liverpool - Burnley (1-1)1-1

Na afloop zei Jürgen Klopp dat het geluk vandaag géén Liverpoolshirt droeg. Geluk? Wel reed er een witte bus rond in het strafschopgebied van de tegenstander. En steeds meer wordt pijnlijk duidelijk dat The Reds met een halfvol karretje de supermarkt zijn uitgereden in augustus, toen de transfermarkt in volle gang was. En er kennelijk niet een goede centrale verdediger op te halen viel die aan de kwaliteitseisen van de Duitse coach voldeed.
Deze middag had in het teken moeten staan van de terugkeer van de “verloren” Braziliaan. Voor Philippe Coutinho werd ook meteen het halve middenveld omgegooid. James Milner als aanvoerder, en dat betekende Jordan Henderson op de bank, naast Georginio Wijnaldum. Als spits mocht Daniel Sturridge weer eens beginnen. Op Anfield gingen de fans er eens goed voor zitten. Dit moest toch een doelpuntenfestijn gaan worden?
Burnley stond vóór aanvang even hoog op de ranglijst. De ploeg die vorig seizoen 5 punten pakte tegen Liverpool, maar ook 14 keer buitenshuis verloor, was niet van plan om zich zo maar te laten slachten. En al snel werd de verdedigende tactiek van de gasten zichtbaar. Vijf verdedigers op lijn als Liverpool op de vijandelijke helft opstoomde. En een witte driehoek met de punt naar voren als de thuisploeg in het strafschopgebied kwam. De ene na de andere aanvalspoging van The Reds strandde, Mohamed Salah was keer op keer gevaarlijk vanaf de zijkant, net als Coutinho. Telkens zat er een wit been tussen, of kwam de bal tussen de linies terecht. Het kraakte en piepte behoorlijk bij Burnley achterin, maar na twintig minuten begonnen ook de gasten aan opbouwen toe te komen. Er volgden wat speldenprikjes, en de eerste de beste goede poging was meteen raak. Uiteraard, zou je haast zeggen, mét de nadrukkelijke hulp. Ragnar Klavan en Joël Matip grepen beiden niet in toen Wood koppend teruglegde op de inmiddels volkomen vrijgelaten Arfield. Die had allang gezien in welke hoek hij Simon Mignolet kansloos ging laten: 0-1
Lang duurde die voorsprong niet. Een mooie lange bal van Emre Can op Salah, en de Egyptenaar rondde koel en laag af voor de verdiende gelijkmaker. Op Anfield kregen de mensen weer hoop. Er was maar één ploeg in de aanval. Er werd behoorlijk gebeukt op de witte muur, maar die zou geen krimp meer geven.
Ook niet in de tweede helft. Sterker nog, de gasten hadden zelfs nog een paar goede kansen op het stelen van de drie punten. Mignolet had een goede reflex op een kopbal van dichtbij door de kompleet ongedekte Mee. Die ook al zijn andere poging door Matip van de lijn gehaald zag worden.
Klopp stuurde ook nog Alex Oxlade-Chamberlain en Dominic Solanke het veld in. De laatste ramde nog een bal tegen de lat. De nieuwe aanvallende impulsen brachten niet de zo gewenste overwinning. En de statistieken beginnen genant te worden. Ook tegen Sevilla waren er behoorlijk wat doelpogingen. Maar de paar keren dat de tegenstander wat probeerde, was het nog raak ook. Effectief voetbal? Nog niet bij The Reds. Bij lange na niet.

Stadion: Anfield  Liverpool
Toeschouwers: 53.231
Scheidsrechter: Roger East

Doelpunten:  Arfield 27, Salah 30
Gele kaarten: Pope 56, Cork 90+3, Can 90+3

Liverpool: Mignolet, Alexander-Arnold, Matip, Klavan, Robertson, Milner, Can, Coutinho (Solanke 78), Salah, Firmino (Oxlade-Chamberlain 79), Sturridge.

Burnley: Pope, Lowton, Tarkowski, Mee, Ward, Berg Gudmundsson (Barnes  60), Cork, Defour (Westwood 87), Brady, Arfield, Wood (Vokes 87)
Manager: Sean Dyche

bron: Joop
Deel dit op social media Bekijk gerelateerde items