Verslag; Liverpool F.C. - Burnley

Foto Verslag; Liverpool F.C. - Burnley
algemeen zaterdag, 11 jul 2020 // 20:57 uur

Liverpool – Burnley

Henderson is voor de rest van het seizoen uitgeschakeld. Op zijn plaats mag Curtis Jones in de basis starten. Alexander Arnold begint op de bank en Neco Williams mag op zijn plek beginnen. Het leek er op dat we gingen beginnen zoals tegen Brighton, een heel vroege fout, maar het loopt, helaas voor ons, met een sisser af. Het is breien, een muur van lichtblauw waar moeilijk doorheen te voetballen is. Na een uitbraak van Robertson lukt het Salah niet de bal te raken en zo te scoren. Firmino baalt er duidelijk van dat hij dit seizoen nog niet op Anfield heeft gescoord en pikt in de 16 de bal af van Mané. Gelukkig kan iedereen er wel om lachen. Vlak daarna wordt Salah behoorlijk hard tegen de grond gewerkt. Een vrije trap op een mooie plek. Helaas trapt Salah hoog over. Als we er doorheen komen, zijn we ook direct gevaarlijk. Ook Jones krijgt, na mooi aangeven van Firmino, een prachtkans, maar was een makkie voor de keeper. Een veel moeilijkere safe een paar minuten later op een bal van Salah die je bijna al telde. Je kunt wel zien dat dit de keeper is die dit seizoen de meeste keren de 0 heeft gehouden. Ondanks het breien komen we er dus wel regelmatig doorheen, het is een leuke wedstrijd om te zien en je zou denken dat een goal niet lang meer op zich zal laten wachten. Zou ook fijn zijn voor Alisson, dan kan hij op gelijke hoogte komen in de race om de Golden Glove. Burnley krijgt een corner waarbij Alisson vreselijk gehinderd wordt, maar de scheids vindt het niets. Gelukkig weten we de daaropvolgende corner goed weg te werken. Ja!!!!! Uit compleet onverwachte hoek! 1-0 Kopbal Andy Robertson vanaf de rechterkant! Super mooi aangegeven door Fabinho. Prachtig! Aan t einde van de extra tijd redt Pope wederom magistraal op een knal van Mané.

Tweede helft. Firmino komt prachtig vrij, krijgt de bal prachtig en schiet prachtig….op de paal. Het is hem zo gegund, maar het komt maar niet. Het spelbeeld is ongeveer hetzelfde als dat van de eerste helft. Heel veel kansen, Burnley dat vooral verdedigt en af en toe uitkomt. Dubbele wissel Burnley in de 65e minuut: Pieters eraf, Gudmundsson erin en Wood eraf en Vydra erin. Een paar minuten later staat er een dubbele wissel voor ons klaar: Keita en TAA. Zij komen erin voor Williams en Jones. En toen was het 1-1. Rodriguez scoort uit het niets. Dit is een typisch gevalletje ‘eigen schuld, dikke bult’. Als je zo veel kansen krijgt en ze niet benut, dan krijg je dit soort tafrelen. Burnley ruikt bloed, ze zijn fel en bij ons wil het niet meer echt lopen. Gomez pakt geel. Hij heeft de laatste tijd altijd wel een dingetje. Vandaag wel iets sterker dan de laatste paar wedstrijden, maar soms hou je je hart vast. Voor de laatste 10 minuten mag Oxlade Chamberlain de plek van Wijnaldum innemen. We worden heel erg gered door de lat. Het is een gekkenhuis voor de goal van Alisson. Salah wordt onderuit geschopt, Bardsley krijgt geel. In de extra tijd krijgt ook Pope nog geel. Tijdrekken. Salah mist ook een heel makkelijke kans. Dat kon wel eens de laatste kans zijn van deze wedstrijd. Puntverlies op Anfield, dat is lang geleden. Gelukkig is de titel al binnen.