ALSIN BEZOEKT LIVERPOOL – WEST HAM UNITED

Foto ALSIN BEZOEKT LIVERPOOL – WEST HAM UNITED
ALSIN woensdag, 16 mrt 2022 // 09:44 uur

ALSIN BEZOEKT LIVERPOOL – WEST HAM UNITED

Een groep van ruim 20 mensen (mannen, vrouwen en we hadden ook een apprentice, Hannah in de kinderwagen) heeft op zaterdag 5 maart de competitiewedstrijd Liverpool – West Ham United live in stadion Anfield Road meegemaakt. Een deel van de mensen stond op de hoogste rij (76) van de Kop, terwijl een ander deel zich aan de overzijde bevond, de in staat van verbouwing zijnde Anfield Road Stand. Niet alleen tijdens de wedstrijd was er volop sfeer, maar ook ervoor, en vooral ook daarna.

Het viel voor sommigen van ons niet mee om de wedstrijd tijdig te halen. Enkele spionnen waren al ver vooruit gestuurd en waren al eerder in de week naar Good Old England overgestoken. Velen zaten op vlucht EZY 7008 van Easy Jet op vrijdagmiddag. Dan waren ook nog de pechvogels die al boven de Noordzee hingen maar die terugkeerden naar Schiphol omdat het vliegtuig pijn in zijn buik kreeg. En tenslotte was er nog een lastige reis die via Manchester liep, maar dan ook nog bij nacht en ontij. Het viel niet voor iedereen mee dus. In plukjes werd op meerdere plaatsen het diner van de vrijdagavond genoten. In ieder geval was er een flink plukje fans met hamburgers en vissen aan het schuiven in de Seven Seas. Voor velen werd het nachtwerk bekende uitgaansleven.

De volgende dag was de meeting rond 15.00 uur in the Albert. Terecht merkte Dirk daarbij op dat deze pub weliswaar razend populair is onder fans, maar ook razend ongezond. En dat kon je ook meteen bij binnenkomst ruiken. En dus werd de voorpret op zaterdagmiddag verlegd naar hotel Anfield, dat 200 meter van het stadion ligt en waar in de tuin een geweldige partytent overeind was getrokken. Een 3 koppige band maakte de gezelligheid compleet. 

Ruim op tijd zocht een ieder zijn plekje in het stadion, op de Kop dan wel aan de overzijde. Heerlijk meezingen met ons strijdlied en daarna twee keer drie kwartier spanning. Niet alleen omdat onze favorieten uiteindelijk op één treffer bleven steken, gescoord door Sadio na een voorzet van TAA, maar ook omdat West Ham ook zijn kansjes en kansen kreeg. Zo kregen ze in één aanval zelfs 4 dotten van kansen tegelijk, maar de flipperkast eindigde niet in het net achter Becker. Aan de andere kant had Mo pech met een bal tegen Fabianski op. Het was niet buitengewoon spectaculair, maar gewoon wel weer heerlijk om er weer een keer  bij te zijn en de drie punten te pakken.

 Alom tevredenheid dus toen de grote groep zich weer terug naar hotel Anfield begaf. De afterparty was er eentje om nooit te vergeten en werd door velen besloten met een diner in de stad bij Zorba. Aldaar klonken geluiden van een ontmoeting met Konaté, en inderdaad kwamen de foto’s ook door van Laurien, Konaté mocht op de foto met enkele Alsin leden bij het Turkse Steakhouse in Boldstreet ! Zondag betekende voor velen, al dan niet voorzien van een full English breakfast, dat de terugtocht moest worden aanvaard. Anderen zetten nog even door en kwamen met de jarige John uit bij de Cavernclub, alwaar John een terechte aubade ten deel viel. Eentje was er sneaky tussenuit geknepen om de vijand te bespioneren voor onze Jurgen, die daardoor tijdens de komende wedstrijden tegen Shitty niet meer verrast kan worden.

 Langzaam druppelden de restanten van de groep uiteindelijk terug naar het vaderland, al dan niet via Manchester en/of Keulen. En helaas greep corona laf om zich heen en greep onder meer onze apprentice Hannah bij de kladden. Gelukkig is ondertussen iedereen weer terug waar die hoort te zijn, maar dat neemt niet weg dat velen de route maar wat graag nog eens over willen doen. En dan kom ik toch vooral uit bij Kim. En ook anderen die zich hebben ingezet om dit mogelijk te maken. Het was een fantastisch feest om mee te maken. Perfect hoe we ineens een hele leuke groep waren. De organisatoren (en alle groepsleden) hebben mijn eeuwige dank en respect.

YNWA, Theo

Deel dit op social media Bekijk gerelateerde items