Verslag; Lincoln City - Liverpool F.C.

Foto Verslag; Lincoln City - Liverpool F.C.
wedstrijdverslag vrijdag, 25 sep 2020 // 12:41 uur

Gisteren op een fris en winderig veld in Lincoln moest LFC de 4e ronde zien te halen tegen de plaatselijke league one club.
Klopp had Lijnders de persconferentie laten doen en even denk je dan toch, oh jee neem je het enigzins serieus? Het antwoord
hierop is ja, want de basiself was enorm aangepast maar niet zwak !! Adrian, N. Williams, R. Williams (grootste verrassing), Van Dijk,
Tsimikas, Grujic, Jones, Elliott, Shaqiri, Minimino en Origi. Daarmee kun je prima voor de dag komen.
In Nederland waren we veroordeelt tot een stream. De eerste minuten was de bal eigenlijk alleen voor de gasten. Nog voor de 10 minuten is aan de rechterkant een vrije trap toegekend aan LFC. En de eindelijk weer fitte Shaqiri meldt zich hiervoor. En wow hij is het
niet verleerd. De Zwitser krult de bal geweldig in de kruising 0 - 1. Liverpool blijft heer en meester en bij de counters van Lincoln is de verdediging onder leiding van captain Van Dijk op z'n hoede. Na wederom 9 minuten is het weer raak, de bal wordt vanaf rechts voor gegeven en lijkt te worden weggewerkt, echter Minamino staat op randje 16 precies goed en draait de bal prachtig in dezelfde hoek waar eerder de 0-1 binnenviel, 0 - 2. Rond de 30e minuut kreeg Lincoln dan hun eerste kans maar deze werd van dichtbij over geschoten. Kort hierop liet Jones zien hoe je een bal wel binnenschiet. Rhys Williams speelde Origi aan die goed op Jones kopte, deze scouser draaide en schoot geweldig in dezelfde hoek als de voorgaande 2, 0 - 3. Even later eigenlijk een kopie van de 3e, wederom Jones alleen deze werd iets aangeraakt 0 - 4. Dit was tevens de ruststand.

Na de thee bleef Van Dijk achter en werd vervangen door Fabinho. Maar dit leek niets uit te maken, want al na 20 seconden werd het
0 - 5 door de 2e goal van Minamino. De inzet van Elliott werd nog door de keeper gekeerd maar de rebound is een prooi voor de gretige Japanner. Hierna liet Liverpool de teugels duidelijk vieren en verslapte de concentratie bij meerdere spelers. Lincoln kreeg meerdere grote kansen maar Adrian liet een prima vorm zien. Met nog iets meer dan een half uur op de klok was daar het debuut van Diogo Jota voor Elliott. De Portugees was koud in het veld of de thuisclub deed iets terug. Nadat Neco Williams de bal eenvoudig verspeelde op het middenveld was het Rhys Williams die 2x mis zat met een ingreep en Tayo Edun kon rustig de linkerhoek uitkiezen van Adrian die kansloos was, 1 - 5. Hierna leek LFC iets meer bij de les en dus kwamen er weer kansen op een 6e treffer. Tsimikas was dichtbij een treffer maar zijn schot ging net naast. Maar de gretige Grujic was wel succesvol enige tijd later. Met een droge knal laat hij de keeper kansloos in de lange hoek 1 - 6. Maar de thuisclub is nog niet klaar en luttele minuten later is het landgenoot Lewis Montsma ( ex - FC Dordrecht) die een corner binnenkopt 2 - 6. Het laatste woord aan deze door de vele goals vermakelijke wedstrijd is aan Liverpool. Nadat eerst nog wat kansen werden gemist is het vlak voor tijd Origi die net als Grujic hard de lange hoek zoekt, de keeper kan de bal nog raken maar niet keren 2 - 7.

In de volgende ronde die al volgende week gespeeld gaat worden is Arsenal op Anfield de tegenstander. Saillant detail deze tegenstander is maandag ook de opponent voor de premier league.