april 2017

Inhoud

Mededeling van het bestuur
Belevenissen Perry en Xavi Borgers
De column van Joop
Uitnodiging fanweekend Flemish Reds 8 oktober 2017
Belevenissen Dennis Deen
 


Jurgen
April komt eraan en gewoontegetrouw wordt er nu voor de prijzen gestreden in de diverse competities. Helaas voor ons is een CL plaats ( en liefst een rechtstreekse) het enige nog haalbare. Moeten we daar ontgoocheld over zijn. Deels wel omdat we op een gegeven moment zelfs top of the league waren en velen al gingen dromen maar die droom was snel weer over in januari. Ook Klopp stond op een gegeven moment  al zo goed als aan de deur. Zo gaat dat met supporters als je team wint tegen de toppers en faalt tegen de ploegen die onder je staan.  We hebben de meeste doelpunten gescoord maar ook de meeste tegen uit de top zes. We hebben enkele toppers nodig en dan vooral in de centrale as zowel achteraan als het midden,  maar die ook autoriteir zijn en de rust bewaren als dat nodig is.  Ik ben benieuwd naar Jurgen zijn zomerplannen en waar de accenten gaan liggen maar dat we volgend

seizoen sterker zijn daar twijfel ik niet aan, hopelijk met een rechtstreeks ticket voor de Champions League.
 
You’ll never walk alone.... Marc
 
Voorzitter:
 Ik wil in deze nieuwsbrief beginnen met een mededeling mijnentwege.  Wegens tijdsgebrek kom ik er de laatste maanden niet meer toe de nodige tijd vrij te maken voor Alsin. Als voorzitter van Alsin voel ik mij daar uiteraard schuldig over omdat toch van beleidsmensen verwacht wordt met ideeën en nieuwe initiatieven voor de dag te komen. Deze tijd die ik vroeger wel gedeeltelijk in Alsin stopte gaat nu bijna volledig naar het moderniseren ( of aanpassen aan de hedendaagse wetgeving en vereisten om competitief te zijn op de markt)  van mijn bedrijf. Het is geenszins mijn ambitie om mijn taak als voorzitter op te geven maar  als iemand zich geroepen voelt deze over te nemen of een andere bestuursfunctie ziet zitten laat het ons gerust weten. Alsin is een goed gestructureerde vereniging die ook vlot draait, we hebbende voorbije 15 jaar steeds vooruit gedacht en dat is ook nodig om op alles voorbereid te zijn op de toekomst. Nieuwe ideeën en discussies daaromtrent zijn onontbeerlijk om de vinger aan de pols te houden. Mensen met een hart voor Liverpool die het reilen en zeilen van de club van nabij volgen en ook af en toe onze Reds live aan het werk zien mogen zich aangesproken voelen om deze taak in overweging te nemen. Alsin ligt me te nauw aan het hart vanwege de mooie momenten de voorbije 10 jaar om alles zomaar te laten zoals het nu is, misschien en ook zeer waarschijnlijk zal de tijd wel terugkomen dat ik de tijd en energie vind  om er weer volle bak en zonder andere kopzorgen tegenaan te gaan. Mocht je enige ambitie hebben om iets te willen doen voor Alsin maar je twijfelt nog of zit met vragen, aarzel dan zeker niet, zo is het met mij ook gegaan destijds …Marc
 
 
Tickets
Voor het komende jaar heeft het bestuur besloten om de aanvraag bij Liverpool FC te veranderen. We gaan geen 6 wedstrijden met 14 kaarten aanvragen maar 10 wedstrijden met 6 kaarten. Dit houdt inderdaad in dat er minder kaarten beschikbaar zullen zijn in theorie. Echter gezien onze ervaringen de laatste jaren met Liverpool is het  niet meer realistisch dat wij voor 6 wedstrijden daadwerkelijk  14 kaarten zullen ontvangen. Met 6 kaarten per wedstrijd zien we meer kansen. Daarnaast heeft de ervaring aangetoond dat er veel  belangstelling is voor de kaarten van Marc, die we elke wedstrijd  beschikbaar hebben. Alles afwegende zijn we tot deze keuze gekomen. Ook zullen we vooraf niet bekend meer maken welke wedstrijden er aangevraagd gaan worden tenzij de toekenning te dicht op de aangevraagde wedstrijd zit. Het moet allemaal wel te plannen blijven 
 
Website
We halen langzaam de eerste sponsoren binnen voor onze nieuwe website. Ook kunnen we melden dat voetbal.com ons gaat voorzien van al het Liverpool FC nieuws. Dit nieuws wordt automatisch 1 op 1 doorgezet door hun. Inruil hiervoor zullen ze advertentie ruimte  krijgen van ons. Voor het verder ontwikkelen van de website staan we 
open voor jullie ideeën. Heb je ideeën of suggesties dan kun je ze mailen naar secretaris@liverpoolfc.nl
 
Meetings
Graag zouden we de leden vragen om mogelijke locaties aan te brengen voor meetings. Hiervoor kun je mailen naar 
info@liverpoolfc.nl.
 
 
 
 
Nu Xavi onderhand een wandelende LFC-encyclopedie aan het worden is,werd het ook tijd voor zijn tweede bezoek aan Anfield. Zijn eerste bezoek LFC-Besiktas 2 jaar geleden had toch wel indruk gemaakt en sindsdien doorlopend de vraag:…” Pap,wanneer kan ik nou weer eens mee…”? Jullie willen niet weten wat er zich heeft afgespeeld in huize Borgers toen ik hem (uiteindelijk 2 dagen vantevoren) meldde dat ik naar de Europa League finale in Basel ging….
 
Mijn argument dat ik altijd gebruikte (“Jongen,jij bent 1 van de weinigen die live Balotelli voor LFC heeft zien scoren”) was uitgewerkt! Anyway een mooie gelegenheid dus als je Liverpool-Arsenal op het programma  ziet staan in de Carnavalsweek,geen rekening met school hoeft te houden ed.
Moeder de vrouw is zelfstandig reisbureau,dus haar maar eens gevraagd of we gelijk een hele week daar konden zijn,na al die jaren nog steeds niet de Fab Four Tour met een taxi gedaan,iets wat al best lang op mijn lijstje staat,maar als je normaalgesproken met de mannen en niet met je gezin gaat kom je daar niet aan toe,haha
 
Toch werd een ander idee geopperd…we gaan vooraf naar Dublin en we vliegen vanuit Dublin naar Liverpool; tja Dublin nooit geweest nog en leek me ook wel leuk! Zo gezegd, zo gedaan, dinsdagochtend naar Schiphol, onderweg even gezwaaid naar Engeland en smiddags landen in Dublin. Ik zie veel gelijkenissen met de mensen aan de overkant. Veel bleke, joviale en behulpzame mensen die ook hier bij een zeer mager zonnestraaltje bij een temperatuur van 5 graden al met korte mouw of broek over straat gaan. Absolute aanrader is het Guinness Storehouse waar het wereldberoemde bier wordt geproduceerd. Per huizenblok ongeveer 1 kerk…niet normaal hoeveel er daar staan en heel het centrum op de schop, want binnen 1 jaar moest het hele tramspoor door de hele stad vernieuwd worden. Van meerdere mensen daar vernomen, dat een rondreis door Ierland (wel tijdens de zomermaanden is wel aan te bevelen) prachtig moet zijn. En…in Dublin ook een Official LFC Clubshop! Goudeerlijk vertelt een medewerker dat ik dezelfde producten beter in Liverpool kan kopen; sterling t.o. euro…
Wanneer je de trein neemt vanuit Connolly station ben je binnen 8 haltes aan de kust in Howth, we hebben dus ook de kliffen van Howth bedwongen, mooie panorama’s, wandelroutes en foto’s! Terug beneden fish and chips met een pot Guinness als beloning voor de inspanningen.
Op donderdagavond dan toch naar Liverpool, een vlucht die NOG korter is dan vanuit Schiphol…Gelijk naar het Novotel in Hanover Street en ons daar geïnstalleerd.
Op vrijdag dan eindelijk voor zoonlief…clubshop bezoek en stadiontour op Anfield! Lekker vroeg al (rond 10 uur) taxi naar Anfield en het “nieuwe” Anfield tot je laten komen. Erg benieuwd naar de nieuwe tribune;i k heb de sloopwerkzaamheden,bouwputten en casco tribune wel gezien, maar nog niet als opgeleverd eindresultaat.
Voor de clubshop (The Kop,Walton Breck Road) ons af laten zetten en maar eens nieuwsgierig rond het stadion gelopen. Ik moet zeggen, het eindresultaat is mooi, aan de andere kant…ik hoop dat ze aan de andere zijde (achterkant Kop,richting The Arkles en voormalig Oakfield) de zaak laten zoals het nu is. Het traditionele oude stadion is natuurlijk niet meer van deze tijd en je moet mee in de wedloop gezien de toeschouwersaantallen, recettes ed, maar jammer vind ik het wel. Een supermoderne nieuwe gevel, brede trappen, een fanzone met live stage voor bands, de nieuwe clubshop is in aanbouw (links naast The Albert) en wordt 4 x zo groot, een statig receptie en de spelerbus rijdt door een rolpoort, de spelers kun je zien uitstappen nu op een groot scherm.
Gezien deze nieuwe ontwikkelingen maar weer eens een stadiontour gedaan, die nieuwe tribune en ruimtes maar eens bekijken. Maar wat blijkt….;je komt niet op de nieuwe tribune…de dressing room, players lounge, press room ed zijn allemaal “instant”.
Het is een tijdelijke oplossing,alles in (overigens wel in clubkleuren ed) aangeklede “containers”…we zijn eigenlijk in de nieuwe parkeergarage die het later zal worden. Ook een kijkje nemen bij de dikke auto’s van spelers zal in de toekomst dan niet meer kunnen. Ik vind het een beetje een tourist trap,voor de rondleiding wordt er niets over gemeld.Ook vanuit de trapjes het veld opkomen gebeurt niet meer maar ja…Achter Anfield Road ligt Stanley Park en door het rooien van bomen zie je nu Goodison ook goed liggen.Verder komt naast het stadion nog een hotel,winkelvoorzieningen ed.Tip voor iedereen:boek tijdig je hotel,op wedstrijddagen was het al lastig,nu met de nieuwe Main Stand komen 8500 bezoekers extra naar de stad,het aantal hotels en taxi’s groeit niet relatief mee in deze!
Na stadiumtour nog maar eens het museum in want ik had The Steven Gerrard Collection nog niet gezien!Geruilde wedstrijdshirts,England Caps-petjes en medailles liggen er uitgestald met natuurlijk zijn finest moments virtueel weergegeven.Daarna de credit card beetje belast in de clubshop en terug naar het centrum.Idee geopperd om te beginnen in de L1,want…och ja daar is nog een clubshop… Verder gewinkeld en ’s avonds bij Gusto in the Docks gegeten,altijd goed!
Matchday 
De wedstrijd is om 17.30 uur dus lekker op het gemakje ontbijt en nog wat winkelen in het centrum,de spanning stijgt,Xavi vraagt om de tien minuten:”…hoe lang nog voordat we gaan…?”
Uiteindelijk maar eens 15.15 uur taxi richting stadion genomen,de verkeersdrukte is immens en vroegtijdig stappen we maar uit de taxi om de laatste kilometer lopend te overbruggen.
Gezellig druk al en ik zie een Arsenal supporter in zo’n Puma slaapzak (net als zijn grote voorbeeld) voor me lopen.
Nu dan zicht op het gebied rond het stadion…big screen is aan,er speelt een live band,later worden er quizjes gehouden met het publiek en kun je prijzen winnen.Mark Lawrenson zit in een omgebouwde zeecontainer verslag te doen voor de BBC.Trapjes op bij de nieuwe Main Stand en gewacht op de spelersbus en idd….rolpoortje gaat open,busje verdwijnt…op het scherm zien we dat er een paar happy few binnen mogen staan en de spelers kunnen benaderen.
Hoe we daar bij kunnen komen een volgende keer moet ik eens uitzoeken,maar toch wel enigszins jammer dat je ze niet meer live uit de bus naar binnen ziet stappen.Nu dan maar snel naar onze plaats op Anfield Road M-vak,een plaats waar je alles prima kunt volgen. 
Tja en dan ben je in afwachting van wat komen gaat en hoor je iedereen verwonderd zijn,dat Wenger Alexis Sanchez niet opstelt,ik vind dit de beste speler van Arsenal,dus prima hoor…17.30 uur kick off,de tribunes maken een hoop herrie en we staan aan de goede zijde want voor onze neus scoort eerst Firmino en daarna Mane.Het spel gaat met 200 per uur de combinaties zijn flitsend en onze jongens snijden meermaals,als een mes door zachte boter,door de defensie van een zwaar tegenvallend Arsenal.Vanaf de tribune zie je de vaak vertwijfelde gezichten van Arsenal spelers,Ozil wordt gemist,hun voorhoede speelt niks klaar.Hopelijk wordt het weer een 5-1 zoals bijna precies 3 jaar geleden (Skrtel 2 x haha…) Als je ziet hoeveel werk zo’n Firmino verricht dat is ongelooflijk net als Wijnaldum,wat een fijne box-to-box player is dat geworden!Klavan blinkt uit tegen Giroud,slechts Emre Can valt me een beetje tegen (ik vind dat hij een beetje stil staat in zijn ontwikkeling eerlijk gezegd) en Matip is geregeld slordig in zijn passing en controle.Bij rust dus 2-0,iedereen euforisch,in de rust komt coryfee en oud-speler Alan Kennedy en een gelukkige uit het publiek latje-trap doen vanaf rand 16.Van zijn 5 pogingen raken er 2 daadwerkelijk de lat,een ovationeel applaus is zijn deel!
Kwartiertje later…de 2e helft;en wat blijkt…Wenger heeft het licht gezien en brengt Sanchez in…
En vanaf minuut 46 zien we dan ook een andere wedstrijd,veel creativiteit,aanvallende dreiging en van deze invaller komt dan ook de assist voor de aansluitingstreffer van Welbeck.Vanaf de zijkant 16 legt hij hem in de loop van Welbeck die hem over Mignolet stift. 2-1 Oei…
Nog een haf uur te gaan,een open wedstrijd nu,Arsenal dringt aan echter Liverpool krijgt ook zijn kansen oa bal op de paal.Echter een hecht collectief houdt vandaag stand,sterker nog in blessuretijd scoort Wijnaldum de 3-1,het stadion ontploft!Gelijk minuut later eindsignaal en 3 punten rijker,Arsenal gepasseerd en we houden aansluiting voor een CL-plaats,de schandalige vertoning tegen Leicester eerder die week is vergeten.
Op het moment dat ik dit schrijf is de volgende wedstrijd tegen Burnley nog niet gespeeld.Het zal toch niet,dat ze het daar weer gaan weggeven,hoop je dan.
Hoe dan ook na de wedstrijd de bus naar het centrum genomen en bij Church Street iedereen eruit.In het hotel aangekomen wemelt het al van feestvierders in rode shirts,geweldig!
Een geweldige ervaring was het voor Xavi,enige nadeel zal zijn dat een interval van 2 jaar voor hem om Anfield te bezoeken echt onacceptabel is geworden!We zullen zien wat de toekomst brengt!
Langs deze weg breng ik ook een groet aan Leon en Richard Nieuwmeijer, de 2 Alsinners die naast onze ook deze prachtige wedstrijd beleefden. (Hup Twente…)
YNWA
Perry
 
Drie maanden van uitersten. Niet verloren van ploegen uit de top-6. Hopeloos voetbal tegen ploegen uit de onderste regionen.  En om het nog bonter te maken: met een B-keuze in beide bekertournooien  uitgeschakeld worden. Het verschil tussen de grote meneren en de mindere goden in de selectie werd pijnlijk duidelijk. Is het geld het probleem op Anfield? Misschien. Überhaupt het aantrekken van spelers, denk ik. Want men kiest tegenwoordig nog steeds liever voor Londen of Manchester. Daarom is het ook meer dan ooit een must dat The Reds dit seizoen in de top-4 eindigen. En dat hebben ze nog steeds helemaal in eigen hand. Tegen alle topploegen is al gespeeld, nu volgen eigenlijk alleen nog maar de middenmoters en de laagvliegers. Dat moet toch te doen zijn, denkt de normale voetballiefhebber. Maar de Liverpoolfans schieten in de rode vlekken. Want juist de partijen tegen de laagvliegers waren niet om aan te gluren, zo slecht. Kostbare punten gingen recent verloren door kansloos voetbal, op bezoek bij Hull en Leicester. Alle komende tegenstanders kennen het recept inmiddels van buiten: gooi de verdediging op slot, loop hun middenvelders voor de voeten en vlieg er vanaf de aftrap boven op.Grote kans op succes, wanneer The Reds op bezoek komen.
Voor dat probleem heeft Jürgen Klopp nog steeds geen adequate oplossing. Zorgelijk. Snelle jongens op de flanken, maar mislukt de aanval, dan is de tegenstander meestal nóg sneller bij het doel van onze Belg. En de gaten in de onderlinge linies zijn de laatste maanden vaak fataal.
Zelfs een kind ziet de oplossing(en). Centraal achterin een veldheer en een houthakker. Op het middenveld een grote,  regisserende meneer. En in de spits een etterbak. Een die snel is, en ook kan koppen. Maar dit roep ik z’n beetje elk seizoen.  Alleen met andere termen. Knijpt Klopp z’n spelers uit? Dat geloof ik niet. Want tegen de topploegen konden ze het prima bijhouden. Het is eerder een mentale kwestie. Tegen die andere teams moet de knop om in de bovenkamer. Anders voetballen. Slim positie kiezen en de bal snel rond laten gaan. Je ziet veel ploegen vroeg storen, de aanvallers lopen al snel op de opbouwende verdedigers af. Dan ligt er achter die aanvallers dus ruimte, en dáár moet je gebruik van maken.  Niet moeilijk, toch? Dat moet in te passen zijn. Klopp mag komende zomer weer met geld smijten. Dan mogen, nee moeten er ook spelers vertrekken. Alle respect voor Lucas, nu de langstdienende speler, maar zijn houdsbaarheidsdatum nadert rap. Wat Moreno nog op Anfield doet, weet niemand. Met Sturridge ben ik ook wel klaar. Komt Ings weer terug op niveau? En de verdedigers moeten nu wel heel gauw naar een cursus
 
Beste leden ook dit jaar is alsin uitgenodigd op de fandag van Flemish Red.
Naar jaarlijkse gewoonte nodigen we jullie uit voor de fandag van de Flemish Reds in WESTENDE. Ze vindt dit jaar plaats zaterdag 7 oktober 2027. 
Zoals op de vorige fandag aangekondigd kunnen we jullie mededelen dat niemand minder dan Jamie Carragher onze rangen zal versterken op de jaarlijkse fandag.Hij zal vergezeld en begeleid worden door een professionele show o.l.v. 5-times-organisation uit Liverpool.
Aan sfeer & gezelligheid, drank & hapjes zal het opnieuw niet ontbreken en qua muzikale omlijsting hebben we op zeker gespeeld.
Op algemene vraag zal FIXXXER voor de 2e keer optreden op onze fandag.
DJ Jonah zal bewijzen dat het niet enkel bij mix-cd’tjes van busreizen blijft maar dat hij live ook z’n mannetje kan staan. Ambiance verzekerd!
En misschien hebben we ook nog een verrassing in petto (to be confirmed).
zaterdag 7 oktober 2017
Op zaterdag 7 oktober 2017 organiseren de Flemish Reds hun fandag. Deze zal plaats vinden in Calidris te Westende, Strandlaan 1 8434 Westende. 
Hieronder het programma
- 14.00u: Deuren Open - Ontvangst op basis van cava, receptie met allerlei hapjes.
- 14.00u – 16.30u: Speech voorzitter, tombola en achtergrondmuziek
- 16.30u – 18.00u: Meet & greet met Jamie Carragher
- 17.00u – 20.00u: Doorlopend frietkot. (1 zak friet, 2 stukken vlees naar keuze, saus à volonté, mogelijkheid om vlees en/of frieten bij te kopen mits cash te betalen aan de friturist) 
- 18.00u – 19.30u: Live ‘Jamie Carragher-show’, u aangeboden door 5-times-organisation.
- 20.00u – 21.30u: Live optreden van FIXXXER. (Metallica, Foo Fighters, Iron Maiden, U2, Pearl Jam, Nirvana en andere gitaarrotzooi, gebracht door 6-koppige band onder leiding van Steve Roossens, lid v/d FLR)
- 21.30u – 22.00u: Verloten per opbod van gesigneerd materiaal van en voor de 23-Foundation. (gebeurt door Jamie Carragher en Mike Lepic)
- 22.00u – 01.30u: DJ Jonah 
- 01.30u – 02.00u: Achtergrondmuziek en einde fandag.
Kostprijs  
- Leden ook Alsin : 55 euro
- Niet-leden: 70 euro
- kinderen tot 12 jaar: 25 euro
Inbegrepen in de kostprijs :
- Receptie op basis van cava en diverse hapjes
- drie drankbonnetjes
- Frietkot (1 zak friet, 2 stukken vlees en saus à volonté)
- meet en greet + bijwonen live show Jamie Carragher
- gezelligheid, optredens en DJ
DJ Jonah :
Gekend van o.a: Rood, MaRicaRock ,Le Dome,…
Flemish Reds lid, spekkevisser en ex-nachtburgemeester Stad Oostende.
Inschrijven voor de fandag
Je schrijft het bedrag over op ons rekeningnummer:610-1969010-01. IBAN: BE43610196901001 (BIC: DEUT BEBE) U kunt storten met de vermelding “fandag Westende 
2017” +alsin en naam
De uiterste inschrijvingsdatum voor de fandag is 29 september 2017.
Het bestuur van de Flemish Reds kan jullie enkel nog bedanken voor het vertrouwen.
You’ll never walk alone!
 
Het moet april 2005 geweest zijn,met een paar vrienden zaten we gezamenlijk de halve finale Liverpool-Chelsea te kijken.....nadat WIJ doorgingen door een goal die nogal controversieel was  ging ik gelijk op zoek naar evt kaartjes!
 De dag erop besloot ik voetbal international aan te schrijven of er reizen gemaakt gingen worden 
naar de CL finale! Het antwoord was dat ze de 2de halve finale wilden afwachten ivm de aanwezigheid van PSV in die andere halve finale! Nadat PSV uitgeschakeld werd konden we gaan 
boeken!! Samen met een maat van me(Peter) hadden we een 3daagse reis geboekt,met als belangrijkste 
voor ons een wedstrijdticket..Aangekomen in Istanbul voelde het gelijk als thuis komen...overal 
waar je keek zag het rood van de Liverpool supporters! Dan de wedstrijddag zelf...je moest echt wel een half uur in de taxi zitten om bij het vernieuwde stadion te komen,wat ook in de middel of nowhere lag! De opbouw was al geweldig.....nu de wedstrijd nog! Naast ons in het stadion raakte we al gauw in gesprek met een canadees die met zijn kleinzoon uit Toronto was komen vliegen om zijn helden te zien spelen! Het wedstrijdverloop is bij ons allemaal bekend.....Nadat we de rust in gingen met 0-3...en alle red fans gingen staan en YNWA begonnen te zingen brak de man uit Toronto en hij werd gestrost door zijn kleinzoon van 12! Toen we uiteindelijk na 6 min! de stand weer hadden recht gezet kon het eigenlijk niet meer fout gaan....de rest is history! Vanuit het stadion zijn we gelijk doorgegaan het centrum van Istanbul in.....zonder een oog dicht te hebben gedaan door naar het vliegveld! Toen hoorden we applaus achtter ons...Jawel hoor de Liverpool spelers arriveerde tegelijkertijd met ons op het vliegveld! Nadat wij hadden ingechekt en ons zouden melden bij balie 15 ,liepen de liverpool helden naar balie 13!!! En aangezien we nog 20 minuten over hadden konden we nog een fotootje maken met onze helden van Istanbul!!! Een trip om nooit meer te vergeten! 2 jaar later weer die finale.....toch maar niet heen gegaan......dit overtreffen we nooit meer YNWA!!
Dennis Deen
 
 
.