Januari 2018

Alsin wenst al haar leden, vrienden en sponsoren een fantastisch 2018!!
Happy New Ye
ar!!! 

Inhoud

Mededeling van het bestuur
De Alsindag
De column van Joop
Belevenissen van Herman Post
Kopite in view
Lezerstrip naar Liverpool vs aartsrivaal
Liverpool de geschiedenis van de stad

Beste vrienden,

Van harte welkom bij weer een nieuwsbrief en aangezien we ineens ook een nieuw jaar aanvatten introduceer ik jullie alvast mee 2018 in. Plannen worden gesmeed, voornemens gemaakt maar als ik er even bij stil sta, hoeft dit allemaal nu te gebeuren. Het is mij ook al overkomen dat ik mij voornam, op 1 januari gaat het gebeuren, dan ga ik mijn leven om gooien, alles wat meer perfecter, mooier, uitdagender, gezonder en wat weet ik niet nog allemaal maar na 10 dagen blijkt er van die goede bedoelingen weinig over te zijn. Een uitdaging die begint niet noodzakelijk bij de start van een nieuw jaar. Na het overvloedig verorberen van kilo’s kalkoen, kroketten, sausjes, ijsjes, taarten en wat weet ik nog allemaal meer tijdens de feestdagen is het aanlokkelijk om daarna wat aan dat overtollige buikvet  te doen. 1 januari is niet automatisch een goede periode om met iets te stoppen wat al jaren als vanzelfsprekend werd beschouwd. Ik zelf zeulde ook jaren met uitdijende vetgolfjes en op een gegeven moment besloot ik er wat aan te doen. Ik koos 3 juni uit, een donderdag, om er aan te beginnen, een dieet dat me meer dan 30 kg deed verliezen en dat ik tot op vandaag nog volhou.

Toch wil ik langs deze weg iedereen die dit jaar met goede voornemens start, veel motivatie, veel sterkte, een goede gezondheid en geluk toewensen aan jezelf en de mensen om je heen. 2018 is ook een Alsinjaar. Het eerste weekend van juni staat volledig in het teken van de Alsindag.
De voorbereidingen zijn al enkele maanden bezig en de grote lijnen zijn uitgetekend. Veel kan ik er overzeggen maar dat ga ik nu nog niet doen, daar hoor je de komende weken en maanden zeker meer over, maar dat het weer gaat zijn kan ik al verzekeren.  Misschien toch één tipje, de Liverpool legend die synoniem (zelfs hij is verantwoordelijk voor deze uitdrukking) staat met supersub heeft al aangegeven graag naar Rotterdam te komen en heeft toegezegd! Verder kan ik je alvast  meegeven dat er een nieuw onderdeel is toegevoegd aan de Alsindag  maar ik hou jullie nog lekker even in spanning. Maandag 15 januari is er een meeting met Liverpool FC, OLSC, the LFC Foundation en ALSIN wat betreft de Alsinday en zien we wat er allemaal mogelijk is binnen de nieuwe regels die van toepassing zijn binnen de club(Lees: Liverpool FC). Hou het eerste weekend van juni 2018 zeker vrij!

Dat is voor het eerst een goed voornemen voor het nieuwe jaar en dat hou je zonder meer vol, tot dan!

Bij deze nodig ik iedereen van harte uit op onze nieuwjaarsreceptie op zondag 14 januari 2018 in Rotterdam, ik kijk er naar uit jullie massaal te begroeten en samen op het nieuwe jaar te klinken.

Proost!

You’ll never walk alone.

 
 
Secretaris:
- Vanaf het seizoen 2018/2019 worden leden voor de eerst volgende ticketronde uitgesloten als men de kaarten na bestellen annuleert. Annuleren brengt ontzettend veel extra werk met zich mee en we moeten hierdoor in eerste instantie onnodig mensen teleurstellen. Kleine note: Als er na toekenning  tickets overblijven mag er wel gewoon besteld worden.
 
- We hebben als bestuur besloten om jullie inzicht te geven in de voordelen die het bestuur geniet ten opzichte van andere leden. Het enige voordeel dat het bestuur geniet is dat het per seizoen twee tickets voorafgaand aan de start van de verkoop mag uitzoeken. Uiteraard worden deze tickets gewoon betaald door de bestuursleden. Dit is een voordeel die door het bestuur verkregen wordt voor het jaarlijkse werk dat geleverd wordt voor Alsin. Het bestuur is niet vrijgesteld van contributie. De tickets die gekozen worden zijn het afgelopen jaar ook niet meegenomen in de toekenning. Om jullie wat meer inzicht te geven hebben wij besloten om de keuze achteraf ieder jaar bekend te maken:  Marc: Heeft geen tickets afgenomen, maar Alsin heeft 4 tickets voor Bournemouth bij de Flemish Reds afgenomen om voldoende tickets beschikbaar te houden voor de andere leden. 
* Marc      :  heeft persoonlijk betaald voor de 4 tickets die hij gebruikt
* Herman  :  2 tickets voor Maribor
* Kevin :  2 tickets voor Brighton
* Kim :  2 tickets voor Hoffenheim
* John :  1 ticket voor Southampton en 1 ticket voor Brighton.
Mochten er vragen zijn naar aanleiding van bovenstaande dan kunnen jullie hiervoor terecht bij Kevin Tibbe via secretaris@liverpoolfc.nl.

- Vorig jaar is er €2.800 geïnvesteerd in de nieuwe website en na een paar kleine kinderziektes is de website nu volledig actueel. Als bestuur zijn we erg blij met het nieuwe ticketing proces wat ons beduidend minder werk kost. Daarnaast weten sponsoren ons goed te vinden en hebben we het afgelopen jaar €1.500,- binnengehaald aan sponsorgelden. Daarnaast is er een lid geweest die ons een zeer gulle donatie heeft gedaan van €1.000,-. Doordat wij de website zo snel terug hebben kunnen verdienen, zijn wij aan het nadenken hoe we verder kunnen investeren in de toekomst van Alsin. Een eerste stap hiervoor is al gezet door het bestuur uit te breiden van 3 naar 5 leden. Hierdoor is er ook meer aandacht gekomen voor het organiseren van meetings en de Alsindag in 2018. Graag zouden wij van de leden ook ideeën ontvangen voor de toekomst van Alsin. Deze ideeën mogen gemaild worden naar Kevin Tibbe via info@liverpoolfc.nl

Beschikbare tickets:
24-02-2018 West Ham utd 1 (groepsboeking).
03-03-2018 Newcastle utd 1
17-03-2018 Watford 1 (groepsboeking )
14-04-2018 Bournemouth 2 (groepsboeking)
14-04-2018 Bournemouth 2
13-05-2018 Brighton 1 (groepsboeking)

Penningmeester: Bij verhuizing gaarne het nieuwe adres doorgeven aan de penningmeester. Bij het aanmaken van accounts voor de  website  woonde ca 10% op een ander adres dan dat wij hadden. Dit geldt ook als je een ander emailadres neemt. Er zijn al totoprijzen verloren gegaan doordat verhuizing niet door gegeven was.
 
Nieuwjaarsreceptie:
Proosten op een nieuw, gezond, sportief goed 2018 met je collega fans!! En dit bij het mooie affiche Liverpool FC. - Manchester City. Namens de meeting commissie maar ook namens het ALSIN bestuur hopen wij op een massale opkomst. De eerste consumptie is voor rekening van ALSIN zodat iedereen kan proosten op een spetterend 2018!!
Waar: Paddy Murphy's Irish Pub
Adres: Rodezand 15, 3011 AM Rotterdam
Datum: 14 januari 2018
Tijd: 16:00 uur. 
In de buurt is een Q-parking en er aan de rand van de stad zijn P+R mogelijkheden,
 
De Alsindag 
 
Op 2 juni 2018 is het weer zover; de Alsindag! Met een 5-a-side toernooi, een legend, een BBQ en een feestavond met als band The Buzz. Meer informatie kun je vinden op Alsindag en bij de clinic.
 
Kom allemaal genieten van een gezellige dag met andere leden, een heerlijke BBQ, een swingend feest en natuurlijk de aanwezigheid van een legend.
De toegang is gratis als je komt aanmoedigen tijdens de clinic of het 5-a-side toernooi. Als je mee doet aan de activiteiten zoals meet&greet, BBQ en/of feestavond dan zijn hier wel kosten aan verbonden. Kijk hiervoor op Alsindag
Een Alsindag zonder Alsinteam kan natuurlijk niet! Schrijf je daarom ook in als voetballer!. Inschrijven kan ook via Alsindag
Tot slot zoeken we voor de Alsindag nog hulp en er is op dit moment ook nog een tekort aan scheidsrechters. Wil je komen helpen? Meld je aan bij het bestuur!
 

Inschrijfdatum opent         :  01-02-2018         Komt nog een mailing over eind januari.        
Inschrijfdatum sluit            :  21-05- 2018
Inschrijfdatum teams sluit :  01-05-2018

 

Het houdt niet op, niet vanzelf. De wisselvalligheid. Jürgen Klopp krijgt het er maar niet uitgeramd. Met 3-0 voorstaan in Sevilla. Vanuit het niets bloedeloos gelijkspelen tegen West Bromwich Albion en die blauwe buur. Niet de match kunnen beslissen in het Emirates stadion (bestaat er een saaier publiek in de Premier League?), en Arsenal in de wedstrijd terug laten komen. Of lag dat aan de offday van onze Egyptische tovenaar? Of toch weer aan die veelgeprezen verdediging?
Vijf fatale minuten, en de Liverpoolfans weten nog steeds niet wat er gebeurde vanaf Mo Salah’s 0-2 tot en met die 58e minuut. Die Belg zag er wéér niet overtuigend uit. Door de weinig overtuigende aanvallen van de thuisploeg had hij nog niet heel veel hoeven doen, en de mannen voor hem hadden het ook niet al te moeilijk. Maar met name Salah had vóór de rust de pot al kunnen beslissen, deed dat niet, en toen trad die overbekende voetbalwet in werking.
In december hebben The Reds dus al 6 kostbare punten als eieren uit hun handen laten vallen. Punten waarmee ze ondertussen redelijk stevig in de top-4 hadden kunnen staan. En het lukt nog steeds maar niet om op eigen kracht een wedstrijd te killen. Misschien maar eens goed de ogen open houden als op 14 januari Manchester City langs komt. Die hebben een goed slot op de deur, en loeren als doorgewinterde inbrekers op de zwakke plekken bij de opponent achterin. Op het moment van deze column tikken, hebben ze nog steeds maar één keer gelijkgespeeld, en overal de volle buit meegenomen. Oh, en hun verdedigers willen ook nog wel eens scoren. Geen toevallige goals.

In een voetbalwereld waar het resultaat goed móet zijn, de druk ongekend hoog is, en een trainer na een paar verloren wedstrijden zich serieus zorgen moet gaan maken of hij zijn dik betaalde baan ook ná de Kerst nog wel heeft , mag Klopp nog blijven bouwen. In zijn voordeel pleit dat Liverpool met aardige cijfers de knock-outfase van het Europese “kampioenenbal” haalde. En tegen Porto zijn er goede kansen, want de loting had een stuk pittiger uit kunnen vallen. Maar in de competitie maken de fans zich zorgen. Als het voetbal niet om aan te gluren is, en er wordt tóch gewonnen, dan wordt dat heus wel gepikt. Maar op Anfield mag je geen punten laten liggen tegen laagvliegers. Vooral de manier waarop dat gebeurde, was en is frustrerend. Voetballers zouden eens goed bij zichzelf te rade moeten gaan. Of een cursus zelfkritiek moeten volgen. In plaats van de laatste mode. Misschien simpel gedacht, maar dat krijg je tegenwoordig met smartphones en social media. Okay, en met fake fanaccounts.

Aan de andere kant van de Atlantische oceaan blijft het maar stil. Benieuwd of er nog een evaluatie volgt na de jaarwisseling. De yanks zullen vast ook wel naar Anfield komen voor die bekermatch. En hebben ze dan een pak geld bij zich om in Liverpool ONE stuk te slaan, of mag de trainer er mee de transfermarkt op? Ik zie nog steeds geen spelers voordringen in een rij om naar de Merseyside te komen. En als Virgil van Dijk door een ontstoken neushaarzakje niet bij de Southampton-selectie zit, wordt hij meteen weer gelinkt aan een transfer. Saai, maar wel nog steeds de trieste waarheid. Er zijn wonderen nodig, en voorlopig laat ik mijn Jürgenmeistershirt even in de kast…..geen idee of dat gaat helpen, trouwens.
 

Toen de mainstand tribune verbouwd werd beloofde ik mijn kleinzoon Vincent “als het klaar is gaan wij samen er heen” . Probleem was verleden jaar dat door de TV rechten je geen goede afspraken kon maken en het opnemen van vakantie dagen een probleem voor mijn kleinzoon was. Maar dit seizoen was er Champions League en speelde Liverpool op 1 november tegen Maribor. Dit was een datum die stond dus wij zouden ons inschrijven voor de tickets. Mijn dochter Ilona wilde ook mee.

De laatste dag van oktober was het zover en zouden we naar Liverpool gaan.  Vroeg naar Schiphol omdat Vincent daar veel wilde zien en eindelijk om half tien vertrokken we naar Liverpool , aangekomen op Liverpool een taxi naar de Hatters Hostel(Mount Pleasant), inchecken en op zoek naar een biertje. Helaas was het al 23:00 uur dus de tap was overal dicht behalve in de Flannagan dus op weg naar Mathewstraat. Het was Halloween en dat kon je merken op straat aan de grote groepen jongeren die we tegen kwamen.

De volgende ochtend vroeg op, want ik moest mijn dochter en kleinzoon Liverpool laten zien. Sommige Alsinleden hebben nog nachtmerries van het even Liverpool laten zien, tijdens de Alsinreizen. Het is een kwestie van veel lopen en deze dag zou het niet minder worden al zijn we vele jaren ouder. Op het einde van de dag hadden we 18 km gelopen. We vertrokken via China Town  naar de Docks dan naar Pier Head naar  de monumenten voor de omgekomen zeelieden. Hierna door Chapelstreet en Castle street naar Liverpool one om de Liverpool store te bezoeken. We konden niet alles vinden wat we wilden hebben dus maar via Mathew street naar Williamssquare om de store daar te bezoeken waar we slaagden. In de tussentijd was het etenstijd dus naar de Wetherspoon in de Great Charlotte street. Helaas waren ze aan het verbouwen dus naar Quensquare waar ook een Wetherspoon is. Na het eten snel naar het hostel om de gekochte spullen op te bergen en op naar Anfield. Rondje om het stadion, de Alsinsteen zoeken, een museumtour maken en ook hier de store bezoeken, mijn kleinzoon pakte voor zich zelf goed uit met de aanschaf van Liverpool artikelen. Daarna naar The Cabbage voor de tickets een pint en weer terug naar Anfield voor een hamburger bij de Everpool en het stadion in om naar de warming up te kijken. Nu nog steeds weer kippenvel bij het You”ll never walk alone , hadden plaatsen in het vak naast de kop dus konden we van de liederen genieten. Ik weet niet waarom maar de mensen hebben mijn hele leven al liever dat ik niet zingt. De 1e helft bleef het 0-0 door het goed keeperswerk van Maribor  maar in de 2e helft kwam Liverpool los en werd de eindstand 3-0 . Nog een afzakkertje in de Cabbage en naar bed na een goedgevulde dag.

Donderdag vroeg op naar het vliegveld en wachten op vertrek. Mooi op tijd op Schiphol en toen een file van Schiphol tot Rotterdam zodat we pas na 4 uur autorijden thuis waren.

 

 

Naam: Gert-Jan van Rooijen
Geboren: 23-05-1972
Beroep: Horeca Ondernemer
Woonplaats: Wijk bij Duurstede
Fan sinds: 2015
Waarom fan van Liverpool: Aangestoken met het Liverpool virus door mijn elf jarige zoon die groot fan van Firmino is. We missen samen geen wedstrijd meer van Liverpool en dan is er ineens de connectie met de club. It’s Magic!

Beste Liverpool speler ooit: Steven Gerrard
Beste speler huidige selectie: Sadio Mané
Grootste talent huidige selectie: Roberto Firmino
Wie moet er komen bij Liverpool en waarom: Van Dijk, achterin kan er wel wat bij hè
Welke speler mag weg van je en waarom: Mignolet, mis charisma en hij wint te weinig wedstrijden voor je
Mooiste voetballied: YNWA maar ik moet zeggen dat de Nottingham Forest ( whole world in our hands ) song ook een geweldige is!
Hekel aan: kaartenvragers
Favoriete Liverpool moment: De CL finale tegen Milan met de dansende Dudek, wat een penaltyserie was dat zeg!
Eerste keer op Anfield: Diverse malen in Liverpool geweest maar voor de paardenraces, een bezoek op Anfield is er nog niet van gekomen maar vandaar o.a. het lidmaatschap!
Favoriete Liverpool elftal aller tijden: Moeilijk maar Steven Gerrard, Skrtel, Dudek, Owen, Rush,  Steve McManaman, Suarez en John Barnes wil ik er zeker bij hebben. 
Wil je nog wat kwijt: humor; het eerste voetbalshirt wat ik ooit kocht op 16 jarige leeftijd was van Everton (Umbro was toen een vrij nieuw merk en kwam indertijd met waanzinnige shirts op de markt) Bij deze mijn excuus, maar ja ik was nog jong en onwetend.

Bijgevoegd een foto van mijn Roodharige zoon die dus de oorzaak van de rode koorts is!

 
 
Een trip naar dé Engelse klassieker is altijd iets om naar uit te zien. Je hoopt dat je liefde wint, zoals altijd, maar deze pot moet en zal altijd gewonnen worden, ongeacht de stand op de ranglijst. De laatste keer dat ik naar Liverpool vs Manchester United ging, was op een doordeweekse avond op The Kop in de Europa League. Een vreemd decor, maar The Reds wonnen wel en haalden uiteindelijk de finale (een match met twee gezichten, zoals wel vaker onder Jürgen Klopp, maar daar hebben we het niet meer over….).
Over Manchester gesproken, dat is nu de bestemming om vanaf het vliegveld de National Express richting Liverpool ONE te pakken. Een goede verbinding die al eens eerder is geprobeerd, en een mooi alternatief wanneer vliegen op John Lennon Airport té duur wordt. Aankomen op het vliegveld van Manchester is geen vrolijke bedoening, het is er onoverzichtelijk (kan ook aan de aankomstplek van Easyjet liggen), saai, krap én een eind lopen naar de busterminal. Waar we slecht nieuws horen. Want dat Lime Street station verbouwd werd wisten we al, maar dat daardoor meer mensen de bus pakten, dat hadden we niet bedacht. De eerste 2 ritten zijn al vol, dat wordt 3 uur wachten voor we door kunnen, en anders een uur wachten tot we via het centrum van Manchester kunnen, waar we óók (bijna) een uur moeten wachten op de doorverbinding……Het moet maar. Dat het regent, maakt het er in die stad ook niet echt gezelliger op. Maar zo’n 4 uur later rijden we dan eindelijk door Hanover Street. Vanaf de bushalte is het nog even lopen naar het Tune hotel. Een nieuwe plek, maar wel op loopafstand van de winkels en bekende kroegen. Gelukkig is er nog tijd genoeg om te shoppen, en voor het avondeten hebben we gereserveerd (wat je op vrijdag of zaterdag altijd moet doen, voor een beetje leuk restaurant) bij George’s Great British Kitchen, op een hoek van Paradise Street. Traditioneel Engels eten met een moderne twist, volop keuze en ook de muziek is Brits. Deze plek is een dikke aanrader, ook al door de vriendelijke bediening! Een heerlijke plek om een lange vrijdag af te sluiten.

Zaterdagochtend, matchday! Een aftrap om 12.30 verzin je niet. Moose cafe zit om de hoek, er is zowaar deze keer geen wachtrij, maar juist plek genoeg. We hebben hier afgesproken met Maurice Winkel, en met z’n drieën werken we een smakelijk ontbijt naar binnen. Dan is het zoeken naar een taxi. Anfield is lastig bereikbaar door allerlei verbouwingen en wegomleggingen in de buurt. Pas bij Lime Street Station vinden we een taxi, die we delen met een Noor en z’n zoontje. In de buurt van het stadion worden we afgezet, zien we tot ons afgrijzen de toeristen met hun half-and-half scarf (bah) en is het nog een eind lopen naar de Stadium pub. Daar hebben we afgesproken met de Geordies, een groep Engelsen uit Newcastle en omgeving. Voor (bijna) elke thuiswedstrijd zitten ze 3 uur in een busje richting Merseyside. Toevallig zien we net uit de bus stappen als we in de buurt zijn. De begroeting is zoals vanouds hartelijk, en al gauw is er drank. Toch wel de tijd in de gaten houden, want er moeten nog een paar kaarten afgehaald worden bij Marc Douwen. Dit gaat uiteraard goed (tijdstip en afhaalplek hadden we de avond van te voren al afgesproken), en iets minder dan een half uur hebben we onze plekken in het stadion gevonden.
Na een prachtig eerbetoon aan Kenny Dalglish begint de match. En The Reds gaan uiteraard voor de winst, maar deze middag hoeft Jose Mourinho geen bus te parkeren. Want de thuisploeg stelt aanvallend teleur, ook al staat David de Gea een paar keer in de weg. De gasten schieten precies twee keer gericht op Simon Mignolet, en zijn na het laatste fluitsignaal iets blijer met de 0-0. Gauw terug naar de kroeg dan maar, om de teleurstelling weg te spoelen. Uiteraard op de terugweg nog even binnen gluren bij Hat, scarf or badge. En de bekende vette bek (eigenlijk de late lunch) bij Lucky Star. We doen nog een paar laatste biertjes met de Geordies voor we ze uitzwaaien. En daarna is het oversteken naar The Cabbage Hall, waar Jeroen Heijink (beter bekend als @jih1980 ) braaf op ons heeft zitten wachten. Na een lading bier én de traditionele ontmoeting met Keith Hilton belanden we via-via in de avond bij The Brewdog voor een goede burger en prima bier.

Zondag, alweer. De terugreis dag begint met een goed ontbijt bij Bill’s, ook een vertrouwde plek. In de bus zitten we vooraan, terug naar Manchester Airport (nu wel rechtstreeks, want de tickets zijn van tevoren online gescoord). We rijden terug over de A533, waarvan we toevallig de vrijdag ervoor op het nieuws zagen dat daar de nieuwe brug over de Mersey tussen Runcorn en Widness diezelfde dag open ging. Leuk uitzicht. De rit verloopt zonder problemen, net als de gang door de security (de vorige keer duurde het bijna een uur), en de vertrekhal is een verademing, want net nieuw. Alle winkels worden even goed bekeken, er wordt wat geluncht, de vertraging loopt uiteindelijk op tot een uur (een vage reden, deze keer bij Easyjet). En daardoor niet op tijd thuis voor de samenvattingen van Studio Sport, De trip was er niet minder gezellig door. En tegen Leicester zijn we 
 
Liverpool de geschiedenis van de stad
Deel 2 De stad die haar naam aan de voetbalclub gaf.
Verhaal heeft al jaren eerder in onze magazine gestaan, maar het leek mij interessant voor de nieuwe leden die Liverpool bezoeken. (Herman).

 Door Jan van Huchtenburg - www.rijksmuseum.nl: Home Info, Pic, Publiek domein, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=3955986Liverpool in de 16e en 17e eeuw. In de 16de eeuw was Ierland nog Liverpools belangrijkste handelspartner. In 1540 zei een schrijver: ‘veel Ierse handelaren komen hierheen vanwege de goede haven en veel Manchesterkooplui kopen hier van de Ieren het garen’. Huiden werden nog steeds ingevoerd uit Ierland en de export bestond in die tijd uit kolen, wollen stoffen, messen en lederwaren.. Er waren nog steeds veel vissers in Liverpool. Doordat onze stadhouder Willem III als koning Willem I van Engeland een veldtocht tegen zijn schoonvader de Stuartkoning Jacobus II in Ierland voerde, werden er ook veel troepen vervoerd vanuit Liverpool. Ondanks de overwinning van William in de slag aan de Boyne waren er nog regelmatig opstanden in Ierland tijdens de 16e en 17e eeuw. De troepen spendeerden veel geld in de stad. De slag aan de Boyne wordt nog jaarlijks in Noord Ierland herdacht, oranjemarsen op 12 juli ook in Liverpool.

Liverpool groeide van ongeveer 2000 inwoners in 1600 tot 2500 inwoners in 1642 in de tijd van deburgeroorlog van koning Karel I tegen Cromwell. Zoals alle steden in die tijd had Liverpool te lijden van de uitbraken van de pest. Er waren ernstige uitbraken in 1558 en 1609, 1647 en 1650.In 1642 begon de burgeroorlog tussen de koning en het parlement. In eerste instantie was Liverpool in royalistische handen, maar in mei 1643 namen de rounhead militairen van Cromwell de stad in.. Zij wierpen aarden wallen rond Liverpool op om het te verdedigen tegen royalistische aanvallen. In juni 1644 leidde Prince Rupert een royalistisch leger om te proberen Liverpool te heroveren. De roundheads verlieten over zee de stad bij de 1e aanval en lieten de  verdediging van Liverpool over aan de bewoners, die hielden het een dag van fel verzet vol, veel Liverpudlians werden gedood na de verovering van de stad. In de zomer van 1644 verloren de royalisten de slag van Marston Moor en heel Noord Engeland, inclusief  Liverpool, viel in handen van het leger van het parlement. Liverpool begon snel te groeien in de late 17de eeuw met de groei van het Engels koloniën in Noord-Amerika en West-Indië. Liverpool was natuurlijk een ideale plaats voor de handel met de kolonies aan de overkant van de oceaan. In 1673 werd een nieuw stadhuis op pijlers gebouwd. Hier konden kooplieden hun waren verhandelen. Op het eind van de 17e eeuw maakte de schrijfster Celia Fiennes een rapport over Liverpool “De stad aan de Mersey is naar Londens voorbeeld van baksteen en steen gebouwd. De originele stad bestond uit vissershuisjes. Het is nu een mooie grote stad met weliswaar 1 parochie maar er zijn 24 straten en die zijn goed verhard”.
In 1684 werd een kerk gebouwd in Dale Street. En in 1692 kwam er een kerk in Shaws Brow. In 1699 had Liverpool eindelijk een eigen parochie, de eerste parochiekerk werd St Peters, die in 1704 werd gebouwd.Tussen 1660 en 1678 werden delen van het kasteel gesloopt, de rest werd in de 18e eeuw gesloopt