Voorbeschouwing Atletico Madrid - Liverpool

voorbeschouwing maandag, 17 feb 2020 // 23:41 uur

Datum:18 februari 2020
Aftrap:21:00 uur
Stadion:Wanda Metropolitano
Managers: Diego Simeone vs. Jurgen Klopp
Scheidsrechter: Szymon Marciniak
Uitzending:  Ziggo Sport

Wanda Metropolitano.
Terug in het stadion waar de Europese titel voor de zesde keer werd gewonnen door Liverpool. Het Metropolitano, de thuisbasis van Atletico Madrid. De ploeg van Diego Simeone lijkt in de Spaanse competitie niet te kunnen profiteren van de matig spelende Barcelona en Real Madrid, waardoor ze op een vierde plaats in de ranglijst staan. Ver verwijdert van een mogelijk kampioenschap. De ploeg is nog altijd die vechtmachine van weleer, alleen het verkopen van Griezman aan Barcelona aan het begin van dit seizoen heeft veel doelpunten gekost. Tegen Liverpool zal Joao Felix niet scoren, de aanvaller zit geblesseerd thuis. Of Diego Costa het mag proberen is nog twijfelachtig. Hij trainde maandag voor het eerst mee met de selectie na een rugoperatie in november. En dus zullen de eventuele doelpunten gemaakt moeten worden door Alvaro Morata. Achterin is verdediger Kieran Trippier de grote afwezige door een blessure.

Diego Simeone: "After Coutinho left, the team looked like it was breaking up, but they got better! So that says a lot about the team that they have built."

Jurgen Klopp kan over de gehele selectie beschikken. Enkel Shaqiri en Clyne zijn geblesseerd achter gebleven. Nieuwe aanwinst Minamino en keeper van de -23 Caoimhin Kelleher zijn met de selectie mee afgereisd naar de Spaanse hoofdstad. Met de Premier League en de FA cup in het achterhoofd zal Liverpool de schade vooral zoveel mogelijk willen proberen te beperken. Iedereen fit en met minimaal een gelijkspel terug naar Liverpool kan als een succes beschouwd worden. 

Jürgen Klopp: "People say I'm emotional on touchline, but if I'm level four then Diego is level 12. I'm the kindergarten cop compared to him!"

Vorige ontmoeting.
Woensdag, 2 augustus 2017, Audi Cup
Atl. Madrid - Liverpool (1-0) 1-1
5-4 na strafschoppen

 

Ronald

Deel dit op social media Bekijk gerelateerde items