Voorbeschouwing Liverpool - Leicester City

Foto Voorbeschouwing Liverpool - Leicester City
voorbeschouwing zaterdag, 05 okt 2019 // 13:12 uur

Datum: 5 oktober 2019
Aftrap: 16:00 uur
Stadion: Anfield
Managers: Jurgen Klopp vs. Brendan Rodgers
Scheidsrechter: Christopher Kavanagh
Uitzending:  Ziggo Sport Select

Welkom terug.
Welcome back, BR. Deze man verdient, ondanks zijn ontslag bij Liverpool, een warm welkom. De geboren Noord-Ier was de manager van Liverpool tijdens het geweldige seizoen 2013-14. Het jaar dat Liverpool twee punten te kort kwam om de titel te winnen in plaats van Manchester City. Het voelde als een verloren kampioenschap. Een gevoel wat de club niet van zich af wist te schudden aan het begin van het nieuwe seizoen. Dit resulteerde in slechte resultaten en het ontslag van Brendan Rodgers. Maar dat de club en Brendan Rodgers een kwalitatief goede ploeg hadden geformeerd, bleek toen zijn opvolger Jurgen Klopp een plek in de finale van de League Cup en de Europa League behaalde. Helaas werden deze alle twee verloren. En dat Brendan een goede trainer/manager is had hij voor zijn Liverpool avontuur natuurlijk al bewezen bij Swansea. En na zijn ontslag bij Liverpool maakte hij furore bij Celtic in het Schotse Glasgow. In zijn debuutjaar behield hij ongeslagen de treble. Het jaartje daarna won hij wederom de treble. Volgens critici stelt die prestatie niet zoveel voor. Want het is maar Schotland. Feit is dat wanneer we de punten gaan tellen sinds dat Brendan manager is van Leicester, het beeld van een toptrainer toch weer naar boven komt. Sinds zijn aanstelling in februari door Leicester behield Liverpool 49 punten, Manchester City 41 punten en Brendan met zijn Leicester City 31 punten. En dat maakt ze de best of the rest. Champions League waardig. Een diepe buiging is op zijn plaats.
En dan nu de wedstrijd. Leicester is de laatste ploeg die punten mee nam vanuit Liverpool. In januari begin dit jaar werd het 1-1. Willen ze dit wederom bewerkstelligen, moet dat zonder Matt James. De middenvelder is geblesseerd aan zijn achillespees. Supertalent Maddison lijkt wel inzetbaar. Topscoorder is natuurlijk Jamie Vardi. Vijf keer trof hij al doel en het is te hopen dat VVD een betere pot speelt dan midweeks tegen Salzburg.
Matip is nog altijd niet inzetbaar voor Liverpool. De verwachting is dat Gomez hem zal vervangen naast VVD. Ook Gomez speelde niet zijn beste wedstrijd tijdens de Champions League, maar Lovren lijkt definitief uitgespeeld te zijn in de plannen van Jurgen Klopp. Zeker weten doen we dat echter nooit.

Vorige ontmoetingen:
Woensdag, 30 januari 2019, Premier League
Liverpool - Leicester City (1-1) 1-1
Zaterdag, 1 september 2018, Premier League.
Leicester City - Liverpool (1-0) 1-2 
Zaterdag, 30 december 2017 Premier League
Liverpool vs Leicester City (0-1) 2-1
Zaterdag, 23 september 2017 Premier League
Leicester City  vs Liverpool (1-2) 2-3
Dinsdag, 19 september 2017 League Cup
Leicester City vs Liverpool (0-0) 2-0

 

 

Ronald Kleinman

Deel dit op social media Bekijk gerelateerde items