Voorbeschouwing Liverpool - Chelsea

Foto Voorbeschouwing Liverpool - Chelsea
voorbeschouwing woensdag, 14 aug 2019 // 15:33 uur

Datum: 9 augustus 2019
Aftrap: 21:00 uur
Stadion: Besiktas Park (Istanbul)
Scheidsrechter: Stephanie Frappart
Uitzending: Veronica, Ziggo Sport

Brits onderonsje
De Europese Super Cup gaat dit jaar naar Engeland. Dat staat vast. Het wordt een klassiek treffen tussen rood en blauw. Liverpool is als ChampionsLeague winnaar, favoriet om de beker in ontvangst te nemen. Het 'nieuwe' Chelsea onder Frank Lampard lijkt kansloos. Voor het eerst in jaren, mogen er geen miljoenen geïnvesteerd worden ter versterking van het elftal. Ondertussen gingen sterkhouders Luiz en Hazard de deur uit naar respectievelijk Arsenal en Real Madrid. De eerste competitiewedstrijd ging dan ook kansloos verloren tegen Manchester United.
De wedstrijd vanavond zal onder leiding staan van een vrouw. Een primeur in Europa. Stephanie Frappart is de scheidsrechter van dienst. Virgil van Dijk heeft er in ieder geval geen problemen mee. Hij heeft ontzag voor haar opgebouwde CV. 
Bij Liverpool zal keeper Alisson onbreken wegens een blessure. Hoe lang hij zal ontbreken is nog niet duidelijk. Zes tot acht weken is hij sowieso uitgeschakeld. Aanwinst Adrián zal het tijdelijk van hem overnemen. De jonge Kelleher is nog herstellende van een lange blessure en is waarschijnlijk niet klaar om als tweede keeper op de bank plaats te nemen en met dit in het achterhoofd is Andy Lonergan bereid gevonden om de honneurs waar te nemen. Een keeper die zijn brood verdiende in de lagere divisies van Engeland. Zijn sporen liggen bij clubs als Bolton, Fulham, Wolves, Leeds en last but not least Rochdale. Mané zou deze wedstrijd voor het eerst dit seizoen in de basis kunnen starten. Dit zou logischerwijze ten koste gaan van Divock Origi. Chelsea kan waarschijnlijk weer beroep doen op Ruddiger en Willian. De twee waren er in Manchester nog niet bij wegens blessures, maar zijn deze keer wel mee afgereisd naar Istanboel.
De finale wordt bij gelijkspel na 90 minuten beslist door middel van een verlenging. Is er dan nog geen winnaar, wordt er over gegaan op het nemen van strafschoppen.

Vorige ontmoetingen.
Zondag, 14 april 2019, Premier League.
Liverpool - Chelsea (0-0) 2-0
Zaterdag, 29 september 2018, Premier League.
Chelsea - Liverpool (1-0) 1-1.
Woensdag, 26 september 2018, League cup.
Liverpool - Chelsea (0-0) 1-2.
Zondag, 6 mei 2018, Premier League.
Chelsea - Liverpool (1-0) 1-0.

 

Ronald Kleinman

Deel dit op social media Bekijk gerelateerde items