Voorbeschouwing Spurs - Liverpool

Foto Voorbeschouwing Spurs - Liverpool
voorbeschouwing zaterdag, 01 jun 2019 // 15:02 uur

Datum: 1 juni 2019
Aftrap: 21:00 uur
Stadion: Wanda Metropolitano
Scheidsrechter: Damir Skomina
Uitzending: Ziggo Sport, Veronica

Nog eentje.
Vandaag de laatste wedstrijd van het seizoen. En wat voor een seizoen. Hoe de Premier League verliep is bekend. Helaas staat het Liverpoolteam dat de meeste punten ooit behield met lege handen. Ondanks de tweede plaats is de gemiddelde supporter razend trots op die prestatie. Met verstandig beleid kan er met passie en een duidelijke visie gevochten worden om de titel tot aan de laatste dag van de competitie. De wanprestaties in de nationale bekertoernooien moeten maar onbesproken blijven vandaag. In de nabije toekomst gaan daar ook successen behaald worden. Dat kan haast niet anders.
Maar vandaag nog eentje. Nog 1 keer op het puntje van de stoel tijdens 90 minuten wachten op succes. De laatste keer dat die beker mee naar Anfield mocht is alweer 14 jaren geleden. Ondertussen stond Liverpool al twee keer in de finale van de Champions League. In 2007 zag Kuyt de hoofdprijs uit zijn handen glippen. Milan ging er met de buit vandoor. Toch kan de Nederlander claimen een doelpuntenmaker te zijn in een Champions League finale. Trots zal hij zijn, tevreden zeker niet. 
De laatste keer dat Liverpool de finale speelde was uiteraard vorig seizoen. Een onverdiende nederlaag tegen Real Madrid was het scenario. Een onvervalste les in hardheid en professionaliteit werd ondergaan. Een uitgeschakelde Salah en een te smalle selectie om dat op te vangen bleek te leiden naar de tweede plaats. 
Dit seizoen is Liverpool de grote favoriet om de finale te gaan winnen. De selectie is breed en de nodige ervaring is aanwezig binnen de ploeg. De kampioen van Frankrijk, de kampioen van Duitsland, de kampioen van Portugal en de kampioen van Spanje werden verslagen onderweg naar deze finale. Nu staat enkel de nummer 4, met alle respect, uit  de Premier League succes nog in de weg. Bring home number six, lads!

 

 

 

Ronald Kleinman

Deel dit op social media Bekijk gerelateerde items