voorbeschouwing Liverpool F.C. - Manchester United

Foto voorbeschouwing Liverpool F.C. - Manchester United
voorbeschouwing zaterdag, 15 dec 2018 // 11:00 uur

Datum: 16 december 2018
Aftrap: 17:00 uur
Stadion: Anfield 
Scheidsrechter: Martin Atkinson
Uitzending: Ziggo Sport

Zondag, om 17.00u (Ned.tijd) staat de enige echte Engelse Tradional op het affiche; Liverpool F.C. - Manchester United. Dit zijn wedstrijden die altijd op zichzelf staan ongeacht de stand op de ranglijst. Vooraf is dus niet zeggen hoe dit zal verlopen ondanks L.F.C. een veel beter seizoen doormaakt dan de gasten. Bij beide teams zijn wat afwezigen vanwege blessures, hoewel dat bij United nog even afwachten is aangezien Mourinho bekend staat om z'n mindgames. Bij Liverpool zijn er naast de bekende Ox en Gomez, afgelopen week in de wedstrijd tegen Napoli 2 blessure gevallen bijgekomen. Te weten Alexander-Arnold die naar verwachting 2 tot 3 weken moet toekijken met een voetblessure en Matip die in de laatste seconden zijn sleutelbeen heeft gebroken en er zo'n 6 weken niet bij is. United moet het stellen zonder Smalling, Darmian, Martial, Sanchez en Rojo.

De wedstrijd staat onder leiding van Atkinson, niet voor het eerst. Een ding is zeker, Klopp hoeft niet op te roepen tot extra steun van Anfield want dat is wel een zekerheidje met deze thriller, meer nog dan de Merseyside derby. De afgelopen 2 seizoen wisten The Reds niet van United te winnen voor de premier league, dit was wel het geval voor de Europa League 2 seizoenen terug, toen Liverpool op Anfield met 2 - 0 won en op Old Trafford 1 - 1 speelde.
De meest recente overwinning was tijdens de afgelopen voorbereiding toen de ploeg van Klopp met 4 -1 wist te winnen in de US. Laten we hopen dat wij morgen om 19.00u nog steeds de enige ongeslagen ploeg in de premier league zijn. Come on you Mighty Reds.


 

Vorige ontmoetingen in de premier league.
17 oktober 2016, Premier League.
Liverpool - Manchester United  0-0    
15 januari 2017, Premier League.
Manchester United - Liverpool 1-1 
14 oktober 2017, Premier League.
Liverpool - Manchester United  0-0
10 maart 2018, premier league.
Manchester United - Liverpool 2-1

 

Deel dit op social media Bekijk gerelateerde items