Liverpool - Villarreal

Foto Liverpool - Villarreal
wedstrijdverslag vrijdag, 29 apr 2022 // 11:06 uur

Liverpool frustreert Villarreal in eerste halve finale Champions League, 2-0.

Het was niet eens de eindstand die op Anfield Road tot frustratie van Villarreal leidde. Het was veel meer de volkomen kansloze manier waarop de Spanjaarden naar die nederlaag werden gespeeld. Na ruim anderhalf uur voetbal moesten zij concluderen geen enkel recht te hebben op een tegendoelpunt, simpelweg omdat er geen scoringskans was afgedwongen. Tegelijk kon ook worden geconcludeerd dat Liverpool met enig geluk nog wel wat verder had kunnen komen dan de twee geldige treffers die het maakte.

 

Zoals mocht worden verwacht speelde Liverpool vol op de aanval en werden de Spanjaarden vanaf het begin overal op het veld afgejaagd door de Reds. Klopp zette een vertrouwde 4-3-3 opstelling tegenover zijn tegenstreven Unai Emery die met een 4-4-2 trachtte grip op het middenveld te krijgen. Dat laatste lukte al vanaf het begin niet door de agressieve aanpak van de Reds. Liverpool kwam in het eerste kwartier al drie maal gevaarlijk dicht bij de openingstreffer. Zowel Mo Salah, op aangeven van Trent Alexander Arnold als Sadio Mané op aangeven van Salah konden koppend voor gevaar zorgen, maar waren niet doeltreffend. Dat was ook Luis Diaz niet omdat zijn schot werd gestopt door doelman Geronimo Rulli.

Datzelfde gebeurde ook in het tweede kwartier van de wedstrijd, maar niet nadat Hendo vanuit een moeilijke hoek de buitenkant van de paal had getroffen. Aan de andere kant trachten Lo Celso en Danjuma tot enig aanvallend gevaar te komen, maar hun pogingen werden allen voortijdig door de verdediging van Liverpool in de kiem gesmoord. Kort voor de pauze werd Thiago nog in stelling gebracht , zijn prachtige uithaal spatte  van de lat terug het veld in. In feite was de 0-0 ruststand het maximaal dat Villarreal had kunnen bereiken.

Kort na de pauze sloeg Liverpool het beslissende gat. Eerst werd een treffer van Fabinho nog afgekeurd omdat Virgil buitenspel liep in de aanloop naar deze goal, maar even later kwam Hendo vrij op rechts en verdween zijn inzet, vermoedelijk bedoeld als voorzet via Estupinan in het doel. Eindelijk een beetje geluk na de pech bij de pogingen van voor de pauze.

Villarreal kreeg niet de kans van deze tegenvaller te herstellen. Binnen twee minuten lag de tweede treffer achter Rulli. TAA kreeg alle ruimte om ver door te dringen op de Spaanse helft, speelde Salah aan die meteen Mané in stelling bracht. Met wat op een ouderwetse punter leek zette de Senegalees de 2-0 op het scorebord. 

Liverpool nam in aanvallende zin wat gas terug maar hield tegelijkertijd de rijen goed gesloten. Villarreal kwam niet in de buurt van Becker. Sterker, de Reds scoorden via Robertson nogmaals, maar weer bleek er sprake van buitenspel en ging de treffer niet door. Met 2-0 kwam Villarreal dus in feite nog goed weg, maar vooral zal de club zich de uitbeurt op Anfield blijven herinneren als een frustrerende kansloze expeditie. Tijdens de return zal Villarreal het heel anders moeten aanpakken. Met het gevaar dat het Liverpool in de omschakeling juist in haar kracht brengt. 

Liverpool: Becker – TAA Konaté van Dijk Robertson – Thiago Henderson Fabinho – Salah Mané Diaz.

Invallers : Keita (72’) Dioga (73’) Gomez (81’) en Origi (81’)

 

Theo Uphus

Deel dit op social media Bekijk gerelateerde items